وزوز ضربانی گوش چیست؟
وزوز ضربانی گوش، ناشی از اختلال گردش خون در اطراف سیستم شنوایی می باشد. بر خلاف اکثر انواع وزوز گوش، وزوز گوش ضربان دار دارای منشاء فیزیکی است. در واقع این نوع زنگ گوش، حاصل صدای تقویت شده ای از جریان و حرکت خون است که در شریان ها در گردش است. زنگ گوش در اکثر موارد نتیجه عملکرد غیر طبیعی سیستم عصبی است و این عملکرد غیر طبیعی باعث ایجاد سیگنال هایی غیر طبیعی که از سیستم شنوایی به سمت مغز حرکت می کنند، می شود.
علائم وزوز گوش ضربان دار
علامت اصلی وزوز گوش ضربان دار، شنیدن صدایی است که به نظر می رسد با نبض یا ضربان قلب مطابقت دارد. حتی ممکن است بتوانید نبض خود را در حالی که صدا را در گوش خود می شنوید، بگیرید.
همچنین ممکن است تپش قلب خود را متوجه شوید. سبکی سر از دیگر نشانه های وزوز ضربانی گوش به شمار می رود. در صورت وجود این علائم به پزشک متخصص مراجعه کنید چرا که در موارد شدید درد در قفسه سینه و یا سایر نشانه های حمله قلبی محتمل می باشد.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
دلایل وزوز گوش ضربان دار
علل احتمالی بسیاری برای وزوز گوش ضربان دار عنوان شده است. با این حال همه این دلایل ناشی از مشکلات گردش خون می باشد. از مهم ترین علل وزوز ضربانی گوش می توان به موارد زیر اشاره کرد.
فشار خون بالا
هنگامی که فشار خون شما بالا می رود نیروی خون بر دیواره های داخلی شریان های بدن افزایش می یابد. جریان خون قوی تر در عروق داخل گوش یا اطراف آن به راحتی توسط گوش دریافت و شنیده می شود.
آترواسکلروز
انسداد در سرخرگ ها باعث ایجاد جریان خون آشفته می شود. این انسداد می تواند ناشی از تجمع کلسترول، چربی و یا مواد زائد باشد. انسداد رگ ها می تواند منجر به ایجاد وزوز ضربانی و ریتمیک در یکی از گوش شود.
جریان خون آشفته
شریان های باریک گردن (شریان های کاروتید) یا سیاهرگ ها (رگ های ژوگولار) نیز ممکن است باعث تغییر جریان خون در اطراف گوش ها و سر شود. این گردش متلاطم یا نامنظم خون، ممکن است وزوز ضربانی گوش رابه دنبال داشته باشد.
تومورهای سر یا گردن
برخی از تومور های سر و گردن باعث ایجاد فشار در رگ ها می شود که این فشار ممکن است به وزوز گوش ضربان دار منجر شود.
مویرگ های غیر طبیعی
مویرگ ها به اتصال شریان ها کمک می کند. بروز مشکل در این رگ های خونی ریز، می تواند وزوز گوش ضربان دار را ایجاد نماید.
تشخیص وزوز ضربانی گوش
در صورت احساس وزوز ضربانی در گوش های خود، به پزشک متخصص مراجعه کنید. معمولا معاینه این مساله با بررسی علايم و تاریخچه ی پزشکی آغاز می شود.
گوش دادن به صدای قفسه ی سینه، گردن و جمجمه با استفاده از وسیله ای به نام استتوسکوپ مرحله ی بعدی معاینه است. در صورتی که پزشک طی معاینه صدای ضربان مانندی را بشنود، نوع وزوز گوش شما عینی می باشد. در غیر این صورت این صدا به عنوان یک احساس ذهنی تلقی می شود. آزمون های شنوایی نیز برای تشخیص وجود کم شنوایی و میزان آن بسیار کمک کننده هستند. برای انجام تست های شنوایی، می توانید به کلینیک های شنوایی سنجی مراجعه کنید. در برخی موارد آزمایشات تصویر برداری از جمله سونوگرافی، MRI، سی تی اسکن و آنژیوگرافی برای کمک به تشخیص اختلال توصیه می شود.
همچنین در برخی موارد آزمایشات فشار خون برای بررسی کمی و کیفی جریان خون استفاده می شود. علاوه بر این آزمایش خون، برای بررسی بیماری تیروئید یا کم خونی نیز قابل انجام می باشد.
در صورت وجود وزوز گوش ضربان دار مراجعه به یک متخصص قلب و عروق، توصیه می شود. پزشک متخصص قلب با معاینات و آزمون های ویژه، مشکل شما را مورد بررسی قرار می دهد.
عوارض وزوز گوش ضربان دار
وزوز گوش ضربان دار با ایجاد برخی مشکلات می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. مشکلات خواب از جمله عوارض وزوز ضربانی گوش محسوب می شود. خواب ضعیف نیز باعث ایجاد مشکلاتی مانند عدم تمرکز، کمبود انرژی و اختلالات قلبی عروقی می شود. افزایش وزن و به طور کلی مشکلات ناشی از افزایش متبولیسم نیز از عوارض خواب کم و بی کیفیت می باشد.
درمان وزوز گوش ضربان دار
در اکثر موارد درمان وزوز گوش ضربان دار با پرداختن به علت اصلی مشکل، انجام پذیر می باشد. فشار خون بالا و شرایط نامناسب ورید و شریان، معمولاً با ترکیبی از داروها و همچنین تغییر سبک زندگی قابل درمان است.
مصرف کم سدیم، ورزش منظم، عدم استعمال سیگار و کنترل استرس از جمله روش های کاهش و یا رفع وزوز گوش می باشد. در برخی موارد علت زنگ گوش وجود یک مشکل خاص در شریان یا سیاهرگ می باشد. در این موارد برای درمان بیماری، به عمل جراحی یا روش سوند گذاری نیاز می باشد. در این فرآیند یک لوله ی مشبک انعطاف پذیر، به نام استنت، در شریان مسدود شده قرار می گیرد تا آن را باز کرده و جریان خون را بهبود بخشد.
صدا درمانی
در صورتی که مشکلات عروق خونی قابل درمان نباشد، صدا درمانی وزوز گوش برای کاهش و درمان آن کمک کننده خواهد بود. این روش شامل پخش نویزهای پس زمینه، مانند موسیقی ملایم یا نویز سفید می باشد. در این روند درمانی سعی می شود گوش فرد نسبت به وزوز بی توجه شده و همچنین حساسیت مغز نسبت به وجود آن کاهش یابد. رفتار درمانی نیز از دیگر روش های درمان این اختلال محسوب می شود. در واقع این روش نوعی گفتگو درمانی است که برای تغییر شیوه ی فکر کردن در مورد یک مشکل به منظور تغییر واکنش عاطفی و نحوه رفتار نسبت به آن استفاده می شود.
منبع : www.healthline.com