سمعک چیست؟
سمعک ها دستگاه های الکترونیکی کوچکی هستند که برای رفع انواع مختلف کم شنوایی به کار می روند. همه سمعکها دارای حداقل یک میکروفون برای دریافت صدا، یک تراشه رایانه ای برای تقویت و پردازش اصوات، یک بلندگو که صداها را به گوش می فرستد و یک باتری بعنوان منبع تغذیه هستند. مدلهای پیچیده تر ویژگی های دیگری مانند اتصال مستقیم به تلفن همراه یا تلویزیون را ارائه می دهند.
سمعک گوش یکی از دستگاههای کمکشنوایی است که برای افراد دارای کمشنوایی و وزوز گوش کاربرد دارد. متاسفانه در کشور ما استفاده از سمعک مانند سایر وسایل توانبخشی برای مردم جا نیفتاده است. وقتی از این دستگاه صحبت میشود، اولین تصویری که در ذهن بسیاری از مردم تجسم میشود یک جسم بزرگ است که قبلاً مشابه آن را روی گوش پدربزرگهایمان دیدهایم. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی محصولاتی تولید شده است که علاوه بر سایز خیلی کوچک و حتی نامرئی، دارای عملکرد هوشمند هم هستند. افرادی که تجربه خرید سمعک را دارند این پیشرفت ها را کاملا حس کرده اند. تمام این پیشرفتها به واسطه افزایش توانایی انسان در شبیهسازی عملکرد مغز اتفاق افتاده است. محصولات کمکشنوایی امروزه دارای انواع متنوعی است که برخی از پرکاربردترین آنها شامل مدلهای نامرئی، هوشمند، دیجیتال و وایرلس است. برندهای زیادی در این زمینه فعالیت تخصصی انجام میدهند. قیمت سمعک براساس سطح تکنولوژی پردازشی آن تعیین میشود.
برای مشاهده لیست قیمت سمعک 2024 کلیک کنید.
قیمت سمعک چقدر است؟
قیمت سمعک در سال 1403:
- قیمت سمعک رده پایه: از 6,000,000 میلیون تومان تا 8,000,000
- قیمت سمعک رده متوسط: از 8 میلیون تومان تا 15,000,000
- قیمت سمعک هوشمند: از 16 میلیون تومان تا 25,000,000
- قیمت سمعک فراهوشمند: از 26 میلیون تومان تا 50,000,000
قیمت سمعک وابسته به فاکتورهای زیادی است. هزینه خرید سمعک های مختلف بر اساس تکنولوژی و ویژگی های آن، سایز، برند، کیفیت ساخت، خدمات پس از فروش و گارانتی متفاوت است. این هزینه به دلایل مختلفی متنوع است. سوال بسیاری از کاربران این است که دلیل تنوع این قیمتها چیست؟ عوامل زیادی در این زمینه نقش دارند که در ادامه به آن ها پرداخته می شود. ویدیو زیر را تماشا کنید.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
قیمت سمعک از مهم ترین فاکتورهای مد نظر افرادی است که به این پروتز شنوایی نیاز دارند. سمعک به طور کلی وسیله ای گران قیمت است و دلیل آن هم استفاده از آخرین دستاوردهای پزشکی و الکترونیک در ساخت این وسیله کمک شنوایی است. قیمت سمعک ها تحت تاثیر عوامل گوناگون تغییر می کند و فرد متقاضی خرید سمعک ممکن است با قیمت های متفاوتی روبرو شود. در ادامه ذکر خواهیم کرد که قیمت هر سمعک تحت تاثیر چند عامل کلی قرار دارد. نکته قابل ذکر این است که نباید تنها دید اقتصادی را برای انتخاب و خرید سمعک لحاظ کرد و باید به این نکته توجه داشت که سمعک پس از خریداری به طور 24 ساعته و در تمام ساعات بیداری همراه ما خواهد بود و هر گونه کمی و کاستی در عملکرد آن در نهایت به خود ما ضربه می زند. لذا نباید کیفیت و راحتی شنوایی را فدای قیمت پایین تر سمعک های بی کیفیت کرد. بهتر است در این زمینه به صحبت ها و مشاوره های ادیولوژیست یا متخصص شنوایی و سمعک کاملا توجه کرد تا بهترین نتیجه و با کیفیت ترین تجربه شنوایی نصیب ما شود.
خرید سمعک با 30 روز تست و ضمانت بازگشت وجه
وقتی بحث خرید سمعک و تهیه این وسیله کمک شنوایی مطرح می شود، بسیاری از افراد تصور می کنند که با خرید یک وسیله الکترونیکی معمولی مانند موبایل طرف هستند. حقیقت این است که برای استفاده از سمعک بحث خرید مطرح نیست و این وسیله باید برای فرد تجویز شود. تجویز سمعک نیازمند در نظر گرفتن فاکتورهای متعدد علمی و تکنیکی است و خود فرد به هیچ عنوان نمی تواند انتخاب مستقلی در این زمینه داشته باشد. بنابراین انتخاب سمعک مناسب باید توسط متخصص شنوایی و سمعک یا ادیولوژیست انجام شود. ادیولوژیست با در نظر گرفتن فاکتورهای متعدد مانند مقدار کم شنوایی، سن، جنسیت، الگوی ادیوگرام، نیازهای خاص شنوایی، مقدار درک گفتار، مشکلات زمینه ای همراه و با شناخت کامل انواع مدل های و برندهای سمعک و همینطور تکنولوژی های به کار رفته در مدل ها، سه رده و سه برند مختلف سمعک که برای فرد مناسب هستند را در سه رده قیمتی به فرد پیشنهاد خواهد داد و فرد کاندید سمعک در این مرحله انتخاب خود را انجام داده و با در نظر گرفتن توضیحات ادیولوژیست متخصص می تواند بهترین انتخاب را داشته باشد. بنابراین وقتی نوبت به خرید سمعک می رسد یکی از مهم ترین نکاتی که اکثر افراد به آن بی توجه هستند انتخاب و مراجعه به بهترین ادیولوژست است تا بتواند صادقانه در این مسیر با فرد همراه بوده و بهترین انتخاب را با مناسب ترین بودجه به مراجع خود معرفی کند. ما در کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک حس دوم با در نظر گرفتن فاکتور هایی که اشاره کردیم، بهترین سمعک ها را به شما پیشنهاد می دهیم.
تخصص و اعتماد خریدنی نیست! کلینیک حس دوم جهت خرید سمعک، به شما 30 روز مهلت تست سمعک و ضمانت بازگشت وجه ارائه می دهد.
از کجا سمعک بخریم؟
هنگامی که افراد برای اولین بار متوجه کمشنوایی میشوند یکی از اولین سؤالاتی که ذهن آنها را درگیر میکند این است که از کجا باید سمعک بخریم. سمعک یک پروتز پزشکی است و مسئله مهم این است که باید سؤال را از "کجا سمعک بخریم" به "سمعک باید توسط چه فردی برای ما تجویز شود" تغییر دهیم. سمعک باید برای فرد با توجه به موارد گوناگون تجویز شده و سپس مرحله خرید انجام شود.
بهترین و تنها مرجع برای خرید سمعک ادیولوژیست یا متخصصین شنوایی شناسی هستند. سمعک حیطه تخصصی این متخصصین است و به جز متخصص شنوایی هیچ فردی مهارت و تخصص و شناخت لازم برای معرفی، تجویز و تنظیم سمعک یا وسایل کمک شنوایی دیگر را نخواهد داشت. بنابراین در صورت احساس کمشنوایی سریعاً برای ادیومتری یا سنجش شنوایی به مطبهای شنوایی شناسی مراجعه و پس از تست، در مورد سمعک مناسب خود از ادیولوژیست مرکز، مشاوره لازم را دریافت کنید.
اشتباهی که گاها برخی از افراد مرتکب میشوند مراجعه به مغازههای تجهیزات پزشکی و خرید سمعک از این مراکز است. در اینجا است که فرد صرفاً سمعک را مانند موبایل خریداری کرده و به هیچ وجه نتیجه مناسب را دریافت نخواهد کرد. فروش سمعک توسط مغازههای تجهیزات پزشکی بدون هیچ گونه اطلاعی از شنوایی فرد و نیازهای وی انجام میشود و فرد هیچگونه تنظیم و تغییرات ظریفی را دریافت نخواهد کرد. بنابراین سمعک خود را از ادیولوژیست مجرب تهیه کنید و لذت ببرید.
آیا لزوما سمعک گران تر بهتر است؟
سمعک بر اساس میزان مشکل فرد و اولویت های وی انتخاب می شود. تا پیش از انجام کامل آزمایش شنوایی توسط شنوایی شناس و بررسیهای کامل فرد نمی توان گفت که لزوماً سمعک گران قیمت تر برای وی مناسب است یا خیر. اگر بر اساس آزمون های انجام شده، فرد نیازمند الگوی تقویتی خاصی باشد مسلماً سمعک گران تر کارایی بهتری برای وی خواهد داشت. ممکن است به دلیل شغل خاص نیاز به استفاده از تکنولوژی خاص مانند وایرلس یا وسایل جانبی مخصوص باشد که در این صورت می توان گفت که محصول گران تر انتخاب بهتری خواهد بود و می تواند نیازهای خاص متناسب با کم شنوایی کاربر را پوشش دهد.
سمعک های فراهوشمند چه امکاناتی دارند؟
سمعک فراهوشمند به بالاترین نسل تکنولوژی سمعک گفته میشود که از آخرین فناوری و امکانات شنوایی بهره میبرد. از جمله امکانات و ویژگیهای سمعک فراهوشمند میتوان به میکروفونهای جهت دار اتوماتیک با قابلیت تشخیص منبع صوتی، تعداد بالای کانالهای پردازشی با قابلیت افزایش قدرت پردازشی سمعک، قابلیت تشخیص و کاهش نویز محیطی با 5 درجه مختلف، قابلیت اتصال مستقیم به گوشیهای آیفون و گوشیهای اندروید جدید، قابلیت تنظیم سمعک از راه دور و قابلیت اتصال وایرلس دو سمعک به یکدیگر اشاره کرد.
باید این نکته را در نظر داشت که کیفیت صوتی در سمعکهای فراهوشمند و مدرن به بالاترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده و این روند همچنان روبه پیشرفت و تکامل است. بنابراین حتماً به کلینیکهای شنوایی مراجعه کرده و صدای با کیفیت سمعکهای جدید را تجربه کنید تا تفاوت دنیای صوتی بین دو سمعک قدیمی و جدید را از نزدیک مشاهده کنید.
قیمت انواع سمعک
سمعک در سطوح کاربری و تکنولوژیکی مختلف تولید می شود. در هر محصول نوعی از پردازش ها و مدارات خاصی استفاده می شود. کیفیت صدا و ساخت سمعک در نهایت بسته به همین پردازش ها و تکنولوژی های به کار رفته در آن است و این مهم ترین عامل در تعیین هزینه انواع سمعک می باشد. یکی از عوامل دیگر برند سازنده است، چرا که کمپانی های معتبر، کیفیت ساخت بالا تر و همینطور راحتی و خدمات پس از فروش بهتری را برای کاربر فراهم می کنند.
برای مشاهده لیست قیمت انواع برند های سمعک کلیک کنید.
قیمت سمعک آنالوگ
ساده ترین نوع محصولات کمک شنوایی، سمعک آنالوگ است که نوعی تقویت کننده ساده است و امروزه تولید نمی شود. نوع تقویت آن خطی و کیفیت صدا و شفافیت آن پایین تر از سایر مدل ها می باشد. هزینه سمعک آنالوگ امروزه در بازار از حدود 5 میلیون تومان تومان تا 10 میلیون تومان است.
قیمت سمعک دیجیتال
وجود تکنولوژی ها و مدارات پیشرفته در کنار قیمت مناسب و با صرفه از ویژگیهای سمعک دیجیتال می باشد. این مدل ها دارای تعداد کانال بالاتر ( در حدود 4 تا 8 کانال ) و همچنین بهره گیری از عملکرد اتوماتیک می باشند. ویژگی هایی همچون حذف اصوات اضافه محیطی، سرکوبگر اصوات مزاحم، چند برنامه شنیداری مختلف و امکان تفکیک سیگنال های صوتی رسیده از ویژگی های این گروه می باشد. علاوه بر موارد ذکر شده، مدل دیجیتال اقتصادی اکثرا دارای پوشش های ضد آب و ضد گرد و غبار و همچنین امکان اتصال به لوازم جانبی و بهره گیری از تکنولوژی وایرلس می باشد. قیمت محصولات دیجیتال در برندها و مارک های مختلف متفاوت است اما به طور میانگین از حدود 10 میلیون تومان الی 45 میلیون تومان تخمین زده می شود.
قیمت سمعک هوشمند وایرلس
غالباً کمپانی های سازنده سمعک آخرین تکنولوژی ها و دستاوردهای خود را در تولیدات هوشمند خود به کار می برند. سمعک هوشمند وایرلس امکان اتصال مستقیم به تلفن های همراه و کنترل از راه دور را دارا می باشد. وجود وسایل جانبی متعدد که باعث افزایش رفاه کاربر می شود از ویژگیهای این مدل ها است که تی وی استریمر، ریموت کنترل و میکروفون های محیطی از جمله این اکسسوری ها هستند. کلیه عملکرد ها در این سمعک ها به صورت اتوماتیک بوده و کاربر از نهایت کیفیت شنیداری بهره مند می شود. هزینه خرید سمعک هوشمند وایرلس در برندهای مختلف متفاوت است اما از حدود 10 میلیون تومان الی 45 میلیون متغیر است.
قیمت سمعک فراهوشمند
سمعک فراهوشمند سمعکی است که از بالاترین تکنولوژیهای پردازشی صوتی روز بهره برده و میتواند بهترین تجربه شنیداری را برای فرد به ارمغان آورد. بهترین تجربه صوتی هم همواره با قیمت بالاتر به دست کاربر میرسد و انتظار داریم قیمت سمعک فراهوشمند به نسبت سایر ردهها بالاتر باشد.
سمعکهای فراهوشمند با تعداد کانال بالای 48 و تا 64 کانال بنا بر عواملی مانند نحوه واردات و موجود بودن، قیمتی بالاتر از 30 میلیون تومان خواهند داشت. متأسفانه مشکل در واردات سمعکهای فراهوشمند و بهروز باعث افزایش قیمت این مدلها در بازار شده است.
قیمت سمعک وایرلس پیشرفته دو گوشی
پیشرفته ترین مدل موجود در بازار، سمعک وایرلس پیشرفته است. در این مدل ها توانایی وایرلس به بهترین شکل ممکن استفاده می شود. اطلاعات رسیده به هر سمعک توسط سیستم وایرلس به دیگری منتقل شده و اطلاعات صوتی به اشتراک گذاشته می شود. این قابلیت امکان تمرکز بر اصوات رسیده از جهات خاص و همینطور شنیدن اصوات گفتاری که در محیط های شلوغ قابلیت شنیدن بسیار سختی دارند را فراهم می کند. امکان اشتراک گذاری مکالمات تلفنی با سمعک و عدم استفاده از گوشی تلفن همراه از ویژگیهای دیگر این مدل ها می باشد. همچنین سیستم GPS موجود در برخی از این مدل ها امکان مکان یابی سمعک در صورت گم شدن و مفقود شدن آن را فراهم می کند. حداکثر کیفیت شنیداری و شفافیت گفتاری در این مدل ها برای کاربر فراهم میشود. قیمت سمعک وایرلس پیشرفته از حدود 8 میلیون تومان الی 48 میلیون تومان تخمین زده می شود.
قیمت سمعک داخل گوشی
قیمت سمعک داخل گوشی وابسته به فاکتورهای زیادی است. معمولاً قیمت این مدل ها از حدود 8 میلیون تومان الی 43 میلیون تومان تخمین زده می شود. قیمت محصولات داخل گوشی در مدل های وایرلس و هوشمند و برندهای معتبر گران تر از سایر مدل ها است.
قیمت سمعک نامرئی
سمعک نامرئی بسیار کوچک بوده و در عمق مجرای گوش کاربر قرار می گیرد. به همین دلیل نیاز به قطعات پیشرفته تر و کیفیت ساخت بالاتر دارد. در نتیجه قیمت آن تا حد زیادی بستگی به کیفیت ساخت دارد. به طور میانگین قیمت سمعک نامرئی از حدود 8 الی 40 میلیون تومان متغیر است.
قیمت سمعک پشت گوشی
سمعک پشت گوشی مدل های متنوعی از جمله وایرلس، هوشمند، دیجیتال و آنالوگ را شامل می شود و در محدوده های قدرتی متنوعی موجود می باشد. به طور میانگین قیمت سمعک پشت گوشی از حدود 6 الی 45 میلیون تومان تخمین زده می شود.
قیمت سمعک IIC
سمعک IIC کوچک ترین و نامرئی ترین مدل داخل گوشی است و در عمق مجرای گوش قرار می گیرد. سمعک IIC دارای قطعات کوچکتر و پیشرفته تر است. هزینه خرید این مدل از 8 تا 38 میلیون تومان تخمین زده می شود.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
قیمت سمعک در برند های معتبر روز دنیا
برندهای زیادی در زمینه تولید سمعک فعالیت دارند. بهترین برندها معمولا محصولات با کیفیت تری ارائه می دهند. قیمت محصولات هر یک از این برند ها با دیگری متفاوت است و به همین دلیل به بررسی هزینه خرید سمعک در برند های مختلف می پردازیم.
قیمت سمعک زیمنس آلمان (SIEMENS - Signia)
قیمت سمعک زیمنس از حدود 10 الی 60 میلیون تومان متغیر است. با بیش از 130 سال سابقه در زمینه تولید لوازم کمک شنوایی، سمعک زیمنس آلمان یکی از پیشروترین کمپانی های این صنعت بوده و هرساله تکنولوژی های جدیدی توسط این کمپانی معرفی و عرضه می شود. محصولات این کمپانی دارای سیستم وایرلس پیشرفته، کیفیت ساخت چشمگیر و همینطور شفافیت صوتی و امکانات جانبی فراوان هستند.
قیمت سمعک ریساند
قیمت سمعک ریساند در محدوده 8 الی 55 میلیون تومان تخمین زده می شود. سمعک ریساند محصول کشور دانمارک می باشد. این کمپانی کلیه محصولات خود را به استانداردهای روز دنیا از جمله استاندارد ضد آب و نسل دوم سیستم های وایرلس مجهز کرده است. از اولین کمپانی هایی که سیستم وایرلس را در جهت اتصال مستقیم به تلفن همراه به کار برده می توان به ریساند دانمارک اشاره کرد. سیستم شنوایی دوگوشی در این سمعک ها بسیار فعال، پویا و کاربردی است.
قیمت سمعک اتیکن
قیمت سمعک اتیکن از حدود 12 میلیون تومان آغاز شده و به 52 میلیون تومان در سمعک پیشرفته و هوشمند می رسد. سمعک اتیکن جزو 5 کمپانی برتر دنیا در زمینه صنعت شنوایی است. این کمپانی بر استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و شبیه سازی سیستم پردازشی مغز انسان توجه ویژه ای را معطوف ساخته است. سمعک اتیکن دارای کیفیت ساخت بالا، ظاهر زیبا و همچنین اندازه کوچک و قابل استفاده برای کاربر است.
قیمت سمعک فوناک
قیمت سمعک فوناک از حدود 6 تا 48 میلیون تومان در مدل های پیشرفته تخمین زده می شود. سمعک فوناک ساخت کشور سوئیس بوده و از کمپانی های با سابقه در این زمینه محسوب می شود. این کمپانی تلاش ویژه ای را در جهت تولید محصولات ویژه کودکان و تکنولوژی های مفید برای آنها انجام داده است. محصولات این کمپانی علاوه بر ظاهر زیبا و تکنولوژی بالا دارای قیمت مناسب و به صرفه برای کاربر هستند.
قیمت سمعک ویدکس
قیمت سمعک ویدکس از حدود 10 الی 30 میلیون تومان متغیر است. اولین سمعک دیجیتال جهان توسط کمپانی بزرگ ویدکس تولید شده است. سمعک ویدکس دارای کیفیت صدای بالا و همچنین توانایی درک و تمایز گفتار منحصر به فرد است. سایز کوچک مدل های داخل گوشی از دیگر ویژگیهای تولیدات این کمپانی می باشد.
قیمت سمعک استارکی آمریکا
قیمت سمعک استارکی از 18 میلیون و 66 میلیون تومان موجود می باشد. آمریکا کشور مبدا سمعک استارکی است. این کمپانی محصولاتی با آخرین تکنولوژی های روز و همچنین قدرت بالا و کیفیت ساخت قابل قبول عرضه می کند. استارکی در جهت توسعه سیستم های وایرلس در سمعک های خود تلاش ویژهای را انجام داده است.
قیمت سمعک یونیترون کانادا
5 الی 42 میلیون تومان محدوده قیمت سمعک یونیترون است. یونیترون کانادا از کمپانی های مطرح دنیای شنوایی و سمعک است. سمعک های این کمپانی دارای استحکام بالا و کیفیت صدای قابل قبول در کنار قیمت به صرفه و اقتصادی می باشد. همچنین گارانتی و خدمات پس از فروش قابل قبولی را نیز به کاربر عرضه می کند.
کدام یک از برندهای سمعک در بازار ایران موجود است؟
در حال حاضر شرایط بازار سمعک در ایران با مشکلات و محدودیتهای فراوانی مواجه است. کمبود و سختی واردات و در دسترس نبودن برندهای مختلف و همینطور کمبود و نبود قطعات و وسایل جانبی، کاربران سمعک را با مشکلات زیادی مواجه کرده است و در این زمینه اقدامات مؤثری هم دیده نمیشود.
با توجه به اطلاعات مختلف میتوان گفت اکثر برندهای سمعک در ایران یافت میشوند اما مدلهای آنها کاملاً محدود بوده و در ردههای قیمتی بسیار پایین یا بسیار بالا موجود بوده و نمیتوان با اطمینان گفت که رده مشخصی از سمعک با برند مشخص حتماً در ایران وجود خواهد داشت.
در حال حاضر برندهایی مانند سیگنیا، اتیکن، ریساند، فوناک، اینترتون، آدیفون، هنزاتون (هانساتون) و یونیترون با موجودی ناقص در بازار یافت میشوند و قیمتها نیز در مراکز مختلف ممکن است مقداری متفاوت باشد. بهترین راه حل در این شرایط مشاوره با ادیولوژیست است تا با وجود کمبود قطعات و خدمات و همینطور خود پروتز سمعک بتواند بهترین انتخاب را با توجه به شرایط موجود برای ما داشته باشد.
عوامل موثر در تعیین قیمت سمعک
همانند سایر زمینه های تکنولوژی، ساخت سمعک نیز به مرور در اثر پیشرفت تکنولوژی دچار تغییر خواهد شد. اصلی ترین فاکتور در تعیین قیمت محصولات کمک شنوایی، تکنولوژی و فناوری های به کار رفته در آن می باشد. همانگونه که هر ساله مدل های جدیدی از تلفن همراه به بازار میآید، دنیای وسایل کمک شنوایی نیز هر ساله محصولات جدید و پیشرفته تری را به خود می بیند و طبیعتا انواع سمعک جدید قیمت های بیشتری نیز خواهند داشت.
تاثیر تکنولوژی در تعیین قیمت سمعک
در ساخت جدیدترین سمعک ها همواره تلاش می شود تا طراحی پیشرفته تر، سایز کوچکتر، مدارات الکترونیکی پیشرفته تر و پردازش های متعدد و هم زمان بیشتری قابل انجام باشد. سمعک های جدید نسبت به محصولات قبلی کوچکتر و هوشمندتر شده است. مدل های آنالوگ قدیمی دیگر فراموش شده و اکنون دوره سمعک هوشمند فرا رسیده است. همانطور که ذکر شد مهم ترین عامل در تعیین هزینه سمعک، تکنولوژی و فناوری های آن خواهد بود.
کیفیت ساخت و ارتباط آن با هزینه سمعک
کمپانی ها علاوه بر استفاده از تکنولوژی های پیشرفته تر تلاش ویژه ای در جهت طراحی بهتر و همینطور کیفیت ساخت بالاتر معطوف کرده اند. تلاش بر این است که سمعک علاوه بر کارایی حداکثری و برطرف کردن مشکلات بیمار از طول عمر بالا و کیفیت قابل ملاحظه ای هم برخوردار باشد. امروزه تکنولوژی به سمت ساخت سمعک ضد آب و ضد گرد و غبار پیش می رود و اکثر کمپانی ها تلاش خود را در این زمینه به کار گرفته اند. یکی از عواملی که باعث افزایش قیمت سمعک می شود، طراحی و کیفیت ساخت آن است.
پردازشگر سمعک و تاثیر آن در قیمت سمعک
منظور از تکنولوژی های به کار رفته در سمعک، مدارات الکترونیکی و همینطور قدرت پردازش و الگوریتم های تقویتی آن می باشد. سمعک های جدید به دلیل استفاده از مدارات پیشرفته تر و همینطور امکان انجام میلیونها پردازش در ثانیه، هوشمند نامیده می شوند و همین مسئله باعث افزایش قیمت سمعک هوشمند می شود. مدل های آنالوگ قدیمی پردازش های محدودی داشته و توانایی تمایز بین اصوات رسیده و همینطور عملکرد های اتوماتیک را نداشتند. یکی از عواملی که باعث افزایش هزینه این وسیله کمک شنوایی می شود، قدرت پردازشگر مورد استفاده در آن است.
ارتباط هزینه سمعک با سایز
سایز سمعک هم یکی از عواملی است که سبب تعیین قیمت آن می شود. در مدل های پیشرفته تر به دلیل استفاده از مدارات بیشتر، سایز بیشتری هم مورد نیاز است. با این حال کمپانی ها سعی می کنند تا حد ممکن قدرت پردازشی بالای سمعک با سایز کوچکتر و ارگونومی بهتر همراه باشد و این کار نیازمند تلاش ویژه از طرف مهندسین طراح می باشد. اگر محصول دارای این ویژگی ها باشد مسلماً قیمت آن نیز به دلیل طراحی ویژه و شرایط ساخت مخصوص بالاتر خواهد بود. این عوامل سبب می شود تا به عنوان مثال هزینه سمعک نامرئی هوشمند بالاتر از مدل های معمولی باشد.
خدمات پس از فروش و گارانتی و تاثیر در قیمت سمعک
سمعک وسیله الکترونیکی و نوعی اورتز پزشکی است که غالبا 24 ساعته توسط کاربر استفاده می شود و به دلیل استفاده مداوم در معرض جرم گوش، چربی پوست، گرد و غبار و رطوبت محیطی قرار دارد. این مسئله باعث می شود تا به طور دوره ای نیاز به تنظیم، چکاپ و سرویس داشته باشد تا از خرابی و آسیب رسیدن به آن جلوگیری شود. در اینجا مسئله خدمات پس از فروش اهمیت ویژه پیدا میک ند تا از هزینه های جانبی که ممکن است بعدا برای کاربر پیش آید، جلوگیری شود. به همین دلیل سمعک علاوه بر موارد ذکر شده باید خدمات پس از فروش مناسب و گارانتی معتبر چند ساله هم داشته باشد. می توان گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش را یکی از مهمترین عوامل موثر در تعیین قیمت سمعک دانست.
وضعیت شنوایی کاربر و تاثیر آن بر هزینه سمعک
شنوایی هر فرد مانند اثر انگشت وی منحصر به فرد است. این عامل سبب می شود تا قیمت سمعک بر اساس ویژگی های شنوایی فرد و نیازهای اجتماعی و روزمره وی انتخاب شود. در اینجا عواملی مانند مقدار کم شنوایی، شغل، میزان ارتباطات روزمره و اجتماعی و همینطور نیازهای خاص و مشکلات جانبی در کنار کم شنوایی در انتخاب و تعیین قیمت سمعک نقش دارند. هرچه میزان افت شنوایی فرد بیشتر و آسیب های رسیده به سیستم عصبی بیشتر باشد، نیاز به سمعک پیشرفته تر و گران قیمت تر بیشتر احساس می شود.
سمعک شامل چه قطعاتی می شود؟
سمعک وسیلهای الکترونیکی بسیار پیشرفته است که از قطعات و اجزای مختلف ساخته شده و هر یک نقش خود را در شبیه سازی سیستم و مسیر شنوایی ما ایفا میکنند. اگر از سمعک استفاده میکنید و یا قصد دارید استفاده کنید بد نیست که بیشتر با قطعات سمعک آشنا شوید.
میکروفون سمعک
میکروفون اولین ایستگاه در دریافت اصوات است و نقش گیرنده صوتی را ایفا میکند. میکروفون اصوات فیزیکی را دریافت کرده و آنها را به سیگنالهای الکتریکی قابل تغییر تبدیل میکند.
آمپلی فایر
آمپلی فایر سمعک بخش اصلی و هسته مرکزی سمعک است و تمامی تغییرات صوتی در این قسمت روی سیگنالهای صوتی انجام میشود. آمپلی فایر یا تقویت کننده، اصوات را تقویت کرده و با توجه به نیازهای کاربر دستخوش تغییرات میکند تا بهتر قابل شنیدن باشد.
رسیور یا بلندگوی سمعک
رسیور پخشکننده صدا است و سیگنالهای الکتریکی دریافت شده از آمپلی فایر را به صورت امواج صوتی به گوش کاربر میرساند. کیفیت بلندگو و قدرت آن نقش مهمی در کیفیت صوت نهایی که به گوش میرسد ایفا میکند.
هوک سمعک
هوک در واقع قطعهای تیوب مانند و دارای انحنا است که صدا را از بدنه اصلی سمعک خارج کرده و با کمک تیوب و قالب به گوش کاربر میرساند. از دیگر وظایف هوک محکم نگاه داشتن موقعیت سمعک روی گوش فرد و اطمینان از جایگذاری صحیح در پشت گوش است.
رسیور سیمی سمعک
رسیور سیمی مختص گروه خاصی از سمعکها به نام ریک یا رسیور داخل مجرا است. این رسیور از یک سیم متصل به سمعک و یک بلندگو تشکیل شده و ارتباط بین بدنه سمعک و داخل مجرای گوش را تکمیل میکند.
تین تیوب
در برخی از مدلهای پشت گوشی سمعک به جای تیوب و قالب از یک سیم نازکتر و توخالی به نام تین تیوب استفاده میشود تا دید کمتر و ظریفتری داشته باشد و گوش کاربر را کمتر مسدود کند که برای برخی از کمشنواییها ضروری است.
ولوم کنترل سمعک
یکی از مرسومترین دکمهها روی بدنه سمعک دکمه ولوم کنترل است. کاربر با کمک ولوم کنترل میتواند شدت صدای سمعک یا ولوم را کنترل کند. این دکمه به تنظیمات صدا ارتباطی نداشته و تنظیمات فرکانسی اصلی در اختیار ادیولوژیست است و با نرم افزار تخصصی انجام میشود. به کمک ولوم کنترل میتوان ولوم سمعک را معمولاً 4 یا 6 پله افزایش و 8 پله کاهش داد.
دکمه تغییر برنامه
سمعک میتواند بین 4 تا 6 برنامه شنیداری مختلف که برای محیطهای مختلف مناسب هستند در خود داشته باشد. با کمک دکمه پروگرام (Program) یا تغییر برنامه میتوان در زمان دلخواه بین برنامههای مورد نظر سوییچ کرد. این کار امروزه با کمک اپلیکیشنهای موبایل نیز قابل انجام است.
وکس گارد یا فیلتر سمعک
معمولاً نوک سمعک در مدلهای داخل گوشی و ریک که در داخل مجرای گوش قرار میگیرد در معرض جرم گوش و پوسته و چربی مجرا قرار دارد و این عوامل میتواند با نفوذ به داخل بلندگوی سمعک باعث مسدود شدن مسیر انتقال صدا و یا سوختن رسیور شود.
برای جلوگیری از این مشکل در نوک قسمتی که در مجرای گوش قرار میگیرد، یک فیلتر یا وکس گارد تعبیه میشود تا از ورود این جرم و چربی به سمعک و آسیب به آن جلوگیری شود. این فیلترها را باید در فواصل زمانی منظم تعویض کرد.
سمعک چطور کار می کند؟ (فیلم)
چرا افراد دارای کمشنوایی حتما باید از سمعک استفاده کنند؟
افراد دارای مشکل شنوایی توانایی تشخیص و شنیدن بسیاری از اصوات گفتاری را از دست میدهند. شنوایی از مهمترین حواس پنجگانه انسان است. با بروز کم شنوایی تغییرات زیادی در سیستم عصبی گوش و حتی مغز اتفاق میافتد. اما چرا سمعک برای افراد دارای مشکل شنوایی ضروری است؟ دلیل این مسئله به فیزیولوژی طبیعی بدن برمیگردد. مغز انسان از تمام اعضای بدن به صورت دائمی سیگنالهای الکتریکی و حسی دریافت میکند. اگر هر کدام از این نشانهها و سیگنالها یک عضو از بدن کاهش یابد، مغز آن را به عنوان یک عضو اضافی شناسایی میکند و آتروفی اتفاق میافتد. آتروفی به این معناست که بدن انسان خودبهخود سلولهایی را که احساس میکند مورد نیاز بدن نیستند از بین میبرد.
یک مثال بارز از آتروفی برای درک بهتر این مسئله، افرادی هستند که دچار شکستگی دست شدهاند. پس از اینکه دست در حالت ثابت و بدون حرکت قرار میگیرد یا به اصطلاح گچ گرفته میشود، دیگر عضلات آن توانایی حرکت ارادی و غیرارادی ندارند. مغز این عدم عملکرد را به عنوان اضافی بودن عضلات درک میکند و آتروفی عضلانی اتفاق میافتد. بعد از چند ماه که گچ از روی دست برداشته میشود و هر دو دست با هم مقایسه میشوند نتیجه این آتروفی کاملاً واضح است. دستی که مدتها فعالیت دائمی نداشته است لاغرتر به نظر میرسد و عضلات آن تا حدی از بین رفتهاند. برای جبران این آتروفی به زمان نیاز است.
گوش انسان هم دقیقا از این قانون تبعیت میکند. اما تفاوت گوش با دیگر اعضا مثل دست و پا این است که بیشتر سلولهای مهم شنوایی از نوع حسی و عصبی هستند. برخلاف عضلات توانایی تولید مجدد و جبران آتروفی عصبی وجود ندارد. عضلات دست که شکستگی آن را مثال زدیم، پس از مدتی ورزش و تمرین به حالت عادی باز میگردد. اما در گوش این اتفاق نخواهد افتاد راه حل جلوگیری از آتروفی پیگیری زودهنگام بعد از بروز کمشنوایی است. هر چه فاصلهی بین زمان بروز کمشنوایی تا زمان استفاده از سمعک کاهش یابد امکان موفقیت افزایش مییابد. اما اگر این فاصله زمانی زیاد شود قطعاً درک گفتار فرد دچار مشکلاتی خواهد شد. ممکن است فرد در شنیدن اصوات مشکلی نداشته باشد اما درک این اصوات تحت تاثیر قرار میگیرد و فرد در موقعیتهای خاص کلمات را به صورت صداهای نامفهوم میشنود. توصیه اکید تمام متخصصین دنیا این است که اگر در گوشهایتان احساس کمشنوایی میکنید در سریعترین زمان ممکن به شنواییشناس مراجعه کنید.
در مورد استفاده از سمعک شک نکنید!
<سمعک بزنم آبروم میره>
این جملهای است که شنواییشناسان بارها شنیدهاند. بیشتر افرادی که دچار مشکل شنوایی میشوند به خاطر عقاید غلط استفاده از این وسیله را به تعویق میاندازند. همین افراد مدتی بعد با شرایط شنیداری سختتری برای خرید سمعک مراجعه خواهند کرد. اما اتفاقی که در این مدت افتاده است آتروفی عصبی است و متاسفانه جبران آن امکانپذیر نیست. سمعک هم مثل عینک برای جبران یک مشکل تولید شده است. هدف تولید عینک کمک به افرادی است که دارای مشکلات بینایی هستند. اما امروزه خیلی از افراد عینک را به عنوان زیبایی استفاده میکنند. اما متاسفانه سمعک در ذهن مردم و جامعه وسیلهای است که استفاده از آن نشاندهندهی ضعف است.
تصور کنید فردی دچار کمشنوایی است و در واکنش به صحبتها و سوالات دیگران دائما درخواست تکرار آن را دارد. ممکن است همین شخص استفاده از سمعک را به عنوان یک افت اجتماعی ببیند. اما واقعیت این است که استفاده از وسایل کمکشنوایی روابط اجتماعی، شغلی و خانوادگی همین فرد را بهبود میبخشد. توصیه ما به افرادی که دارای افت شنوایی هستند استفاده هر چه سریعتر از وسایل کمکشنوایی است. زیرا این افراد دیر یا زود با توجه به شرایط اجتماعی و شغلی به این وسیله نیاز پیدا خواهند کرد. اما بین افرادی که مدت زمان کوتاهی بعد از کمشنوایی به دنبال استفاده از این دستگاهها بودهاند و افرادی که آن را به تعویق انداختهاند تفاوتهای زیادی است. به طور کاملا محسوس و قابلتوجهی نتیجه استفاده از تقویت شنوایی در افرادی که سریعاً پیگیریهای لازم را انجام دادهاند موفقیتآمیزتر است.
سمعک گوش و توانایی شنوایی را احیا میکند
تجویز سمعک در مجموعه حس دوم چه مراحلی دارد؟
سمعک حس دوم با استفاده از متخصصین شنواییشناس مجرب در زمینه خدمات شنوایی و کمکشنوایی فعالیت میکند. این مجموعه با ارتباط مستقیم با لابراتوار تولید محصولات کمکشنوایی و قالب گوش، خدمات به موقع و سریعی را در این زمینه ارائه میدهد. تجهیزات مجموعه حس دوم از بهترین و کاملترین دستگاههای روز دنیا محسوب میشود. پیشرفتهترین و جدیدترین سمعک های روز دنیا در کلینیکهای شنوایی حس دوم به کاربران عزیز ارائه میگردد. تلاش مدیران ارشد مجموعه حس دوم ارائه پیشرفتهترین محصولات و کمترین قیمتها با حفظ کیفیت برای هموطنان عزیز میباشد.
قبل از تجویز وسایل کمکشنوایی در مجموعه حس دوم، آزمایش تخصصی شنوایی سنجی و ارزیابی وزوز گوش توسط متخصصین مجرب انجام میگردد. با توجه به شدت و نوع کم شنوایی کاربر بهترین و مناسبترین وسایل کمکشنوایی پیشنهاد میگردد. در مجموعه حس دوم محصولات نامرئی، دیجیتال، وایرلس، هوشمند، پشتگوشی و داخلگوشی در تمام مدلها و برندهای معتبر دنیا با قابلیتهایی نظیر سیستم ضدآب به کاربران عزیز ارائه میگردد. مشاوره شنوایی و وسایل کمکشنوایی در مجموعه حس دوم کاملا رایگان است. تست و امتحان وسایل کمکشنوایی نیز جزئی از مشاوره به شمار میرود.
معمولا وقتی تجویز انجام میشود، جلساتی برای تنظیم آن باید در نظر گرفته شود. چرا که گوش متشکل از اعصاب و سلولهای زیادی است و عادتپذیری آن نیاز به گذشت زمان مشخصی دارد. متخصصین مجرب ما در این دوره کاربر را به طور کامل همراهی میکنند. در این مراحل انجام سنجش شنوایی دورهای و تنظیم دقیق وسایل کمکشنوایی توسط ادیولوژیست انجام میشود.
خدمات مجموعه حس دوم برای گروههای سنی مختلف نظیر نوزادان ، کودکان و بزرگسالان انجام میشود. همچنین در صورت نیاز افراد دارای محدودیتهای حرکتی میتوانند از خدمات ویژه متخصصین این مجموعه در منزل بهرهمند شوند. امکان تجویز وسایل کمکشنوایی با استفاده از قیمتهای مصوب و دولتی و همچنین بهرهگیری از بیمههای مختلف امکانپذیر است.
شما میتوانید به طور مستقیم با متخصص شنواییشناسی در تماس باشید و با شمارهگیری 09120245946 و یا 09129358402 از مشاوره رایگان تلفنی بهرهمند شوید.
جدیدترین سمعکها با بهترین طراحی
كاربرد سمعک چيست و برای چه اختلالات و گروههای سنی به کار میرود؟
اصلیترین وظیفه و کاربرد سمعک تقویت اصوات است. ولی با پیشرفت تکنولوژی و فناوری رفتهرفته این دستگاهها کارایی بیشتری در جهت افزایش سطح رفاه و راحتی کاربر پیدا کردهاند. این ابزار کمکشنوایی میتواند نقش مهمی در افزایش سطح ارتباطات کاربر و سلامت روحی و جسمی وی داشته باشد.
با پیشرفت تکنولوژی محصولات کمکشنوایی عملکرد اختصاصی پیدا کردهاند و برای هر گروه از کاربران محصولات خاصی با ویژگیهای مورد نیاز آنها عرضه میشود. برای مثال این دستگاه میتواند به مشکلات نوروپاتی شنوایی کودکان کمک کند و ویژگیهای پردازشی منحصر به فردی در این خصوص دارد. همینطور محصولات ویژه برای استفاده همزمان با ایمپلنت کاشت حلزون دارای ویژگیهای خاص برای تطبیق با این دستگاه هستند.
نحوه عملکرد و اجزای سمعک
سمعکها به طور کلی دارای سه قسمت اصلی میباشند. صدای محیط توسط میکروفون جمعآوری میگردد. برخی از محصولات دارای دو میکروفون و قابلیت تمرکز بر جهتهای مختلف هستند. این تکنولوژی امروزه پیشرفت بیشتری هم کرده است. چرا که ارتباط دوگوشی وایرلس محصولات باعث شده است که صداهای دریافتی از دو سمعک (چپ و راست) با یکدیگر به اشتراک گذاشته شود و بهترین چیدمان میکروفونها انتخاب شود.
پس از دریافت صدا، میکروفون آن را به آمپلیفایر تحویل میدهد. آمپلیفایر مهمترین و بارزترین بخش وسایل کمکشنیداری را شامل میشود. تمامی پردازشهای دستگاه در قسمت آمپلیفایر انجام میشود. آمپلیفایر دارای مدارات مختلفی است که هر کدام بخش مختلفی از اصوات ورودی و پردازشها را بر عهده دارند.
از جمله تلاشهای کمپانیهای تولیدکننده این است که صداهای دریافتی توسط آمپلیفایر به گونهای پردازش شود که بیشترین مقدار درک گفتار و شفافیت صوتی برای کاربر فراهم شود. همچنین تلاش بر این است که میزان نویز و سر و صدای مزاحم محیطی به حداقل برسد. قابلیتهای متنوعی نظیر سیستم وایرلس، اتصال به لوازم جانبی، ارتباط دوگوشی، مصرف کم باتری و اتصال به موبایل همگی در آمپلیفایر انجام میشود.
بعد از انجام پردازشهای لازم اصوات به بلندگو یا رسیور تحویل داده میشود. بلندگو یا رسیور تعیینکنندهی قدرت تقویت است. بلندگو امواج الکتریکی را به حالت آکوستیکی تبدیل میکند و آنها را به گوش تحویل میدهد. در مواردی که قدرت تقویت بیشتر است، معمولا از بلندگوهای بزرگتر و قدرتمندتری استفاده میشود.
سمعک خوب چه ویژگیهایی دارد؟
سمعک خوب اصوات را تقویت کرده و به فرد در شنیدن صداهای ضعیف و ناواضح که قبلا قادر به شنیدن آنها نبود ، کمک میکند.
دستگاه کمکشنوایی خوب و مناسب اصوات را به اندازه مورد نیاز تقویت میکند و باعث آزار و آسیب رسیدن به شنوایی فرد نمیشود.
محصولات مناسب برای فرد، صداهای گفتاری که مهمترین بخش اصوات برای انسان است را به اندازه مورد نیاز تقویت کرده و آن را از صداهای مزاحم زمینه ای جدا میکند.
گسترش و پیشرفت تکنولوژی اثر خود را در زمینه تجهیزات کمکشنوایی گذاشته است. امروزه میکروفونها قابلیت دریافت انتخابی اصوات را دارند. همینطور قدرت پردازشی آمپلیفایر باعث حذف صداهای ناخواسته و نویزهای محیطی میشود و صدایی شفاف و با کیفیت را به گوش فرد میرساند.
راحتی استفاده از سمعک شارژی در مقایسه با مدلهای معمولی بیشتر است. این مدل دارای شارژر است و به باتریهای یکبار مصرف نیاز ندارد.
از دیگر قابلیتهای ممتاز دستگاههای کمکشنوایی خوب امروزی میتوان به امکان اتصال به موبایلهای هوشمند در مدلهای وایرلس، استفاده از ریموت برای کنترل صدای تقویتشده و استفاده از تجهیزات جانبی متعدد اشاره کرد.
از نظر مقاومت سمعک ضدآب بهتر از مدلهای معمولی است. این محصولات مقاومت کاملی در برابر آب، رطوبت و گرد و غبار دارند.
انواع سمعک
انواع سمعک ها بر اساس نیازهای مختلف افراد تقسیمبندی میشوند. تقسیمبندی این محصولات از لحاظ استایل و ویژگیهای ظاهری شامل انواع پشت گوشی، داخل گوشی، نامرئی، رسیور داخل مجرا (RIC) و نامرئی داخل کانال (iic) میباشد. وسایل کمکشنوایی از لحاظ سطح تکنولوژی و قدرت پردازشی به انواع آنالوگ، دیجیتال و هوشمند وایرلس تقسیمبندی میشوند. سمعک مخصوص وزوز گوش معمولا در ردههای دیجیتال و هوشمند ارائه میشود.
در انتخاب و خرید سمعک به چه نکاتی دقت کنیم؟
این وسیله شگفت انگیز یک اورتز پزشکی است که نقش مهمی در سلامت روانی و جسمی فرد دارد. اگر در انتخاب و خرید سمعک مناسب دقت کافی صورت نگیرد تبعات منفی و زیانباری گریبانگیر فرد خواهد شد. در پروسه انتخاب دستگاه کمکشنوایی نقش اصلی برای راهنمایی و معرفی بر عهده متخصص شنواییشناس یا ادیولوژیست است و در نهایت انتخاب بر اساس مشاوره دریافت شده بر عهده فرد میباشد. پس اگر ابهامی در این زمینه دارید در جلسه مشاوره بطور کامل از متخصص شنواییشناس بخواهید آن را برطرف کند.
آزمایشهای تخصصی شنوایی و اعصاب، تشخیص اختلال شنوایی فرد و جایگزین کردن آن با تکنولوژی مناسب توسط ادیولوژیست مجرب و همچنین قالبگیری و تنظیم دقیق از مواردی است که در انتخاب تاثیر دارند.
دقت داشته باشید بر خلاف سایر محصولات تکنولوژی مانند تلفن همراه، همواره گرانترین سمعک الزاما برای شما بهترین انتخاب نخواهد بود. دستگاه کمکشنوایی مناسب بر اساس افت شنوایی و نیازهای فردی شما توسط شنواییشناس معرفی خواهد شد.
سمعک دوگوشی چیست ؟
در سیستم شنوایی طبیعی انسان اطلاعات دریافتی توسط هر دو گوش با هم ترکیب شده و فرآیند پردازش اصوات صورت میگیرد تا بالاترین میزان درک برای فرد ایجاد شود.
به همین منظور در صورت کمشنوایی ضروری است که از هر دو گوش اطلاعات شنیداری دریافت گردد. در افراد کمشنوا دریافت اصوات به صورت ناقص صورت میگیرد و امکان تبادل اطلاعات دوگوشی به طور موثر وجود ندارد. اگر یک گوش از اطلاعات صوتی محروم گردد به مرور ضعیفتر شده و توانایی خود را از دست میدهد. در این صورت صرف هزینه زیاد برای تقویت یک گوش با استفاده از بهترین وسیله کمکشنوایی نیز جوابگو نخواهد بود. در این موارد لازم است که هر دو گوش از دستگاه کمکشنوایی مناسب استفاده کنند تا فرایند درک و پردازش گفتار به بهترین نحو ممکن صورت گیرد. به یاد داشته باشید که دو سمعک ارزان بسیار بهتر از یک مدل گران قیمت است.
استفاده از تقویت دوگوشی علاوه بر بهبود ارتباط بین دو گوش باعث افزایش کیفیت صداها، بالا رفتن درک فرد از گفتار بخصوص در محیطهای پر سر و صدا و افزایش توانایی فرد در جهتیابی میشود.
قیمت سمعک چقدر است؟
از مهمترین نکاتی که مورد توجه کاربران است قیمت وسایل کمکشنوایی مناسب برای آنها است. عوامل بسیاری در قیمت تاثیر دارند که در ادامه به برخی از آنان می پردازیم. قطعا قیمت هرچیزی به ویژگیهای آن بستگی دارد. دستگاههای شنوایی هم از این قاعده مستثنی نیستند. یکی از عوامل تاثیرگذار در قیمت سمعک تکنولوژی آن میباشد. امروزه و با پیشرفت علم و تکنولوژی، دستگاههای بسیارى با قیمتهای مختلفی وارد بازار شدهاند.
مشکلات احتمالی هنگام استفاده از سمعک
ممکن است هنگام استفاده از دستگاه های کمک شنوایی جدید خود برخی از مشکلات زیر را تجربه کنید.
- صدای سمعک من آزار دهنده است. برخی از افراد ممکن است در ابتدا احساس کنند که سمعک کمی ناراحت کننده است. نگران نباشید. طبیعی است! این مشکل بیشتر برای افرادی پیش می آید که برای اولین بار از این دستگاه استفاده می کنند. از شنوایی شناس خود بپرسید تا چه مدت باید سمعک خود را در این حالت استفاده کنید و تنظیم مجدد آن چه زمانی انجام می شود.
- صدای خودم بیش از حد بلند به نظر می رسد. احساس "کیپ شدن گوش" که باعث می شود صدای کاربر در داخل سر بلندتر شود ، اثر انسداد نامیده می شود و برای کاربران جدید سمعک بسیار رایج است. با متخصص شنوایی شناسی خود مشورت کنید تا ببینید آیا امکان اصلاح وجود دارد یا خیر. بیشتر افراد با گذشت زمان به این تأثیر عادت می کنند. شنوایی شناس برای حل این مشکل از ونت تهویه استفاده می کند.
- سمعک من دائما سوت می زند. صدای سوت نشان دهنده این است که سمعک یا قالب آن مناسب نیست یا خوب کار نمی کند و یا توسط جرم گوش یا مایع مسدود شده است. برای تنظیمات به شنوایی شناس خود مراجعه کنید.
- صداهای پس زمینه را بیش از حد می شنوم. سمعک صداهایی را که می خواهید بشنوید