نوار گوش | تفسیر نوار گوش یا ادیوگرام

نوار گوش | تفسیر نوار گوش یا ادیوگرام

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

نوار گوش یا ادیوگرام برگه ای است که نتایج آزمون شنوایی روی آن ثبت می شود. نوار گوش حاوی اطلاعات تخصصی درباره درجه افت شنوایی، نوع و دلیل آن است. در این مطلب با انواع نوار گوش و راهنمای خواندن و تفسیر آن صحبت خواهیم کرد.

ادیومتری یا سنجش شنوایی چیست؟

ادیومتری یکی از تست های بررسی وضعیت شنوایی است. ادیومتری یا شنوایی سنجی توسط ادیولوژیست انجام می شود. تست ادیومتری وضعیت شنوایی را در فرکانس ها و شدت های مختلف مورد بررسی قرار می دهد. نتیجه این تست برای هر گوش روی نمودار رسم می شود و برگه حاصل از آن نوار گوش نامیده می شود. با استفاده از آزمایش شنوایی می توان نوع کم شنوایی و مکان ضایعه یا مشکل گوش را مشخص کرد. این آزمایش در اتاق آکوستیک انجام می شود.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

نوار گوش یا ادیوگرام چیست؟

نوار گوش به نتیجه آزمایش شنوایی سنجی تون خالص گفته می شود. نوار گوش یا ادیوگرام وضعیت شنوایی هر گوش را در فرکانس های مختلف نشان می دهد نتایج حاصل از گوش راست با رنگ قرمز و گوش چپ با رنگ آبی مشخص می شود. علاوه بر این نتیجه ی تست های تکرار کلمات (آزمون های گفتاری) روی نوار گوش ثبت می شود و شنوایی شناس تشخیص خود از وضعیت شنوایی را گزارش می کند.

نوار گوش چیست؟

نوار گوش را چگونه می گیرند؟

برای به دست آوردن نوار گوش از تست ادیومتری تون خالص (PTA) استفاده می شود. فرد آزمایش شونده پس از بررسی تاریخچه و جواب دادن به چند سؤال داخل یک اتاقک اکوستیک می نشیند و متخصص شنوایی یک هدفون روی گوش او قرار می دهد. شنوایی شناس با استفاده از دستگاه ادیومتر صدای بوق مانندی را در فرکانس ها و شدت های مختلف به گوش فرد می فرستد و از او می خواهد که هر کدام از این صداها را شنید به او اعلام کند. کمترین سطح شدتی از صداها که فرد قادر به شنیدن آن است در هر فرکانس روی نمودار ثبت می شود و نمودار حاصل از آن ادیوگرام نامیده می شود. این روند برای هر گوش با استفاده از هدفون و ویبراتور انجام می شود تا با استفاده از آن نوع کم شنوایی (در صورت نرمال نبودن شنوایی) هم مشخص شود. پس از آن کلمات مختلفی برای فرد خوانده می شود و از او خواسته می شود که آنها را تکرار کند. نتیجه این تست هم در بخش SRT ، MCL و SDS ثبت می شود.

تست PTA چیست؟

تست PTA یا Pure tone audiometry همان صدای های بوق مانندی است که برای فرد ارسال می شود و وضعیت شنوایی را در فرکانس های مختلف مورد بررسی قرار می دهد.

تست تمپانومتری چیست و چگونه انجام می شود؟

تمپانومتری یکی از آزمایش هایی است که وضعیت سلامت پرده گوش و گوش میانی را مورد بررسی قرار می دهد. در این آزمایش فرد روی یک صندلی می نشیند و متخصص شنوایی با استفاده از دستگاه تمپانومتر فشار هوای گوش میانی و رفلکس عضلات آن را آزمایش می کند. نتیجه این تست به صورت دو نمودار مجزا برای گوش راست و چپ ثبت می شود. اگر پرده گوش و گوش میانی دارای وضعیت نرمال باشد نتیجه یا Type تمپانومتری به صورت An (A.normal) ثبت می شود. در غیر این صورت تایپ های As ،Ad ، C ،B  ،CtoB  و D ثبت خواهد شد. هر کدام از این گزارش ها نشان دهنده مشکلات خاصی در گوش میانی یا پرده گوش است.

تمپانوگرام گوش چیست؟

هزینه نوار گوش چقدر است؟

هزینه نوار گوش بستگی به نوع آزمایش هایی که برای فرد انجام می شود دارد. قیمت نوار گوش از 100 تا 220 هزار تومان متنوع است. اگر فقط تست ادیومتری برای فرد انجام شود هزینه آن 103 هزار تومان است. در صورتی که تست تمپانومتری (Tymp) و رفلکس آکوستیک  (AR)هم برای فرد انجام شود به ترتیب 63 و 50 هزار تومان به هزینه ادیومتری اضافه می شود. این هزینه ها از جدول تعرفه مراکز خصوصی وزارت بهداشت برای سال 1400 برداشته شده است.

هزینه نوار گوش در بیمارستان دولتی سال 1400

هزینه ادیومتری در بیمارستان دولتی 27 هزار تومان است. در سال 1400 هزینه تمپانومتری و رفلکس اکوستیک به ترتیب 13 و 8 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

کجا نوار گوش بگیرم؟

نوار گوش فقط توسط شنوایی شناس انجام می شود. کلیه مراکز شنوایی سنجی خصوصی و دولتی آزمایش ادیومتری کامل را انجام می دهند. از انجام این آزمایش در مراکز غیر تخصصی و توسط افراد غیر از شنوایی شناس خودداری فرمائید.

تفسیر نوار گوش

هر کدام از بخش های نوار گوش نشان دهنده یک تست تخصصی است. در بخش Audiometry یا ادیومتری دو نمودار وجود دارد که روی محور افقی آن فرکانس های 125 تا 8000 هرتز و روی محور عمودی آن سطح شدت های 10- تا 120 دسی بل قرار دارد. شنوایی فرد در فرکانس های مختلف به صورت جداگانه ارزیابی می شود و کمترین صدایی که در هر فرکانس توسط فرد شنیده می شود روی آن ثبت می شود. نتایج حاصل از گوش راست با رنگ قرمز با علامت دایره و نتایج حاصل از تست گوش چپ با رنگ آبی و علامت ضربدر نشان داده می شود. نقاط به دست آمده در فرکانس های مختلف به یکدیگر وصل می شود و یک نمودار از آن به دست می آید. علاوه بر این نمودار دیگری با علامت (> یا <) و به صورت خط چین ثبت می شود که نتیجه تست شنوایی فرکانس های مختلف با ویبراتور استخوانی است. ویبراتور استخوانی با هدفون متفاوت است و در قسمت استخوان پشت گوش قرار می گیرد. برای تفسیر نمودار گوش باید ببینیم که نمودار ها در چه محدوده شدتی قرار گرفته است. نمودار عمودی به صورت اعداد و با نماد dB (دسی بل) مشخص می شود. ممکن است از خود بپرسید که دسی بل چیست.دسی بل نشان دهنده ی بلندی صدا است و از 10- تا 120 در ادیوگرام دیده می شود. هر چه صدا بلند تر باشد دسی بل آن بیشتر است و بر عکس، هر چه صدا ضعیف تر باشد دسی بل کمتری دارد. این که در نوار گوش یک فرکانس در شدت 10 علامت گذاری شده است و به معنی این است که کمترین صدایی که فرد در آن فرکانس قادر به شنیدن آن است 10 دسی بل است. با توجه به این که نمودار گوش چپ و راست در چه محدوده ای قرار گرفته است می توان وضعیت شنوایی و مقدار کم شنوایی را مشخص کرد. جدول زیر نشان دهنده ی حالت های مختلف شنوایی است.

تفسیر نوار گوش چگونه است؟

انواع نوار گوش و درجات کم شنوایی

ادیوگرام هر فرد نمودار خاصی دارد که بیانگر میزان افت در هر فرکانس و همینطور نوع کم شنوایی است. انواع نوار گوش به شرح زیر هستند.

نوار گوش سالم (نمودار شنوایی سنجی نرمال) normal Hearing

در صورتی که نمودار در محدوده کمتر از 15 دسی بل رسم شده باشد شنوایی فرد طبیعی است. طبیعی بودن شنوایی نشان دهنده سلامت کامل گوش نیست. مثلاً ممکن است فرد به تازگی دچار پارگی پرده گوش جزئی شده باشد ولی نوار گوش او طبیعی باشد.

نوار گوش نرمال

نوار گوش برای کم شنوایی خفیف slight Hearing loss))

در صورتی که نمودار شنوایی در محدوده 15 تا 25 دسی بل رسم شده باشد نشان دهنده کم شنوایی خفیف است. ممکن است فرد در زندگی روزمره افت شنوایی جزئی را احساس نکند. این نوع کاهش شنوایی می تواند به دلایل مختلف نظیر قرار گیری در معرض صدا های بلند، شروع پیر گوشی، پارگی جزئی پرده گوش، جرم گوش متراکم و غیره اتفاق بیفتد.

نوار گوش کم شنوایی ملایم (mild Hearing loss)

اگر نمودار شنوایی در محدوده بین 25 تا 40 دسی بل قرار بگیرد فرد دارای کم شنوایی ملایم است. افراد دارای کاهش شنوایی ملایم در شنیدن اصوات در محیط های شلوغ یا جمع، صدای تلوزیون و رادیو و صدا هایی که فاصله دارند دچار مشکل می شوند. زیاد کردن صدای تلوزیون و یا درخواست تکرار جملات از نشانه های این نوع اُفت شنوایی است. در بسیاری موارد و با توجه به موقعیت اجتماعی فرد، نیاز به استفاده از سمعک ضروری است. کم شنوایی ملایم را باید جدی گرفت. زیرا این مقدار از اُفت شنوایی می تواند نشان دهنده شروع یک کم شنوایی شدیدتر باشد.

نوار گوش برای افت شنوایی ملایم

نوار گوش برای کم شنوایی متوسطmoderate Hearing loss) )

در صورتی که نمودار در محدوده بین 40 تا 55 دسی بل قرار بگیرد فرد دارای کم شنوایی متوسط است. افراد دارای اُفت شنوایی متوسط در شنیدن صداهای مختلف نظیر گفتار معمولی، صدای تلوزیون، مکالمه تلفنی و غیره مشکلات زیادی تجربه می کنند. استفاده از سمعک برای این افراد ضروری است.

نوار گوش کم شنوایی متوسط

نوار گوش برای کم شنوایی متوسط تا شدید (moderate to severe H.L)

اگر نمودار در محدوده بین 55 تا 70 دسی بل قرار بگیرد فرد دارای کم شنوایی متوسط تا شدید است. شنیدن تمام صدا های روزمره برای این افراد سخت است. افراد دارای کاهش شنوایی متوسط تا شدید حتماً باید از سمعک استفاده کنند.

نوار گوش برای کم شنوایی شدید (severe Hearing loss)

 در صورتی که علامت های ضربدر و دایره در محدوده بین 70 تا 90 دسی بل رسم شده باشد فرد دارای اُفت شنوایی شدید است. افراد دارای اُفت شنوایی شدید تقریباً از شنیدن تمام اصوات روزانه محروم هستند و حتماً باید از سمعک استفاده کنند.

نوار گوش برای افت شنوایی شدید

نوار گوش برای کم شنوایی عمیق (Profound Hearing loss)

 در صورتی که نمودار ها از عدد 90 بالاتر باشد فرد دارای اُفت شنوایی عمیق یا به اصطلاح ناشنوا است. این افراد تقریباً هیچ صدایی را نمی شنوند و باید از سمعک یا کاشت حلزون استفاده کنند.

نوار گوش برای افت شنوایی عمیق

نوار گوش برای عفونت گوش

افراد دارای عفونت گوش بسته به شدت و میزان درگیری درجات مختلفی از کم شنوایی را نشان می دهند. عفونت گوش دارای مراحلی مختلف است و وضعیت شنوایی فرد در این مراحل متفاوت خواهد بود. افراد دارای عفونت گوش معمولاً کم شنوایی ملایم یا متوسط دارند.

نوار گوش برای سرگیجه و بیماری منیر

سرگیجه دلایل مختلفی دارد و فقط در برخی موارد شنوایی هم دچار اختلال می شود. سرگیجه به خودی خود باعث بروز کم شنوایی نمی شود. بلکه عامل ایجاد سرگیجه ممکن است باعث کم شنوایی هم بشود. یک نمونه از این نوع بیماری ها منیر است که همزمان باعث سرگیجه و کاهش شنوایی می شود.

نسخه نویسی در نوار گوش

نسخه نویسی نوار گوش بر عهده شنوایی شناس است. ادیولوژیست بر اساس شدت و نوع کم شنوایی گزارش خود را بیان می کند. در این گزارش میزان شنوایی فرد و نوع کم شنوایی (در صورت وجود) و نیاز به استفاده از سمعک برای هر گوش ذکر می شود.

MCL در نوار گوش نشان دهنده چیست؟

در برگه ادیوگرام یک جدول کوچک در قسمت پایین نمودارها وجود دارد که یکی از ستون های آن MCL است. MCL به معنای سطح شدتی است که فرد دارای راحت ترین میزان شنوایی قرار دارد. معمولاً این سطح شدت حدود 25 تا 30 دسی بل بالاتر از میانگین نمودار هر گوش است. مثلاً اگر فردی دارای نمودار شنوایی بین 10 تا 15 دسی بل باشد،  سطح راحتی شنوایی یا MCL او حدودأ 35 تا 45 دسی بل است. هر چه کم شنوایی بیشتر شود میزان MCL هم بیشتر می شود. در واقع فرد برای راحت شنیدن نیاز به صداهای بلندتری دارد. MCL در محدوده 25 تا حدود 45 دسی بل نرمال است.

تست های گفتاری در نوار گوش

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

SRT در نوار گوش (تست شنوایی SRT)

SRT کمترین صدایی است که فرد می تواند کلمات را به درستی تکرار کند. SRT تقریباً برابر با میانگین آستانه های شنوایی در فرکانس های 500، 1000، 2000 و 4000 هرتز است. مثلاً اگر فردی در این فرکانس ها دارای 30 دسی بل شنوایی باشد SRT او حدوداً 30 دسی بل است. تست SRT با استفاده از کلمات دو بخشی (مانند مادر) انجام می شود و فرد باید کلماتی که شنوایی شناس برای او می خواند را تکرار کند.

SDS در نوار گوش

SDS نشان دهنده میزان درک فرد از کلمات است. در این تست شنوایی شناس 25 یا 50 کلمه را برای فرد می خواند و از او می خواهد آنها را تکرار کند. این کلمات یک بخشی (مانند سیب، اَبر، باد) هستند. تست SDS در راحت ترین سطح شنوایی فرد (همان (MCL انجام می شود و نتیجه آن با درصد نشان داده می شود. در واقع شنوایی شناس مشخص می کند که فرد چند درصد از کلمات را به درستی پاسخ داده است.

تفسیر تست تمپانومتری

تست تمپانومتری وضعیت پرده گوش و گوش میانی و خارجی را می سنجد. نتیجه تمپانومتری به صورت یک نمودار که دارای یک قله است نشان داده می شود. نتایج حاصل از تیمپانومتری به این صورت است.

تایپ (A. normal type) An

نشان دهنده تیمپانومتری نرمال است.

تمپانوگرام تایپ an

تایپ (A. small type) As

نشان دهنده ی سفت شدن و محدود شدن حرکت پرده گوش و استخوانچه های گوش میانی است. در افرادی دارای بیماری اتواسکلروز (چسبندگی گوش) یا افراد دارای پرده گوش ضخیم یا کلسیفه شده این نوع از نمودار تمپانومتری به دست می آید.

تمپانوگرام تایپ as

تایپ(A. deep type) Ad 

این تایپ نشان دهنده حرکت بیش از حد یا استخوانچه های گوش میانی است. افرادی که سابقه پارگی پرده گوش دارند و پس از آن درمان شده اند این نوع تمپانوگرام را نشان می دهند. همچنین در شرایطی که فرد به علت ضربه یا هر اتفاق دیگری دچار از هم گسیختگی استخوانچه های گوش میانی می شود و این نوع تمپانوگرام ظاهر می شود.

تمپانوگرام تایپ ad

تایپ

نشان دهنده عملکرد غیر طبیعی گوش میانی است. این نمودار به صورت یک خط صاف است و هیچ قله ای در آن دیده نمی شود. افراد دارای پارگی پرده گوش و عفونت گوش و چند اختلال دیگر مانند کلستاتوم گوش این تایپ از تمپانوگرام را نشان می دهند.

تمپانوگرام تایپ b

تایپ C

تایپ C همانند تایپ A  دارای یک قله است. تفاوت این دو در آن است که قله نمودار در تایپ C در فشار کمتری ایجاد می شود. افراد دارای اختلال شیپور استاش، شروع عفونت گوش و باروتروما این نوع تمپانوگرام را نشان می دهند.

تمپانوگرام تایپ c

تایپ D

این تایپ از تمپانومتری بسیار کمیاب است. در این تایپ نمودار تمپانوگرام به جای یک قله دارای دو قله است. در مواردی مانند پارگی پرده گوش و از هم گسیختگی استخوانچه ها این تایپ دیده می شود.

کاربرد نوار گوش

کاربرد ادیومتری بررسی وضعیت شنوایی و تشخیص میزان و نوع شنوایی است. همچنین پزشک گوش و حلق و بینی از نتایج تست نوار گوش برای تشخیص دقیقتر بیماری ها استفاده می کند. یکی دیگر از کاربردهای ادیوگرام انتخاب سمعک مناسب و تنظیم دقیق آن برای افراد دارای کم شنوایی است.

آزمایش از پشت گوش برای چیست؟

آزمایش راه استخوانی یا به اصطلاح تخصصی (Bone conduction)BC یکی از مراحل ادیومتری است و سلامت گوش میانی و خارجی را مورد بررسی قرار می دهد. نمودار BC به صورت خط چین نمایش داده می شود. در افرادی که دارای گوش خارجی و میانی و پرده گوش سالم هستند این نمودار دقیقاً چسبیده به نمودار دایره ای یا ضربدری رسم می شود. اما اگر مشکلی در این بخش ها وجود داشته باشد این نمودار از نمودار حاصل از تست شنوایی با هدفون فاصله می گیرد.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • فاطمه

    سلام مادر من دیروز نوار گوش حلزونی گرفت توی تفسیرش همه چی رو نرمال نوشته حتی bppv, ولی دکتر که دید گفت کریستال گوشت یه مقدار جا به جا شده و بهش دارو داد، چطور ممکنه؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر دوست عزیز. برای تشخیص مشکل در ارگان تعادل به نتایج کلی آزمایشات توجه میشه و باید نظر متخصصتون رو در اولویت قرار بدین

  • خانم افشار

    سلام وقتتون بخیر من نوار گوشم تاپ B هست تازه عمل تمپانو ماستویید در گوش چپم انجام دادم دو هفته اس. و SRT هردو گوش ۴۰ ، ممکنه بعد از جراحی شنوایی گوشم بهتر بشه؟ برای آزمونهای استخدامی مثل آموزش پرورش مشکلی ایجاد میکنه !؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. معمولا آسیب شنوایی ناشی از عفونت به طور موقت هست و با جراحی موفق احتمال بازگشت شنوایی زیاد هست اما ممکنه در برخی فرکانس ها به طور کامل بهبود پیدا نکنه

  • مصطفی محمدی

    سلام بر شما. من جدیدا سرکار گوشام کیپ شده. رفتم دکتر گفته گوشات ضعیف شده و باید سمعک بزاری. محل کارم و سرو و صدا زیاد هست. چطور باید اثبات کنیم که کم شنوایی به دلیل فعالیت در محل کار هست؟ از روی نوار گوش میشه تشخیص داد؟ یا آزمایش بخصوصی هست؟ ممنون میشم کمکم کنید

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر دوست عزیز. معمولا برای استخدام در یک محل ابتدا سنجش شنوایی انجام میشه و بعد از اون هم به صورت دوره ای و سالیانه&nbsp;وضعیت شنوایی رصد&nbsp;میشه. بسته به محل کار شما و شدت صوتی که در معرض اون هستید میشه کم شنوایی&nbsp;رو به محل کار نسبت داد اما باید آزمایشات کامل انجام بشه تا مطمئن بشیم دلایل دیگه مانند ژنتیک، ضربه یا عفونت گوش باعث ایجاد این کم شنوایی نبوده

  • احمدی

    ممنونم عالی بود، تونستم جواب تست دخترم رو بخونم. خدارو شکر بهتر شده، باعمل لوزه سوم و داروهایی که خانم دکتر اکبری تجویز کردند، دخترم خوب شد

  • سید ابوالفضل حسینی

    سلام وقت بخیر خانوم من چند سال پیش گوش هایش عمل شده ولی چون مراقبت نکردن (خودش کوچک بوده) عفونت کرده و الان گوش هایش خیلی سنگینه رفتم دکتر میگه از سمعک استفاده کنید. من میخواستم بدونم میشه درمان کرد یا خیر ممنون میشم جواب بدید

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. لطفا نتایج شنوایی سنجی رو برای ما بفرستید تا بررسی بشه. اگر ماهیت مشکل مربوط به حلزون و اعصاب گوش باشه اقدام دیگه ای جز سمعک نمیشه انجام داد

  • رضاکوهپیا

    سلام من ۲۸سالم هست چندمدت هست احساس میکنم صدای خیلی ضعیف رامتوجه نمیشم آیانیازبه سمعک دارم

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. برای تشخیص دقیق به شنوایی سنجی نیاز دارید

  • فریبا خانی

    سلام خسته نباشید بنده تست گوش انجام دادم میخواستم جواب تست رو برام تفسیر کنید.

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. لطفا نتیجه رو برای ما ارسال کنید

  • فاطمه برات زاده

    با سلام وقت بخیر من یک سالی هست وز وز گوش دارم و این در گوش سمت راستم خیلی بیشتر از گوش چپ هست. دکتر معاینه کردند و نوار گوش گرفتن و خوشبختانه نوار گوش هم سالم بودن گوش ها رو نشون داد. برام ام ار ای نوشتن ولی هنوز انجام ندادم. میخواستم بدونم امکان چه چیزی هست؟ و آیا نگران کننده است؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. لطفا نتیجه آزمایشات خودتون رو برای ما ارسال کنید

  • رضاقربانی

    سلام گوش من بین ۱۰تا۲۰دسی بل هست.فرکانس۶۰۰۰ در ۲۰ دسی بل ولی ۸۰۰۰ در ۱۰ دسی بل.گوشم یه صدای وزهههه درمانش چیه؟

    مدیر سایت

    سلام بعید به نظر میرسه منشا وزوز گوش شما شنوایی باشه باید به دنبال موارد دیگه باشید

  • مریم

    سلام وقتتون بخیر من یه تست شنوایی سنجی دادم و داخل جدولش واسه گوش راستم همه اعدادش برای فرکانسا از ۵ تا ۱۵ نوشته و برای گوش چپمم همینطور منتهی واسه گوش چپم تو فرکانس ۸۰۰۰ زده ۲۵ ، این یعنی کم شنوایی دارم؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. تقریبا شنوایی شما در محدوده نرمال هست و با اون عدد 25 نمیشه گفت کم شنوایی دارید

  • مهیار محمدعلی

    سلام خسته نباشید من برای استخدام گوش چپم مشکل خورده چجوری میتونن نوار گوش رو بفرستم ببینید درمان داره یا خیر

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. به شماره های داخل سایت واتساپ کنید

  • پگاه

    سلام ، خسته نباشید دکتر برای من تست pta و vng و sus و srt و ty... و اکو جی و a cous reg نوشته ، تمام این تست ها در یک روز انجام میشهد؟ و اینکه جواب تستها همونروز اماده میشه؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. برای انجام تستهای سرگیجه باید به کلینیک های شنوایی مثل ملاصدرا و هیر پلاس مراجعه کنید

  • زهرا

    سلام نواز گوش پدرم بین 10 تا 90 دسی بل. این یعنی وضعیت گوشش چطوره؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. این الگوی ادیوگرام به این معنیه که افت شنوایی ایشون بیشتر در فرکانس های بالا هست و فرکانس های پایین در محدوده نرمال قرار داره. سمعک مناسب برای ایشون مسلما سمعک های رسیور داخل مجرا خواهد بود

  • فاطمه زمانی

    سلام وقت بخیر . من 5 ساله درگیر وزوز گوش شدم نوار گوش انجام دادم تشخیص دادن که عصب گوش تو فرکانس های بالا ضعیف شده و نمیشه کاری کرد همه داروه هم خوردم دیگه خسته شدم موقع خواب گوشام صدای طبل میده واقعا راه حل ندارع

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. بسته به میزلن درگیری فرکانس های بالا استفاده از سمعک میتونه برای شما موثر باشه

  • بهاره صمدی

    سلام وقت بخیر امروز دخترم رو بردم شنوایی سنجی گفت دچار som شده به دلیل عفونت زیاد.. درمانش رو میگید؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. درمان عفونت گوش میانی دختر شما بر عهده تخصص گوش و حلق و بینی هست و باید ایشون معاینه کنند دخترتون رو

  • محمد حسین زاده

    سلام تایپ سی ک در اثذ عفونت باشه رفع میشه؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. بله در صورت درمان مناسب تایپ تمپانوگرام شما به حالت عادی برمیگرده

  • فائزه

    با سلام میخواستم بدونم جواب نوار گوش رو همون لحظه میدن یا ن؟

    مدیر سایت

    سلام بله دوست عزیز

  • رضا خلیلی

    سلام و خسته نباشید، گوشم یا سرم صدا داره نمیدونم کدومشه ، نوار گوش و سایر تست هاشو انجام دادم شما میتونید تحلیلش کنید؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. بله لطفا نتایج رو برای ما بفرستید

  • راضیه جعفری

    سلام وقت به خیر من هفت ماهه سرگیجه دارم همش حس شناور بودن دارم تو چشمم دور میخوره یه وقتایی خیلی شدید میشه نوار گوشم ضعف گوش میانی رو نشون داده وتشخیص مشکلم این بوده آیا مشکل من رفع میشه چیکار باید انجام بدم ممنونم از پاسخگوییتون

    مدیر سایت

    سلام لطفا نتیجه آزمون شنوایی رو برای ما ارسال کنید

  • امیر۱

    سلام خسته نباشید تست ادیومتری من فقط تو فرکانس ۲۰۰۰ دسیبلش ۲۵تا ۳۰ هستش شغلمم یجوریه میدان تیر میرم دارو یا راهکاری هست که از تشدید تر شدنش جلوگیری کنه؟و اینکه ازگوش گیر های صدا که جنسشون از ابره از اونا استفاده میکنم تو میدان تیر تاثیر داره تو تشدید نشدنش؟

    مدیر سایت

    سلام قربان. الگوی شنوایی شما کاملا افت شنوایی در اثر نویز و صدای بلند رو نشون میده و باید برای محافظت از شنواییتون از قالب های مخصوص گوش خودتون که با قالب گیری ساخته میشه استفاده کنید

  • سمانه نادی زاده

    سلام خسته نباشید من هردفه نوار گوش میگیرم مثل هم نیس یعنی نرمال ولی هر دفه ی جور هست این یعنی شنوایی کم و یا زیاد میشه راهنماییم کنید لطفا

    مدیر سایت

    سلام. برخی مشکلات گوش میتونه باعث افت و خیز قدرت شنوایی بشه. لطفا تمام برگه های سنجش شنوایی خودتون رو برای ما ارسال کنید تا بهتر بررسی بشه

  • محمد فاضلی

    سلام وقت بخیر من سوار اسانسور شدم ۱ ماهه گوشم کیپ شده نوار گوش گرفتم ۹۰ به بالا بود یعنی ناشنوایی عمیق ۳ بارم دکتر رفتم نتیجه نداشته میشه راهنمایی کنید مممنون

    مدیر سایت

    سلام لطفا برگه سنجش شنواییتون رو برای ما بفرستید

  • محمد فاضلی

    سلام وقت بخیر من نوار گوشم 90 به بالا شده .سوار اسانسور شدم یه دفعه گوشم کامل کر شد مشکل از چی میتونه باشه گوشی موبایل یا هدفن اگه رو گوشم بزارم گوشم شدیدا درد میگیره هیچی نمیشنوم ممنون اگه راهنمایی کنید

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. از چه تاریخی این مشکل ایجاد شد؟ لطفا نتیجه آزمایشات شنواییتون رو ارسال کنید

  • ریحانه احمدی

    سلام خسته نباشید من دوهفته پیش نوارگوش گرفتم هیچ مشکلی نداشتم امروز یه مقدار روغن داخل گوش ریختم که ازدماغم بیرون آمد نگران شدم به دکترنشان دادم با دستگاه گفت پرده سالم است ولی دیگرنوارگوش نگرفتم دکتر گفت پرده ممکنه سوراخش خیلی ریزباشع

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. این اتفاق میتونه بیانگر پارگی پرده گوش باشه و لازم هست تا با آزمون تمپانومتری وضعیت پرده گوشتون مشخص بشه

  • کیارش پوده

    سلام خسته نباشید من تست اکوجی گرفتم فشار گوشم شد مثبت 60 خب این خیلی زیاده ؟ آیا تأیید کننده بیماری منیر هست ؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. برای اظهار نظر دقیق لطفا نتیجه تست رو برای ما ارسال کنید

  • برزو

    سلام خسته نباشید.من ادیوگرام گرفتم و سنجش شنواییم نشون میده افت متوسط دارم ولی خود من هیچ احساس کم شنوایی ندارم مگه میشهههه

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. برای اظهار نظر دقیق باید ادیوگرامتون رو ببینم اما برخی اوقات فرکانس های خاصی که افت در شنوایی رو نشون میده ممکنه در شرایط عادی برای شما چندان مشهود نباشه اما در محیط های چالشی مثل محیط های شلوغ و .. متوجه این افت بشین

  • پردیس رضایی

    برای چه نموداری میشه سمعک نامرئی تهیه کرد؟

    مدیر سایت

    سلام همراه عزیز حس دوم. بدون در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی که برای تجویز سمعک مناسب مورد نیاز هست میشه گفت سمعک نامرئی برای نمودارهای افت شنوایی متوسط و بهتر قابل تجویزه

  • فرشته

    سلام اگر گوش عفونت داشته باشه باز هم نوار گوش میشه گرفت یا باید اول عفونت رفع بشه ؟

    مدیر سایت

    سلام. بله دوست عزیز. انجام نوار گوش برای عفونت هم امکان پذیره.

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس