شایع ترین دلایل ایجاد سرگیجه چه مواردی هستند؟

شایع ترین دلایل ایجاد سرگیجه چه مواردی هستند؟

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

سرگیجه از شایع ترین مواردی است که انسان در طول زندگی خود بارها با آن روبرو می شود. برخی از سرگیجه ها در اثر موارد ساده ایجاد شده و برخی دیگر بیانگر مشکل جدی هستند. آشنایی با دلایل ایجاد سرگیجه تا حد زیادی به تشخیص و درمان به موقع کمک می کند

علل سرگیجه

سرگیجه به حالتی گفته می شود که فرد دچار عدم تعادل شده و احساس کند که محیط اطراف به دور سر او می چرخد. در برخی از موارد این سرگیجه به حدی شدید است که فرد در هنگام رخ دادن حمله تعادل خود را از دست داده و به زمین می خورد. بهترین کار این است که فرد در هنگام رخ دادن این مشکل جایی را گرفته و ثابت بماند. علل سرگیجه می تواند شامل موارد زیادی باشد. تشخیص این که این عارضه می تواند چه دلیلی داشته باشد باید به متخصص گوش و حلق و بینی و یا ادیولوژیست سپرده شود. در هر نوع از این سرگیجه ها با هر میزان شدتی باید به پزشک مراجعه شود. در برخی از موارد ممکن است این مشکل نشانه یک بیماری جدی باشد به همین دلیل بهتر است این عارضه جدی گرفته شود. در اکثر موارد زمانی که بیمار به موقع به پزشک مراجعه می‌ کند از مشکلات شدیدتر احتمالی جلوگیری می ‌شود. درباره این اختلال در مقاله سرگیجه توضیحات لازم را بیان کردیم. در این مطلب قصد داریم درباره علت به وجود آمدن این عارضه توضیحاتی را بیان کنیم. اگر شما هم دچار این مشکل هستید این مطلب را تا آخر بخوانید.

شایع ترین دلایل ایجاد سرگیجه

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

شایع ترین علت ایجاد سرگیجه

عوامل زیادی باعث می شود سرگیجه به وجود آید. عوامل شایعی وجود دارند که بیش از دیگر موارد در بروز سرگیجه برای انسان دخیل هستند. می توان گفت همه افراد حداقل برای یک بار هم که شده دچار این عارضه شده اند. در اکثر موارد این اختلال به دلیل خستگی و یا نشستن بیش از حد رخ می دهد. به این گونه که فرد پس از کار زیاد و یا نشستن بیش از حد لحظه ‌ای احساس عدم تعادل کرده و اصطلاحا چشم هایش سیاهی می رود. در چنین مواردی پس از مدتی بهبود یافته و مشکلی برای او به وجود نمی ‌آید. یکی دیگر از عوامل شایعی که این اختلال را به همراه دارد افت فشار خون و رسیدن مقدار اکسیژن کمتر به سلول های مغزی است. در بسیاری از موارد هم فرد به دلیل بیماری هایی مانند میگرن دچار سرگیجه می شود. کمبود برخی ویتامین ها از جمله ویتامین B12 هم می‌ تواند باعث تکرار سرگیجه در انسان شود. در بسیاری از موارد پس از درمان علت بیماری، علائم سرگیجه هم از بین می رود.

علت سرگیجه به همراه سنگینی سر

در برخی از موارد افراد علاوه بر سرگیجه دچار سنگینی سر هم می‌ شوند. در اکثر موارد این دو عارضه یک منشاء مشترک دارند که با درمان آن این حالت ها هم از بین خواهند رفت. زمانی که فرد احساس سنگینی سر داشته باشد زندگی روزمره او هم با مشکل مواجه می ‌شود. در چنین حالتی فرد احساس می کند که نمی تواند سر خود را بالا نگه دارد و یا احساس کند سر او را به محکمی به دور سر بسته اند. حالا فرض کنید در چنین حالتی فرد عدم  تعادل  هم داشته باشد. در برخی از موارد علت به وجود آمدن این مشکلات می ‌تواند کشیدگی گردن باشد. یکی دیگر از دلایل بروز این عوارض وارد شدن ضربه به سر یا ضربه مغزی است. خستگی بیش از حد هم می ‌تواند باعث بروز این حالت شود. افرادی هم که اضطراب دارند ممکن است دچار این مشکلات شوند. میگرن هم می‌ تواند یک دلیل دیگر برای وجود این عارضه ها باشد. برخی از آلرژی ها همراه با سینوزیت هم می توانند چنین عوارضی را به همراه داشته باشند. عفونت سینوس ها و تومور های مغزی هم از دیگر مواردی هستند که با سرگیجه و سنگینی سر همراه هستند.

علت سرگیجه ناگهانی و حالت تهوع

برخی از افراد ممکن است در کنار عدم تعادل، حالت تهوع هم داشته باشند. در اکثر این موارد هم هر دو عارضه به یک دلیل رخ می دهند. در چنین مواردی افراد در برخی از زمان های روز این دو حالت را دارند که باعث بروز اختلال در زندگی آن ها می شود. در اکثر موارد سرگیجه و حالت تهوع منشاء و دلیل بروز مشترکی دارند. به این معنا که فرد دچار یک بیماری یا اختلال بوده که چنین مشکلاتی را برای او به همراه دارد. اضطراب می تواند دلیل این اختلال باشد. برخی از افراد به حدی اضطراب دارند که اختلالاتی این چنینی برای آن ها به وجود می آید. در برخی از موارد منشاء این عوارض می تواند بیماری میگرن باشد. وارد شدن ضربه به سر و یا ضربه مغزی هم با چنین عوارضی همراه هستند. تومور مغزی هم چنین نشانه هایی به همراه دارد. زمان بروز این دو نوع عوارض باید به پزشک مراجعه شود تا او تشخیص دهد که منشاء آن ها چیست. گرفتگی عروق مغزی یا خونرسانی ناقص به سر و گردن هم می تواند با علائم تهوع و سرگیجه همراه باشد و بهتر است هر چه سریع تر توسط پزشک معاینه و درمان صورت گیرد.

علت تاری دید و سرگیجه

در برخی از موارد هم این عارضه به همراه تاری دید بروز پیدا می ‌کند. به این گونه که فرد احساس می‌ کند که در هنگام بروز سرگیجه همه جا را تار می بیند. این شرایط پایدار نبوده و هر بار پس از چند لحظه از بین می رود. یکی از دلایل بروز این مشکل قند خون بالا می باشد. تاری دید تنها نشانه ی وجود مشکلات در سر نبوده و ممکن است نشانه ی بروز یک بیماری در دیگر اعضای بدن باشد. یکی دیگر از دلایلی که می تواند عوارض اینچنینی داشته باشد آب مروارید است. این بیماری معمولاً در سنین بالا برای برخی از افراد به وجود می آید. تومور های مغزی یا چشم هم می ‌توانند چنین عوارضی به دنبال داشته باشند. بیماری میگرن هم عوارض زیادی را به همراه دارد که این دو عارضه هم جزء آن ها می باشند. یک عامل دیگر که این چنین عوارضی دارد شامل خشکی چشم و آب سیاه می باشند. به جزء عواملی که بیان کردیم دلایل دیگری مانند فشار خون بالا یا عفونت های سر و گردن هم می‌ توانند این عوارض را به همراه داشته باشند.

سرگیجه همراه با حالت تهوع و سنگینی سر چه معنی دارد؟

علت سرگیجه به هنگام بلند شدن و دراز کشیدن

در بسیاری از موارد هم فرد هنگامی که می ‌خواهد از حالت نشسته یا دراز کش بلند شود دچار این مشکل می شود. در بسیاری از این موارد دلیل بروز این مشکل افت ناگهانی فشارخون است. در برخی از موارد هم مصرف دارو می تواند این مشکل را به وجود آورد. در این موارد با قطع دارو و یا کم کردن مصرف آن می ‌توان از بروز سرگیجه جلوگیری کرد. کم شدن آب بدن هم می ‌توانند در هنگام بلند شدن چنین مشکلاتی را برای ما به وجود آورد. چنین اختلالاتی معمولاً در سنین بالا بیش تر رخ می دهند. در اکثر موارد بروز این عارضه در هنگام بلند شدن به فشار خون مربوط است. دلیل این افت فشار هم می ‌تواند نیروی جاذبه ی زمین باشد. در این شرایط ممکن است ضربان قلب فرد هم بالا برود. یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن عدم تعادل در هنگام ایستادن، کم خوابی و فشارهای روانی می باشد.

علل سرگیجه در سالمندان

وجود سرگیجه در سالمندان می ‌تواند طبیعی باشد. در اکثر موارد سالمندان به دلیل کهولت سنی دچار بروز این عارضه می شوند. از دست دادن تعادل در سالمندان بیش تر از افراد جوان است. البته در سنین بالا باید بیش تر به این مسائل رسیدگی شود و در هنگام بروز چنین مشکلاتی به پزشک مراجعه شود. یکی از دلایل سرگیجه در سالمندان ستون فقرات ضعیف است. در این سنین استخوان ها شکننده شده و چنین عوارضی را برای ما به وجود می آورند. همچنین ضعف عضلانی را هم می ‌توان دلیل بروز این مشکل در سنین بالا دانست. زمانی که قدرت بینایی و شنوایی کاهش پیدا کند، ورودی های مغز برای تنظیم اطلاعات دریافتی و حفظ تعادل محدودتر شده و سرگیجه با درصد بیشتری رخ می دهد. معمولاً در این سنین فرد تحرک خود را کم می ‌کند. کم تحرکی خود می تواند مشکلاتی را به وجود آورد که یکی از آن ها سرگیجه است.

دلایل شایع سرگیجه در زنان

زنان به دلایل مختلف می توانند دچار این عارضه شوند. در اکثر موارد دلیل بروز این مشکلات به جنسیت ربطی نداشته و در آقایان و خانم ها به یک مقدار به وجود می آید. اما در مواردی هم سیستم بدنی بانوان باعث می‌ شود که این مشکلات تنها برای آنها به وجود آید. یکی از موارد این چنینی، دوران بارداری است. در این دوره به دلیل تغییرات هورمونی و تغذیه نوزاد چنین مشکلاتی به وجود می آیند. معمولاً در سه ماه اول بارداری این مشکلات بیش تر بروز پیدا می کنند. برخی از خانم ها هم در دوره‌ های قاعدگی که دارند دچار چنین مشکلاتی می‌ شوند. البته این مورد شایع نبوده و تنها برای برخی از بانوان به وجود می ‌آید. دیگر عواملی هم که باعث این مشکل می شوند در بانوان و آقایان یکسان هستند. این موارد شامل میگرن، کمبود آب در بدن، ضربه به سر، افت فشار، قند خون بالا و... هستند.

سرگیجه در بزرگسالان، کودکان و سالمندان رخ می دهد

علل شایع سرگیجه در کودکان

در کودکان هم ممکن است به دلایل مختلفی سرگیجه رخ دهد. معمولاً در اکثر موارد این عدم تعادل به دلیل تحرک زیاد و خستگی رخ می دهد. اما در مواردی هم ممکن است این عارضه دلایل جدی و حتی خطرناکی را داشته باشد. این امکان وجود دارد که این عارضه در هر سنی برای کودک به وجود آید. عدم تعادل در کودکان به دو شکل بروز پیدا می ‌کند. در برخی از موارد کودک به دلیل گرفتگی بینی و سرماخوردگی دچار این عارضه می ‌شود. همچنین دلیل دیگر آن می ‌تواند عفونت سیستم وستیبولار باشد. وارد شدن ضربه به سر کودک همچنین مشکلاتی را به وجود می آورد. برخی کودکان هم به دلیل التهاب گوش داخلی دچار این مشکل می‌ شوند. توصیه ما این است که زمانی که کودکتان دچار این مشکل شد بدون هیچ گونه قضاوت و تشخیصی به پزشک مراجعه کنید.

بیماری های ایجاد کننده سرگیجه

همان طور که بیان کردیم سرگیجه ممکن است دلایل متعددی داشته باشد. در برخی از موارد این علائم جدی بوده و در مواردی هم مشکلی را به وجود نمی آورند. باید توجه شود که این عارضه تنها نشانه وجود مشکل در ناحیه سر و گردن نیست. بنابراین ممکن است لازم باشد در برخی از موارد برای فهمیدن علت این عارضه فرد چکاپ کامل بدهد. در بسیاری از موارد این مشکل نشانه ی یک بیماری است. می ‌توان گفت در همه موارد این عارضه پس از درمان منشاء خود از بین رفته و دیگر بروز پیدا نمی کند. برای اینکه علت این اختلال پیدا شود باید به یک پزشک خوب مراجعه شود. در همه موارد سرگیجه خود به تنهایی نمی تواند یک بیماری محسوب شود. اما می توان آن را نشانه یک بیماری یا اختلال به حساب آورد. در ادامه برخی از بیماری ‌هایی که باعث بروز این عارضه می شوند را معرفی می ‌کنیم.

آیا بیماری کرونا باعث بروز بیماری سرگیجه می ‌شود؟

کرونا یک بیماری تنفسی است که سیستم تنفسی از جمله ریه ها را درگیر می ‌کند و خطراتی را به همراه دارد. امروزه به علت همه گیری این بیماری افراد اطلاعات زیادی درباره آن دارند. کرونا ویروس دارای علایم زیادی است. همان طور که می دانید این بیماری تا به امروز جهش ‌های زیادی داشته است. این موضوع باعث شده است که علائم آن روز به روز تغییر کرده و یا شدت آن ها کم و زیاد شود. طبق اطلاعاتی که سازمان بهداشت جهانی می دهد اصلی ‌ترین علائم این بیماری تب و لرز، سردرد، بدن درد، تنگی نفس، سرفه خشک و... هستند. در این میان هیچ وقت بیان نشده است که این بیماری باعث سرگیجه می ‌شود. با انجام بررسی ‌های لازم توسط برخی پزشکان این نتیجه حاصل شد که برخی افراد زمان ابتلا به این بیماری حداقل یک بار دچار این عارضه می شوند. دلیل این عدم تعادل ها هم تاثیر کرونا بر خونرسانی و اکسیژن رسانی به اندام های ضروری برای تعادل یعنی مخچه و ارگان تعادلی گوش است.

بیماری منییر

منیر یکی از بیماری هایی است که در ناحیه گوش داخلی به وجود می آید. این بیماری زمانی بروز پیدا می ‌کند که فشار مایعات گوش داخلی و لابیرنت افزایش پیدا کنند. منیر زمانی رخ می دهد که حجم و فشار این مایعات نسبت به حالت استاندارد افزایش پیدا کند. بیش تر افراد تنها در یک گوش دچار این مشکل می شوند. زمانی که این اتفاق می‌ افتد سیستم تعادل بدن هم با مشکل مواجه می‌ شود. فرد دچار اختلال در فعالیت های روزانه خود می شود. منییر علاوه بر سرگیجه مشکلات دیگری را هم به وجود می ‌آورد که در مقاله ی مربوط به آن توضیحات لازم را بیان کرده ایم. در اکثر موارد سرگیجه های این بیماری از 20 دقیقه و در مواردی تا چند ساعت به طول می ‌انجامد. این بیماری ممکن است شنوایی را هم تحت تاثیر قرار داده و باعث افت شدید آن بشود. کم شنوایی نا پایدار و مواج از دیگر نشانه های منیر است.

بیماری های ایجاد کننده سرگیجه

لابیرنتیت

لابیرنتیت هم یک نوع اختلال است که در ناحیه گوش داخلی به وجود می آید. این بیماری چندین علائم به همراه دارد که از مهم ‌ترین آن ها می‌ توان به کاهش شنوایی، حالت تهوع و سنگینی سر اشاره کرد. علاوه بر این موارد در حین بروز این بیماری فرد دچار سرگیجه می‌ شود. در گوش دو عصب دهلیزی وجود دارد. این دو عصب اطلاعاتی را در زمینه تعادل و تمرکز به مغز می ‌فرستند. زمانی که یکی از این عصب ها دچار مشکل شوند بیماری لابیرنتیت رخ می دهد. این بیماری به دلایل مختلفی از جمله انواع ویروس ها ، عفونت‌ ها و... رخ می دهد. برای جلوگیری از این بیماری بهتر است فرد زمانی که به هر نوع عفونتی مبتلا می شود به پزشک مراجعه کند. بهترین راه برای درمان این بیماری استفاده از دارو است. معمولاً فرد پس از یک الی سه هفته مصرف دارو بهبود می یابد. پس از درمان بهتر است فرد دوره های توانبخشی سرگیجه را بگذراند.

نوریت وستیبولار

در برخی از موارد هم دلیل بروز مشکلات تعادلی و سرگیجه، نوریت وستیبولار است. این مشکلات ممکن است برای هر کسی در هر سنی به وجود آیند. نوریت وستیبولار یا الهاب عصب دهلیزی می تواند بر حفظ تعادل تاثیر منفی گذاشته و مشکلاتی را برای آن به وجود آورد. دلایل زیادی شامل عفونت، دارو، عفونت در گوش داخلی، اختلال در سیستم گردش خون و... می توانند تشدید کننده این بیماری باشند. زمانی که این اختلال به وجود می آید بهتر است فرد هر چه زود تر برای درمان آن اقدام کند تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود. علاوه بر سرگیجه در حین بروز این بیماری مشکلاتی همچون بی تعادلی، تار شدن دید، زمین خوردن، حالت تهوع، درد، تب و... را به همراه داشته باشد.

سرگیجه وضعیتی خوش خیم

سرگیجه وضعیتی خوش خیم عارضه ای است که در نتیجه آن فرد دچار سرگیجه ها و تغییر حالت‌ های سریع می ‌شود. به این معنا که این اختلال خیلی سریع به وجود آمده و به اتمام می‌ رسد. معمولاً این وضعیت زمانی رخ می‌ دهد که فرد رو به عقب خم شده و یا در حالت خواب باشد. در صورتی که بیمار بی تحرک باشد این عوارض هم خیلی زود از بین می‌ روند. اختلال سرگیجه وضعیتی به تنهایی رخ داده و علائم دیگری به همراه ندارد. به طور میانگین افراد  بیش از 50 سال بیشتر دچار این عارضه می شوند. همچنین باید بیان کنیم که زنان بیش تر از مردان دچار این عارضه می شوند. وجود اختلال در بدن و یا وارد شدن آسیب به سر امکان ابتلا به BPPV را افزایش می ‌دهد. این بیماری عوارض آنچنانی را به همراه ندارد اما می ‌تواند برای افراد نا خوشایند بوده و باعث آزار و اذیت و اختلال در فعالیت های روزمره آن ها بشود.

عفونت گوش

وجود عفونت در گوش داخلی هم می ‌تواند باعث عدم تعادل شود. زمانی که مایعات در گوش داخلی جمع می شود این عفونت هم به وجود می آید. این التهاب ها در برخی از موارد با سرگیجه همراه بوده و از این طریق خود را نشان می‌ دهند. در چنین مواردی امکان اینکه در شنوایی مشکلاتی به وجود آیند هم بالاست. عفونت در گوش خود شامل موارد زیادی می باشد که هرکدام از آن ها می ‌توانند عدم تعادل را به همراه داشته باشند. در اکثر موارد برای رفع این عفونت ها و مشکلات ناشی از آن ها از آنتی بیوتیک استفاده می شود. آنتی بیوتیک باعث خشک شدن عفونت و از بین رفتن اثرات آن می ‌شود. قبل از انجام این کار باید بیماری فرد به درستی تشخیص داده شود. به این منظور آزمایش‌ هایی برای فرد تجویز شده که باید آن ها را انجام دهد. دلیل بروز عفونت در گوش بیماری های ویروسی و باکتریایی می باشند.

ضربه به سر

 وارد شدن ضربه به سر هم می تواند مشکلات تعادلی و سرگیجه به دنبال داشته باشد. در واقع وارد شدن ضربه به سر باعث می ‌شود مشکلاتی جدی به وجود آیند. این اتفاق زمانی خواهد افتاد که ضربه ی سنگینی به سر وارد شود. یکی از مشکلاتی که پس از وارد شدن ضربه به سر به وجود می ‌آید سرگیجه است. میزان و مقدار این سرگیجه به شدت ضربه وارد شده بستگی دارد. در برخی از موارد وارد شدن ضربه به سر ممکن است باعث ضربه مغزی و حتی مرگ مغزی شود. معمولاً زمانی که ضربه شدیدی به سر وارد می شود فرد چند ساعت تا چند روز سردرد و عدم تعادل دارد. بهتر است فرد تا زمان بهبودی استراحت کند. البته اگر ضربه وارد شده شدید باشد بهتر است به یک پزشک مراجعه شود. بسته به شدت ضربه و بود یا نبود خونریزی و همینطور خونریزی های داخلی می توان انتظار درجات مختلف سرگیجه را داشت.

چه بیماری هایی باعث ایجاد سرگیجه می شود؟

سکته مغزی

سکته مغزی یک عارضه جدی است که می ‌تواند مشکلات جدی را برای افراد به همراه داشته باشد. این عارضه زمانی رخ می ‌دهد که رگ های خون رسان به مغز دچار مسدودیت و یا پارگی شوند. سکته مغزی در بسیاری از موارد باعث مرگ و یا ایجاد اختلال در بدن می شود. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی بروز پیدا کند. در برخی از موارد ممکن است فرد هنگام بروز این مشکل دچار سرگیجه و عدم تعادل شود. بیمار باید با علائم چنین بیماری هایی آشنایی داشته باشد تا هنگام بروز آن ها خیلی سریع به پزشک مراجعه کند و از بروز خطرات جدی جلوگیری کند. در بسیاری از موارد در حین بروز این عارضه فرد دچار عدم تعادل نمی ‌شود.

کاهش شدید قند خون

یکی از دلایل سرگیجه کاهش شدید قند خون است. در این موارد فرد احساس ضعف کرده و سرش گیج می رود. همچنین ممکن است احساس کند که چشم هایش رو به سیاهی می ‌روند. بیشتر افراد دیابتی دچار بروز این مشکل می شوند. زمانی که سطح گلوکز خون کاهش می ‌یابد قند خون هم افت می‌ کند. بیماران دیابتی به دلیل استفاده نکردن از قند و کربوهیدرات لازم دچار عدم تعادل می ‌شوند. البته بالا رفتن قند خون هم این عارضه را به همراه خواهد داشت. بهترین روش برای کنترل و جلوگیری از عدم تعادل تنظیم قند خون است. نخوردن غذا هم در این افراد می تواند باعث کاهش قند خون شود. افراد سالم و غیر دیابتی هم اگر دیر به دیر غذا بخورند دچار مشکلات اینچنینی می شوند. در بسیاری از موارد افراد در کنار علائمی که بیان کردیم دچار سردرد هم می شوند. بیماران دیابتی باید به طور مرتب از دارو استفاده کنند تا از این مشکل جلوگیری شود. برخی از این بیماران از انسولین استفاده می کنند.

افت فشار خون

یک علت دیگر برای سرگیجه افت فشار خون است. این بیماری باعث بروز عدم تعادل به صورت مداوم می شود. در اکثر موارد افراد به این دلیل دچار مشکل می شوند. در چنین مواردی فرد علاوه بر عدم تعادل احساس سبکی سر هم می کند. اگر میزان فشار خون بیش از حد باشد فرد دچار غش و ضعف هم می شود. فشار خون زمانی افت می کند که سدیم بدن کاهش پیدا کند. همچنین هنگام استفاده از غذا های ترش امکان بروز این مشکل وجود خواهد داشت. در برخی از موارد هم به دلیل نشستن و ایستادن به صورت طولانی مدت دچار این عارضه می شویم. بسیاری از افراد می توانند با مصرف غذای مناسب و داشتن برنامه غذایی درست فشار خون را تنظیم کنند. البته در مواردی این کار باید با استفاده از دارو انجام شود.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

بارداری

بانوان در دوران بارداری با مشکلاتی رو به رو می شوند. در این دوره بدن دچار تغییرات اساسی می شود. در واقع در این دوره هورمون‌ ها افزایش یافته و باعث گشاد شدن رگ ها می شوند. همچنین جریان خون به سمت جنین افزایش پیدا می کند. این موضوع باعث می شود که فشار خون مادر کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی مشکلاتی همچون سرگیجه به وجود می ‌آیند. البته این اختلالات در حالت عادی مشکلی را به وجود نمی آورند. اما اگر مادر خود دچار رگ های واریسی و یا کم خونی باشد شدت این سرگیجه ها هم برای او بیش تر می‌ شود. در دوران بارداری متابولیسم بدن تغییر می کند و قند خون هم کاهش می یابد. این موارد هم می توانند باعث بروز عدم تعادل شوند. تحرک کم بانوان در حین بارداری هم می تواند چنین مشکلاتی را به همراه داشته باشد. معمولاً بانوان در سه ماه اول بارداری و روز های آخر آن دچار مشکلات اینچنینی می شوند. پس از متولد شدن نوزاد این مشکل از بین می رود.

سرگیجه گوش در اثر چه بیماری هایی ایجاد می شود؟

پارکینسون

پارکینسون یکی از بیماری هایی است که باعث بروز سرگیجه و سنگینی سر می شود. این عدم تعادل ها معمولاً به صورت مداوم ادامه دار هستند. معمولاً افراد در سنین بالا دچار این بیماری می ‌شوند. پارکینسون یک بیماری در ناحیه سیستم عصبی است که باعث می ‌شود در حرکت اعضای بدن اختلال ایجاد شود. معمولا این بیماری این گونه شروع می ‌شود که ابتدا در یک دست لرزش هایی شروع می شود. پس از آن در هر دو دست لرزش و خشکی به وجود می‌ آید. پس از دست ها پا ها هم دچار این خشکی و لرزش می شوند. افراد مبتلا به این بیماری به سختی راه می روند و سرعت تحرک آن ها کم است. در برخی از موارد فرد قدرت تحرک خود را از دست می دهد. بیمار باید از همان اول علائم این بیماری را جدی بگیرد و به پزشک مراجعه کند. این بیماری در موارد کمی بروز پیدا می ‌کند.

‏ام اس

ام اس یک بیماری عصبی است که علائم زیادی از جمله سرگیجه را به همراه دارد. ام اس یک بیماری خود ایمنی است که باعث بروز اختلالات مختلفی در بدن می شود. در ابتدا این بیماری علائم خفیفی را به همراه دارد اما با مرور زمان این علائم افزایش می یابند. این بیماری علاوه بر سرگیجه مشکلات دیگری را به همراه دارد. از جمله اختلالاتی که MS به همراه دارد می توان به اختلال در بینایی، بدن درد، اسپاسم عضلات، تشنج، مشکلات بینایی، خستگی و... اشاره کرد. این بیماری در واقع یک اختلال خود ایمنی است. به این گونه که سلول هایی که باید به ویروس ها، باکتری ها و... حمله کنند، به بدن خود فرد حمله کرده و به آن آسیب وارد می کنند. برای درمان این عارضه از دارو های مختلف استفاده می ‌شود. در کنار دارو درمانی ممکن است لازم باشد به فیزیوتراپ هم مراجعه شود. فیزیوتراپی آسیب ‌های این بیماری را به حداقل می رساند.

تومور عصب شنوایی

تومور عصب شنوایی یا نوروم آکوستیک می تواند دلیل دیگری برای بروز سرگیجه باشد. این تومور خوش خیم می تواند مشکلات دیگری را هم برای فرد مبتلا به وجود آورد. یکی از مشکلاتی که نوروم آکوستیک می تواند به همراه داشته باشد ناشنوایی است. همچنین مشکلاتی همچون عدم تعادل و زنگ زدن گوش را به همراه دارد. در برخی از موارد این بیماری باعث می ‌شود عملکرد حیاتی بدن با مشکل رو به رو شود. این تومور بر روی عصب هشت مغزی تاثیر می ‌گذارد. پس از تشخیص این بیماری باید درمان آن را جدی گرفت. یک راه برای درمان این عارضه پرتو درمانی است. همچنین از روش های دیگری همچون برداشتن تومور به روش جراحی و نظارت و پایش منظم استفاده می شود.

تومور مغزی

تومور مغزی هم یکی از دلایل بروز سرگیجه می باشد. تومور ها دارای انواع خوش خیم و بدخیم هستند. این تومور ها زمانی که به وجود می ‌آیند اختلالاتی را برای افراد به وجود می آورند. عدم تعادل یکی از اختلالاتی است که منشاء آن می تواند تومور مغزی باشد. تومور ها به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می ‌شوند. تومور های اولیه در ناحیه هایی همچون سلول های مغز، غدد، سلول های عصبی، مننژ و... به وجود می آیند. در بسیاری از موارد تومور های اولیه خوش خیم هستند. تومور ثانویه ی مغزی اما ابتدا در یک جای دیگر از بدن شروع می شود و پس از آن به مغز انتقال می ‌یابد. در مواردی که فرد به بیماری هایی همچون سرطان پستان، سرطان ریه، سرطان پوست و سرطان کلیه باشد این امکان وجود خواهد داشت که به مغز هم انتقال پیدا کند. این نوع سرطان های ثانویه در همه موارد وخیم هستند زیرا تومور هایی که خوش ‌خیم هستند به دیگر نقاط بدن منتقل نمی شوند.

میگرن

 میگرن هم می ‌تواند از دلایل بروز سرگیجه باشد. در مواردی که این عارضه به صورت مداوم رخ می دهد امکان دارد که منشاء آن میگرن باشد. افرادی که به میگرن مبتلا هستند در ناحیه یک سمت سر خود احساس درد خواهند داشت. این افراد همچنین علائمی از جمله حالت تهوع، بالا رفتن ضربان قلب و استفراغ را به همراه خواهند داشت. این افراد در زمان عدم تعادل احساس سبکی سر هم دارند. به این بیماری سرگیجه میگرنی هم گفته می‌ شود. افرادی که دچار این مشکل هستند احساس می کنند آن ها یا محیط اطرافشان در حال چرخش است. میگرن خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. در اکثر مواردی که فرد به سرگیجه میگرنی دچار می شود علائمی از جمله سبکی سر، عدم تعادل، حالت تهوع، سردرد یک طرفه، حساسیت به حرکت، حساسیت نسبت به صدا و... را به همراه دارد. افرادی که دچار این بیماری هستند با استفاده از دارو درمان می شوند.

کمبود ویتامین B12 در بدن

ویتامین B12 یک ویتامین مهم در بدن بوده که کمبود آن مشکلاتی را برای ما به وجود می آورد. کمبود ویتامین B12 در بدن یکی از علل سرگیجه در افراد مختلف می باشد. تشخیص کمبود این ویتامین و رفع آن کار سختی نیست. کمبود این ویتامین علاوه بر عدم تعادل باعث کاهش فشار خون می‌ شود. در واقع ابتدا فشار خون کاهش می‌ یابد که در پی آن تعادل فرد به هم می خورد. هنگام بروز این مشکل چشم های بیمار هم رو به سیاهی می ‌روند. برای درمان این مشکل ویتامین های حاوی B12 برای بیمار تجویز می شود و با مصرف آن ها فرد بهبود می یابد.

مشکلات قلبی

 از دیگر علل بروز سرگیجه می توان به مشکلات قلبی اشاره کرد. زمانی که در کار قلب اختلال ایجاد می شود خون به درستی پمپاژ نشده و به اندازه کافی به همه جای بدن و مغز نمی رسد. این موضوع باعث می ‌شود که فرد حالت بی حالی و ضعف داشته باشد. مشکلات قلبی می توانند دلایل مختلفی داشته باشند. مشکلات قلبی باعث می ‌شوند ضربان قلب دچار تغییراتی شود. این موضوع می ‌تواند باعث شود که دریچه های قلب مسدود شده و خون به مغز نرسد. در برخی از این موارد ممکن است فرد به دلیل مشکلات قلبی دچار سنکوپ شود.

کم خونی

 سرگیجه های مداوم می ‌توانند به دلیل کم خونی هم بروز پیدا کنند. بسیاری از افراد دچار بیماری کم خونی هستند. این بیماری در موارد زیادی حاد نمی باشد اما در اکثر موارد باعث عدم تعادل می شود. در صورتی که به علت این بیماری فرد دچار سرگیجه های مداوم بشود می توان تشخیص داد که کم خونی او از نوع مزمن است. کم خونی در اکثر موارد بهترین کمبود آهن در بدن و یا عدم جذب آن در بدن رخ می‌ دهد. زمانی که از اسید فولیک و ویتامینC  در بدن هم به دلیل کمبود آهن بوده و یا آهن به اندازه کافی جذب نمی شود. با کمبود آهن و مواد مغذی هموگلوبین هم کاهش می یابد. هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز باعث می شود که اکسیژن به نقاط مختلف بدن برسد. زمانی که این ماده در بدن کم باشد مشکلاتی از این قبیل به وجود می آیند.

سرگیجه عصبی

 سرگیجه عصبی در اکثر موارد به دلیل اضطراب مزمن رخ می دهد. این عارضه می تواند باعث بروز سردرد هم بشود. البته دلایل دیگری همچون اختلالات گوش میانی و داخلی، میگرن و... هم می ‌توانند باعث بروز این مشکل شوند. برای رفع سرگیجه های عصبی باید منشاء آن ها از بین برود. زمانی که این عارضه با اضطراب و استرس همراه باشد می توان گفت از نوع عصبی به حساب می آید. درمان این عارضه در اکثر موارد با استفاده از دارو امکان پذیر است.

کمبود ویتامین D

ویتامین دی یکی از مهمترین ویتامین های بدن به حساب می آید که کمبود آن می ‌تواند اختلالاتی را به همراه داشته باشد. این ویتامین به صورت هورمون عمل کرده و در همه ی سلول های بدن برای آن گیرنده هایی وجود دارد. این ویتامین زمانی جذب می ‌شود که بدن در معرض تابش نور خورشید قرار داشته باشد. بسیاری از افراد در بدن خود دچار کمبود ویتامین d هستند. کمبود این ویتامین مشکلاتی ازجمله سرگیجه، افسردگی، درد استخوان، ضعف، خستگی مفرط، عفونت، ریزش مو و... را به همراه دارد.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه شود؟

از آنجایی که این عارضه دلایل مختلفی دارد تشخیص دلیل آن هم برای افراد عادی امکان پذیر نیست. بنابراین بهتر است این عارضه در همه موارد جدی گرفته شود. توصیه ما این است که افراد در همه موارد به پزشک مراجعه کنند. تنها در مواردی که این عارضه به دلیل خستگی، کار زیاد، کم خوابی و... رخ می دهد جای نگرانی نیست. در چنین مواردی بیمار می تواند علت این عارضه را تشخیص دهد. با مراجعه به پزشک آزمایش ‌هایی بر روی فرد انجام شده و دلیل این عارضه به طور دقیق مشخص می شود. در چنین شرایطی جراح مشخص می‌ کند که این عدم تعادل برای فرد مشکل ساز است یا نه.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • سارا

    سلام من دخترم ۱۲ سالمه و الان حدوده ۳ روزه که حس تکان خوردن مردمک چشم همراه با سرگیجه رو احساس میکنم زیاد تحقیق کردم دربارش متاسفانه درمان مشخصی براش وجود نداره البته سرگیجه ها هنگام شب بیشتر میشه و استرس خیلی زیادی هم به دلیل شروع امتحانا دارم این ربطی داره؟ موقه امتحان هم سرم بیشتر از همیشه گیج میره و احساس میکنم ورقه یجورایی تکون میخوره! میشه اگه متوجه بیماریم شدین بگین چیه؟ یا اگه خطرناکه به متخصص مراجعه کنم

    مدیر سایت

    سلام برای بررسی وضعیت باید تست های سرگیجه رو انجام بدین

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس