سمعک پشت گوشی چیست؟
سمعک پشت گوشی یکی از انواع مدل ها و استایل های این وسیله کمک شنوایی است و قطعات اصلی شامل پردازشگر و مبدل های صوتی در بدنه اصلی که پشت لاله گوش قرار می گیرد، تعبیه شده است. تقویت اصوات در این بدنه انجام شده و به وسیله لوله صوتی یا تیوب و قالبی که درون مجرا قرار می گیرد به گوش منتقل می شود. قیمت سمعک پشت گوشی به عوامل زیادی وابسته است. در ادامه به جنبه های مختلف این محصولات می پردازیم.
قطعات تشکیل دهنده سمعک پشت گوشی
قطعات اصلی این محصولات درون بدنه قرار گرفته اند. این قطعات شامل میکروفون، بلندگو یا رسیور و آمپلی فایر هستند. وظیفه میکروفون دریافت امواج صوتی از تمام جهات و ارسال این امواج به آمپلی فایر برای تقویت و پردازش های لازم است. در نهایت امواج از طریق رسیور یا بلندگو به گوش کاربر منتقل می شود. از دیگر اجزای این محصولات می توان به منبع تغذیه یا باطری که در انتهای بدنه قرار می گیرد و هوک که حالتی قلاب مانند دارد، اشاره کرد. قالب سمعک که بر اساس مجرای گوش کاربر ساخته می شود توسط تیوب به هوک متصل می شود.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
انواع سمعک پشت گوشی از نظر قدرت پردازشی
منظور از پردازش صدا، عملکرد مدارات انواع سمعک است. صداهای محیط پس از ورود به میکروفون به آمپلی فایر منتقل شده و بر اساس الگوریتم و قدرت پردازشی تصحیح و تغییر داده می شوند. سطح پردازش صدا به قدرت پردازنده ها و سطح تکنولوژی بستگی دارد.
سمعک پشت گوشی آنالوگ
اولین و قدیمی ترین نمونه این محصولات دارای تکنولوژی آنالوگ است که تنظیمات آنها به وسیله کنترلر هایی که پشت بدنه سمعک تعبیه شده انجام می شود. از جمله دکمه تغییر برنامه و استفاده از تلفن. ابتدایی ترین نوع پردازش و تقویت در این سمعک ها مشاهده می شود که قابلیت تنظیم آن وجود ندارد. این سمعک ها قابلیت تفکیک اصوات را نداشته و کلیه سیگنال های ورودی را به یک میزان تقویت می کند. با گسترش فناوری و پردازش دیجیتال، مدل های آنالوگ به فراموشی سپرده شده اند.
سمعک پشت گوشی دیجیتال
بر خلاف مدل های آنالوگ، سمعک پشت گوشی دیجیتال به کامپیوتر متصل شده و با کمک نرم افزار های تخصصی بر اساس نیاز های بیمار تنظیم می شوند. به دلیل وجود فناوری دیجیتال، صداهای ورودی از هم تفکیک شده و به هرکدام تقویت جداگانه ای داده می شود. در محصولات دیجیتال امکاناتی مثل سرکوب کننده سوت سمعک و کاهش نویز زمینه محیطی باعث شفافیت صدا و راحتی کاربر می شود. در مدل های دیجیتال امکان تعبیه دو میکروفون و استفاده از قابلیت جهت داری وجود دارد که باعث افزایش قدرت درک گفتار می شود. همچنین سیستم وایرلس در سمعک های پشت گوشی دیجیتال باعث اتصال مستقیم دستگاه به منابع شنیداری نظیر تلفن همراه و تلویزیون می شود.
سمعک پشت گوشی هوشمند
اوج قابلیت های استفاده از فناوری دیجیتال را می توان در محصولات هوشمند مشاهده کرد. به دلیل استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی کلیه پردازش های سمعک هوشمند بصورت اتوماتیک و با آنالیز محیطی انجام می شود. قدرت بیشتر سمعک پشت گوشی هوشمند در کنار سایز کوچک تر از دیگر ویژگی های شگفت انگیز این گروه می باشد. بدلیل استفاده از سیستم وایرلس نسل دوم در تکنولوژی هوشمند، امکان تبادل اطلاعات بین سمعک های دو گوش و شنوایی استریو و دوگوشی فراهم شده است.
سیستم وایرلس در سمعک های پشت گوشی هوشمند
اتصال مستقیم سمعک پشت گوشی هوشمند به گوشی های اندروید و آیفون باعث می شود صدای مکالمات تلفنی، موسیقی و مولتی مدیا به طور مستقیم و با شفافیت بالا به گوش کاربر برسد. علاوه بر این با نصب اپلیکیشن های مخصوص که توسط کمپانی عرضه شده است امکان تغییرات و تنظیمات توسط کاربر وجود خواهد داشت. وجود تکنولوژی هوشمند در این مدل ها باعث می شود تا کلیه امکانات سمعک به صورت اتوماتیک در اختیار باشد. به دلیل وجود فضای بیشتر، امکانات در مدل های هوشمند پشت گوشی از مدل های داخل گوشی بیشتر است. قابلیت مکان یابی سمعک که در مدل های جدید وجود دارد باعث سهولت استفاده برای سالمندان شده است.
سمعک پشت گوشی شارژی
سمعک پشت گوشی شارژی امروزه از محبوبیت زیادی برخوردار است و اکثر کاربران تمایل دارند تا سمعک BTE خود را از نوع قابل شارژ تهیه کنند. بیشتر تولیدات سمعک شارژی شرکت ها برای مدل پشت گوشی رسیور داخل مجرا یا RIC انجام می شود. دلیل آن هم کوچک بودن و ارگونومی مناسب برای شارژر های مختلف است. قیمت شارژر سمعک پشت گوشی به طور جداگانه حساب شده و باید توسط کاربر تهیه شود. سمعک پشت گوشی قابل شارژ با سه ساعت شارژ به طور میانگین می تواند 24 ساعت انرژی مورد نیاز سمعک را فراهم کند که این عدد در برخی برندها به 36 ساعت می رسد. برخی از مدل ها دارای شارژر همراه هستند و با قرار دادن سمعک در این محفظه در صورت نبود برق هم می توان سمعک را شارژ کرد که بسیار کاربردی است. از بهترین سمعک های پشت گوشی شارژی می توان به استایلتو زیمنس، مومنت ویدکس، ریساند وان و فوناک بولرو مارول اشاره کرد.
سمعک پشت گوشی ضدآب
سمعک ضدآب پشت گوشی از بهترین ابداعات در دنیای شنوایی است. این مدل ها در قیمت پوسته خود از یک پوشش نانوی آب گریز برخوردار هستند که می تواند از ورود آب به داخل کیس و آسیب به اجزای الکترونیکی سمعک جلوگیری کند. درجه بندی های خاصی برای درصد ضدآب بودن سمعک های پشت گوشی عنوان می شود که بالاترین آن IP 68 است. باید دقت داشت که ضدآب بودن سمعک صرفا دلیل برای غوطه ور کردن سمعک در آب و بی توجهی به آن نیست. قبل از خرید سمعک ضدآب باید از درجه محافظت در برابر آب مطلع شد و در مراقبت از سمعک کوشید. سایر قسمت های سمعک پشت گوشی یعنی تیوب و قالب قابل شستشو بوده و می توان هر چند وقت یکبار آن ها را با آب و صابون شستشو داد. سمعک های پشت گوشی رسیور داخل مجرا در قسمت رسیور یا بلندگو ضدآب نیستند و باید از آن ها در برابر آب و رطوبت محافظت کرد. نکته مهم دیگر درباره سمعک ضدآب BTE این است که در برابر عرق مقاوم نیستند. عرق خاصیت اسیدی و نمکی دارد و می تواند با نفوذ به داخل سمعک باعث خرابی آن شود.
انواع محصولات پشت گوشی با توجه به سایز
سمعک های پشت گوشی به دو نوع استاندارد و RIC تقسيم می شود. از جمله تفاوت های این دو نوع این است که در سمعک استاندارد صدا به وسیله تیوب به گوش می رسد و در سمعک RIC این کار با کمک یک سیم نازک انجام می شود.
سمعک پشت گوشی استاندارد
از پرکاربرد ترین مدل ها می توان به محصولات استاندارد اشاره کرد که بدلیل وجود فضا، قدرت کافی برای پوشش انواع کم شنوایی و سهولت استفاده طرفداران زیادی دارد. این سمعک به دو صورت تجویز می شود. حالت اول برای کم شنوایی های شدید استفاده می شود که سمعک با هوک و قالب گوش برای کاربر تنظیم می شود.
حالت دوم که تجویز باز نام دارد در کم شنوایی های خفیف تر و افت شنوایی های فرکانس بالا استفاده می شود. به جای قالب گوش، یک تیوب باریک به سمعک پشت گوشی متصل می شود که نتیجه آن شفافیت بالای صدا و جلوگیری از پیچش صدای آزاردهنده خواهد بود. در هر دو حالت تجویز، قطعات اضافه شده قابلیت تعویض و پاک کردن را خواهند داشت.
سمعک پشت گوشی پاور ( power )
اگر کم شنوایی از نوع شدید باشد باید از سمعک پشت گوشی پاور (قدرتمند) استفاده کرد. در واقع بهترین نوع سمعک برای کم شنوایی شدید سایز این مدل ها مشابه مدل استاندارد است ولی از مبدل های صوتی قوی تر بهره می برد. دکمه های تغییر ولوم و برنامه همچنین میکروفون های دو قلو در این مدل تعبیه شده است. به علاوه برای گفتگوی تلفنی آسان تر به مدار تلکویل که از امواج مغناطیسی استفاده می کند مجهز شده است. قابلیت پوشش این مدل ها تا 100 دسی بل می باشد.
سمعک پشت گوشی سوپر پاور ( SP )
محصولات پشت گوشی سوپر پاور برای پوشش کم شنوایی عمیق تولید شده است و از لحاظ سایز بزرگترین مدل سمعک و قوی ترین آنها می باشد. همانند مدل های استاندارد امکان تنظیم دستی و دیجیتال آن وجود دارد. باطری به کار رفته در این مدل 675 و برای استفاده حتما باید با قالب مخصوص گوش فرد تنظیم شود تا اصوات به درستی منتقل شده و سوت آزاردهنده نداشته باشد.
سمعک RIC
نوع دیگر محصولات پشت گوشی، رسیور داخل مجرا نام دارد. علت این نامگذاری تعبیه بلندگوی سمعک خارج از بدنه و درون مجرای گوش است. این امر باعث کاهش سایز و افزایش کیفیت و شفافیت صدا می شود. همچنین سوت کمتر و باند فرکانسی بیشتر از مزایای این محصولات است. یکی از نکات جالب این مدل که باعث صرفه اقتصادی بالا می شود امکان تعویض بلندگو در صورت افزایش افت شنوایی است و نیاز به تعویض کلی آن وجود ندارد.
قیمت سمعک پشت گوشی
امروزه محصولات پشت گوشی در انواع مختلف آنالوگ، دیجیتال و هوشمند ساخته می شود. قیمت سمعک پشت گوشی بسته به سطح تکنولوژی، استحکام، کیفیت ساخت، لوازم جانبی و برند سازنده با هم متفاوت است. قیمت سمعک پشت گوشی با توجه به مدل های متنوع در رده های مختلف تکنولوژی و قدرتی، محدوده گسترده ای دارد و می توان با حدود 2 تا 15 میلیون تومان سمعک پشت گوشی تهیه کرد. قیمت سمعک پشت گوشی در برندهای مختلف با توجه به عوامل متعددی مشخص می شود. سمعک های پشت گوشی ضدآب با پوشش نانو قیمت بیشتری نسبت به مدل های معمولی دارند. همینطور کیفیت ساخت و دوام و طول عمر یکی دیگر از موارد مشخص کننده قیمت سمعک پشت گوشی است. برخی از سمعک های BTE از قابلیت وایرلس و اتصال به منابع صوتی برخوردار هستند که این مورد می تواند هزینه خرید را بیشتر کند. برخی مدل های پشت گوشی که بیشتر برای کودکان مفید هستند از چراغ LED برای نشانگر فیدبک سمعک استفاده می کنند و به این ترتیب اگر سمعک نوزاد سوت بکشد یا دچار فیدبک شود، والدین و مربی به راحتی متوجه آن می شوند. قیمت سمعک پشت گوشی در صورتی که ویژگی هایی مانند قفل درب باطری، ورودی مستقیم صوتی یا قابلیت اف ام داشته باشند، بیشتر می شود. در بین برندهای مختلف، قیمت سمعک پشت گوشی با تعداد کانال و باند برابر تقریبا در یک محدوده قرار دارد و ممکن است بین 500 هزارتومان تا یک میلیون تومان تفاوت در مدل های مشابه برندهای مختلف مشاهده شود.
ارزان ترین سمعک پشت گوشی
ارزان ترین سمعک های پشت گوشی مدل های دیجیتریم و دیجیتال پایه کمپانی ها هستند. این سمعک ها بدون اتصال به کامپیوتر و با کمک تریمر های دستی تنظیم می شود و 3 برنامه شنیداری در خود ذخیره دارند. با توجه به قیمت پایین و سطح تکنولوژی بسیار ابتدایی این سمعک ها، استفاده از آن ها پیشنهاد نمی شود مگر در مواردی که واقعا با محدودیت بودجه مواجه باشیم. از ارزان ترین سمعک های پشت گوشی دنیا می توان مدل های MATCH از ریساند، ARENA از رکستون و AM STF را نام برد که قیمتی بین 2 تا 3 میلیون تومان دارند. این سمعک ها ارزان ترین مدل های پشت گوشی هستند. در درجه بعدی سمعک های رده اقتصادی و به صرفه که اکثر کمپانی ها دارند قرار می گیرد که قیمت آن ها از 3 میلیون تومان بیشتر است.
انواع سمعک پشت گوشی در برندهای مختلف
مدل پشت گوشی به عنوان رایج ترین نوع سمعک در سبد محصولات کلیه کمپانی های تولید کننده سمعک قرار دارد و برخی از آن ها مدل های مخصوص و مجهز خود را در قالب سمعک پشت گوشی عرضه می کنند که در ادامه با این محصولات آشنا می شویم.
سمعک پشت گوشی اتیکن
سمعک اتیکن پشت گوشی به دلیل دوام و کیفیت مناسب از فروش قابل توجهی برخوردار هستند. اتیکن سعی کرده است تا در رده های مختلف محصولات پشت گوشی خود از تکنولوژی های استاندارد مانند میکروفن جهت دار استفاده کند. از جمله این مدل ها می توان به سمعک های Opn™ BTE، xceed و genoاشاره کرد.
سمعک پشت گوشی زیمنس
مدل های پشت گوشی زیمنس از کیفیت ساخت بالا و تکنولوژی های پیشرفته بهره می برند. از مدلهای پشت گوشی سمعک زیمنس که در رده های قدرتی مختلف عرضه می شود می توان به مدلcharge and go NX، motionو pure اشاره کرد.
سمعک پشت گوشی ویدکس
ویدکس دانمارک به تولید سمعک های پشت گوشی قدرتمند با قیمت مناسب شهرت دارد. قیمت اقتصادی، تکنولوژی به روز و صدای شفاف از ویژگی های مدل پشت گوشی سمعک ویدکس مانند UNIQUE fashion power و EVOKE fashion power می باشد.
سمعک پشت گوشی ریساند
سمعک ریساند در تولید محصولات پشت گوشی ضدآب شهرت دارد. از جمله مدل های دیجیتال و پیشرفته پشت گوشی تولید ریساند می توان به مدل ENZO، Up smart و LinX اشاره کرد.
سمعک پشت گوشی فوناک
محصولات مخصوص کودکان فوناک از محصولات بسیار مناسب برای این رده سنی است. سمعک فوناک سوییس نسل جدیدی از محصولات پشت گوشی را صرفا برای نوزادان و کودکان طراحی کرده و توسعه داده است. از این جمله می توان به مدل های Bolero™ Marvel و Naida™ Marvel اشاره کرد.
سمعک پشت گوشی استارکی
استارکی آمریکا از معتبرترین تولید کننده محصولات کمک شنوایی در جهان است. سمعک های پشت گوشی استارکی با نام livio و livio AI از پیشرفته ترین سمعک های هوشمند محسوب می شود که قابلیت شارژ شدن نیز دارد.
بهترین سمعک پشت گوشی دنیا
برای انتخاب بهترین سمعک پشت گوشی دنیا در سال 2021 باید به فاکتورهای زیادی توجه کرد. معمولا از لحاظ تئوری و داشتن انواع تکنولوژی ها نمی تواند باعث برتری مدل خاص به دیگری شود و برای بررسی سمعک ها باید به عملکرد آن ها در محیط های مختلف شنیداری و امتیاز کاربران و افراد کم شنوا توجه کرد. طبق نظر سنجی های انجام شده سمعک های زیر بهترین سمعک های پشت گوشی سال لقب گرفته اند. برای انتخاب بهترین و پیشرفته ترین سمعک BTE به فاکتورهایی نظیر راحتی استفاده، راحتی نگهداری و طول عمر مفید، مصرف باطری کمتر، فیدبک و سوت حداقل سمعک پشت گوشی، ویژگی ها و تکنولوژی ها و امکان شخصی سازی سمعک توجه شده است.
- سمعک Styletto زیمنس یا سیگنیا با باطری قابل شارژ، امکان اتصال مستقیم به موبایل، ارتباط وایرلس دو گوشی، طراحی ظریف و ارگونومیک و تکنولوژی های پردازش صوتی پیشرفته
- سمعک Bolero Marvel که مدل پشت گوشی با جدیدترین فناوری از فوناک است. اتصال مستقیم به موبایل آیفون و اندروید، کیفیت ساخت بالا و صدای شفاف و خالص برای انواع افت شنوایی
- سمعک پشت گوشی Widex EVOKE با رده های تکنولوژیکی، قدرتی و ظاهری بسیار متنوع و توانایی آنالیز انواع محیط های صوتی و ذخیره سازی آن ها برای راحتی و درک گفتار هر چه بیشتر کاربر