سمعک ضدآب چیست؟ | 6 برند از بهترین انواع سمعک ضد آب

سمعک ضدآب چیست و چه کاربردی دارد؟

سمعک ضدآب از بهترین تولیدات در زمینه وسایل کمک شنوایی به شمار می رود. یکی از دغدغه های اصلی افرادی که از سمعک استفاده می کنند، نگرانی در مورد احتمال آسیب دستگاه در برابر آب، رطوبت، گرد وخاک و ترشحات داخل گوش است که شرکت های سازنده سمعک در این باره تمهیداتی را در نظر گرفته اند. در حال حاضر سمعک های کاملا ضدآب  (water-proof)با تیراژ محدود تولید می شود اما تولید سمعک های مقاوم نسبت به آب (water-resistant) در حال توسعه است. علیرغم این که سمعک های کنونی نسبت به رطوبت و گرد و خاک مقاومت نشان می دهند ولی برای این کار بازه زمانی محدودی وجود دارد و اگر از آن بازه بیشتر شود احتمال آسیب به سمعک وجود خواهد داشت.

سمعک ضدآب

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

بهترین سمعک ضد آب

در شرایط کنونی، بهترین سمعک های ضد آب و مقاوم نسبت به گرد و خاک، دارای IP68  استاندارد هستند.

بهترین سمعک ضد آب دارای IP  معادل 68 است که حداکثر در سطحی معادل سه فوت پایین تر از سطح آب به مدت 30 دقیقه مقاومت نشان می دهد. با پیشرفت تکنولوژی در زمینه های مختلف از جمله فناوری نانو، پیش بینی می شود که در آینده نزدیک سمعک هایی با مقاومت بیشتر نسبت به عوامل خارجی به بازار عرضه شود. برای انتخاب بهترین سمعک ضد آب می توانید با متخصصان شنوایی مشورت و از آن ها کمک بگیرید.

ویژگی های سمعک ضدآب شامل چه مواردی است؟

بر خلاف انواع سمعک های معمولی، سمعک ضدآب در مواجهه با آب و رطوبت آسیب نمی بیند. البته سمعک ضدآب به تعریق بدن مقاوم نیست چرا که عرق حاوی نمک است و می تواند باعث خوردگی بدنه سمعک شود. سمعک ضدآب اگر با استاندارد بالا و توسط کمپانی های معتبر ساخته شود هم در بدنه و هم در سطح سیم کشی مقاوم به نفوذ آب خواهد بود. نکته مهم این است که تمیز کردن دستگاه با الکل ممکن است پوشش نانو را از بین ببرد.

استانداردهایی که کمپانی ها برای تولید محصولات ضدآب بکار می برند در سطوح داخلی و خارجی سمعک ها مورد استفاده قرار می گیرد. دو سطح از محصولات ضدآب توسط کمپانی ها ارائه می شود که شامل رده Ordinary  و  Integrity است. حالت اول باعث ایجاد سطح ضدآب در قسمت های خارجی سمعک می شود. اما در استاندارد Integrity علاوه بر سطوح خارجی، قطعات داخلی هم دارای قابلیت ضدآب می شود.

بهترین سمعک ضد آب

انواع استاندارد ها در سمعک ضدآب

برای اثبات عملکرد سمعک ضدآب مجموعه ای از تست ها و آزمایشات طراحی شده است که در صورت گذراندن این تست ها سمعک ضد آب، استاندارد تلقی می شود و گواهی IP68 و IP67به آن اهدا می شود که نمونه آن را در گوشی های تلفن همراه نیز مشاهده کرده اید. عدد اول بیانگر مقاومت در برابر گرد و غبار، جرم گوش و اجسام خارجی است. این رقم معمولا بین 0 تا 6 است.  عدد دوم نشانگر مقاومت در برابر آب و رطوبت است و بین 0 تا 8 تعیین می شود. پس می توان نتیجه گرفت که بالاترین استاندارد در بین محصولات مربوط به IP68 خواهد بود.

استاندارد ضدآب  IP67

استاندارد IP67 در سمعک ضد آب به معنای مقاومت نسبت به نفود آب در عمق 1.5 متری و به مدت 45 دقیقه است. مقاومت یعنی سمعک در صورت مواجه با استرس محیطی دچار اختلال عملکرد و یا آسیب فیزیکی نشود. به خاطر داشته باشید اگر سمعک شما در معرض آب قرار گرفت بلافاصله سمعک را خاموش و باطری آن را درآورده و به مدت حداقل 12 ساعت در شرایط خشک قرار دهید. محصولات دارای این استاندارد را سمعک مقاوم به آب هم می نامند.

استاندارد ضدآب  IP68

IP68 بالاترین استاندارد موجود در زمینه سمعک ضد آب می باشد و به معنای مقاومت کامل سمعک برای هر مدت زمانی در برابر استرس محیطی است. بحث ضد آب بودن سمعک امروزه برای کمپانی های تولید کننده سمعک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به این منظور لایه هایی از نانو روی سطح بیرونی و همچنین سیم کشی های الکترونیکی سمعک کشیده می شود که نقش دافع برای مولکول های آب خواهد داشت. از بزرگترین تولیدکننده هایی که سمعک ضدآب را تولید میکند ریساند دانمارک است که کلیه محصولات چه سمعک های پایه و دیجیتریم و چه مدل های هوشمند وایرلس را به این ویژگی مجهز کرده است.

چرا سمعک ضد آب را انتخاب کنیم؟

محصولات کمک شنوایی دائما در معرض تعرق، رطوبت و جرم گوش قرار دارند. پوشش نانو روی سطح این تولیدات مزایایی را برای فرد ایجاد می کند که به هر کدام می پردازیم.

  • کاهش نیاز به تعمیرات وسرویس های دوره ای
  • تضمین عملکرد صحیح سمعک در محیط های مرطوب و بارانی
  • افزایش طول عمر سمعک در برابر جرم و چربی موجود در مجرای گوش
  • استفاده آسان و بدون دغدغه برای کودکان و ورزشکاران
  • افزایش طول عمر سمعک برای سالمندان و بیماران آلزایمری

چه افرادی می توانند از سمعک ضدآب بهره حداکثری ببرند؟

افرادی که دائما در معرض بارندگی و رطوبت هستند. شهرهای شرجی شمال و جنوب کشور دارای این شرایط هستند.

عفونت و ترشح از گوش می تواند روی عملکرد سمعک تاثیراتی داشته باشد. افراد دارای این مشکل هم گزینه خوبی برای استفاده از تکنولوژی نانو هستند.

جرم گوش بصورت طبیعی تولید می شود. برخی افراد دارای گوش جرم ساز هستند. این افراد هم برای جلوگیری از آسیب سمعک خود می توانند از محصولات ضدآب استفاده کنند.

استفاده از سمعک برای سالمندان کمی سخت تر از جوانان است. سمعک های ضد آب به دلیل عمر مفید و کارایی بیشتر انتخابی ایده آل برای سالمندان گرامی محسوب می شود.

بازی کودکان معمولا احتمال آسیب به سمعک را افزایش می دهد. بیشترین مشکلاتی که برای دستگاه های کمک شنوایی کودکان پیش می آید در محل بازی و مدرسه است. سمعک ضدآب باعث افزایش طول عمر و عملکرد این محصولات در کودکان می شود.

انواع سمعک ضدآب در کمپانی های مختلف

تولید کنندگان سمعک در مدل های خاصی از محصولات خود تکنولوژی نانو ضدآب را استفاده می کنند. با توجه به نوع پوشش نانو و سطوح مورد استفاده آن در سمعک، انواع مختلفی از قابلیت های ضدآب در این محصولات ایجاد می شود.

سمعک ضد آب زیمنس

اولین سمعک ضدآب واقعی با نام آکواریس در سال 2011 توسط این شرکت ساخته شد. در حال حاضر شرکت سیگنیا در تولید انواع سمعک ضدآب با استاندارد IP 68 فعال است. از سمعک های ضد آب زیمنس می توان به سری NX و X اشاره کرد. شرکت سمعک زیمنس در کشور آلمان فعالیت می کند. سابقه فعالیت این کمپانی در زمینه سمعک به 130 سال قبل باز می گردد. 

سمعک ضدآب زیمنس

سمعک ضد آب اتیکن

شرکت اتیکن در زمینه تولید سمعک های ضد آب عملکرد خوبی دارد. همه ی سمعک های پشت گوشی اتیکن دارای قابلیت مقاومت در برابر آب هستند. پیشرفته ترین سمعک اتیکن با نام OPN-miniRITE دارای قابلیت ضد آب است. سمعک های Nera2، dynamo  و chili نیز از جمله سمعک های ضد آب اتیکن هستند. سمعک های ضد آب اتیکن، علاوه بر قدرت حفاظت بالا، دارای تکنولوژی های پیشرفته دیجیتالی هستند و نیازهای شنیداری کاربران را تا حد زیادی بر طرف می کنند.

سمعک ضدآب اتیکن

سمعک ضد آب فوناک

از سمعک های ضد آب فوناک Bolero v و Nida Q را می توان نام برد. از ویژگی های سمعک Phonak Bolero v می توان به پردازش دوگوشی، قابلیت اتصال بی سیم و مدار کنترل وزوز گوش اشاره کرد. شرکت سمعک فوناک در سال 1947 در کشور سوئیس تاسیس شده و تمام تلاش خود را به کار گرفته است که با تولید و ارائه محصولات کمک شنوایی با کیفیت و قدرتمند رضایت کاربران خود را به دست آورد. این کمپانی بسیاری از دستگاه های کمک شنوایی خود را با قابلیت ضد آب طراحی کرده است.

سمعک ضدآب فوناک

سمعک ضد آب بلتون

شرکت سمعک بلتون در زمینه تولید سمعک های ضد آب جزو کمپانی های پیشرو است. تمامی محصولات بلتون دارای پوشش ضدآب هستند و از این نظر رضایت کاربران را تا حد زیادی جلب کرده است.شرکت بلتون یکی از قدیمی ترین شرکت های آمریکایی تولید کننده سمعک است. شرکت بلتون در سال 2013 با معرفی سیستم ear to ear communication  جایزه EUHA را برنده شد.

سمعک ضدآب بلتون

سمعک ضد آب استارکی

از سمعک های ضد آب استارکی می توان سمعک Livio را نام برد. سمعک های ضد آب استارکی به ویژه برای افرادی که مستعد عرق کردن هستند بسیار مناسب است و با جلوگیری از رسیدن رطوبت به اجزای داخلی سمعک، عمر مفید دستگاه را افزایش می دهد. شرکت استارکی درسال 1971 در آمریکا تاسیس شد. این مجموعه اولین تولید کننده سمعک داخل گوشی و نامرئی دیجیتال در دنیا است. کمپانی استارکی جزء اولین شرکت هایی است که از پوشش نانو در ساخت سمعک های خود استفاده کرد.

سمعک ضد آب ریساند

شرکت سمعک ریساند در سال 1943 در کشور دانمارک تاسیس شد و به عنوان یکی از برند های گروه  GNدر ساخت و ارائه سمعک های قدرتمند زبانزد است. شرکت ریساند تمامی محصولات خود اعم از پشت گوشی و داخل گوشی را با استانداردIP68 عرضه می کند و همین ویژگی باعث شده است کاربر بتواند به مدت طولانی از محصولات کمک شنوایی این برند استفاده کند.

سمعک ضدآب ریساند

انواع سمعک ضدآب

انواع سمعک های ضد آب را می توان از دو جنبه بررسی کرد. از نظر اندازه و سایز، محصولات ضد آب در مدل های سمعک پشت گوشی، داخل گوشی و نامرئی(CIC)  طراحی و روانه بازار می شوند و در این تقسیم بندی جایگاه قرار گیری سمعک ها و شکل و اندازه آن ها با یکدیگر متفاوت است.

همچنین سمعک های ضد آب در مدل های هوشمند، دیجیتال و وایرلس توسط شرکت های مختلف طراحی می شوند و تفاوت آن ها در شیوه پردازش اصوات است. برای انتخاب سمعک مناسب علاوه بر ضد آب بودن، قابلیت های دیگر مانند سیستم کنترل نویز، قابلیت اتصال به لوازم جانبی و از همه مهم تر قدرت پوشش دهی آن باید در نظر گرفته شود. به گونه ای که سمعک بتواند شنوایی از دست رفته را در تمامی فرکانس ها، تا حد امکان جبران کند.

سمعک نامرئی ضد آب

با پیشرفت های صورت گرفته در زمینه های مختلف از جمله فناوری نانو و با توجه به ضخامت کم پوشش های نانو، امکان به کار گیری آن در سمعک های نامرئی نیز فراهم شده است. شرکت های سازنده، سمعک نامرئی ضد آب را در کنار انواع دیگر محصولات کمک شنیداری تولید می کنند. ضد آب بودن سمعک های نامرئی به ویژه برای افرادی که مستعد عفونت و ترشح گوش هستند بسیار کارآمد است. محیط زندگی فرد، ویژگی های فردی(مثل عرق کردن زیاد)، شغل، میزان فعالیت در روز و... از جمله عواملی هستند که می توانند در آسیب به سمعک تاثیر بگذارند و باید هنگام خرید سمعک مورد توجه قرارگیرند.

ساخت سمعک بر اساس قالب گوش در لابراتوار

با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه نانو صورت گرفته است، از این تکنولوژی در ساخت سمعک نیز استفاده شده است. استفاده از فن آوری نانو به دو صورت ordinary و integrity صورت میگیرد. در نوع اول پوشش نانو فقط سطح خارجی سمعک را می پوشاند ولی در مورد دوم، هم سطح داخلی وهم سطح خارجی سمعک پوشش داده می شود. با توجه به ضخامت اندک پوشش های نانو، تغییری در سایز سمعک ایجاد نخواهد شد به همین دلیل محدودیتی برای استفاده از این ویژگی در سمعک های کوچک تر وجود نخواهد داشت. علاوه بر این برای کاهش احتمال ورود رطوبت به داخل گوش، قالب هایی با ویژگی ضد آب ساخته شده اند. قالب ضد آب سمعک با طراحی ویژه، از ورود رطوبت به گوش و آسیب های بعدی جلوگیری می کند.

قیمت سمعک ضد آب چقدر است؟

قیمت سمعک ضد آب به عوامل مختلفی بستگی دارد. اینکه کدام سطح از تکنولوژی نانو در محصولات کمک شنوایی استفاده می شود، در تعیین هزینه آن نقش اساسی دارد. کمپانی های معتبر معمولاً در تمام تولیدات خود از تکنولوژی ضد آب بهره می برند. قیمت این محصولات حدودا از  3 میلیون تومان شروع می شود و بیشتر به تکنولوژی پردازشی بستگی دارد. برای اطلاع از قیمت دقیق سمعک ها با شماره های موجود در همین صفحه تماس بگیرید.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس