وزوز گوش ضربانی چرا ایجاد شده و چگونه درمان می شود؟

وزوز گوش ضربانی چرا ایجاد شده و چگونه درمان می شود؟

بروز رسانی : ۱۰ بهمن ۱۴۰۲

وزوز گوش ضربانی با تینیتوس ضربانی یکی از انواع وزوز است که حالت ریتمیک داشته و آزار زیادی برای فرد ایجاد می کند. تشخیص درست این نوع وزوز و تمایز آن با انواع دیگر، نقش بسیار مهمی در درمان و توانبخشی آن دارد. در این مطلب به راه های تشخیص مشکل و درمان های موثر برای وزوز ضربانی گوش می پردازیم.

وزوز ضربانی گوش چیست؟

وزوز ضربانی گوش، ناشی از اختلال گردش خون در اطراف سیستم شنوایی می باشد. بر خلاف اکثر انواع وزوز گوش، وزوز گوش ضربان دار دارای منشاء فیزیکی است. در واقع این نوع زنگ گوش، حاصل صدای تقویت شده ای از جریان و حرکت خون است که در شریان ها در گردش است. زنگ گوش در اکثر موارد نتیجه عملکرد غیر طبیعی سیستم عصبی است و این عملکرد غیر طبیعی باعث ایجاد سیگنال هایی غیر طبیعی که از سیستم شنوایی به سمت مغز حرکت می کنند، می شود.

علائم وزوز گوش ضربان دار

علامت اصلی وزوز گوش ضربان دار، شنیدن صدایی است که به نظر می رسد با نبض یا ضربان قلب مطابقت دارد. حتی ممکن است بتوانید نبض خود را در حالی که صدا را در گوش خود می شنوید، بگیرید.

همچنین ممکن است تپش قلب خود را متوجه شوید. سبکی سر از دیگر نشانه های وزوز ضربانی گوش به شمار می رود. در صورت وجود این علائم به پزشک متخصص مراجعه کنید چرا که در موارد شدید درد در قفسه سینه و یا سایر نشانه های حمله قلبی محتمل می باشد.

مشاوره تخصصی وزوزگوش

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

دلایل وزوز گوش ضربان دار

علل احتمالی بسیاری برای وزوز گوش ضربان دار عنوان شده است. با این حال همه این دلایل ناشی از مشکلات گردش خون می باشد. از مهم ترین علل وزوز ضربانی گوش می توان به موارد زیر اشاره کرد.

فشار خون بالا

هنگامی که فشار خون شما بالا می رود نیروی خون بر دیواره های داخلی شریان های بدن افزایش می یابد. جریان خون قوی تر در عروق داخل گوش یا اطراف آن به راحتی توسط گوش دریافت و شنیده می شود.

آترواسکلروز

انسداد در سرخرگ ها باعث ایجاد جریان خون آشفته می شود. این انسداد می تواند ناشی از تجمع کلسترول، چربی و یا مواد زائد باشد. انسداد رگ ها می تواند منجر به ایجاد وزوز ضربانی و ریتمیک در یکی از گوش شود.

جریان خون آشفته

شریان های باریک گردن (شریان های کاروتید) یا سیاهرگ ها (رگ های ژوگولار) نیز ممکن است باعث تغییر جریان خون در اطراف گوش ها و سر شود. این گردش متلاطم یا نامنظم خون، ممکن است وزوز ضربانی گوش رابه دنبال داشته باشد.

تومورهای سر یا گردن

برخی از تومور های سر و گردن باعث ایجاد فشار در رگ ها می شود که این فشار ممکن است به وزوز گوش ضربان دار منجر شود.

مویرگ های غیر طبیعی

مویرگ ها به اتصال شریان ها کمک می کند. بروز مشکل در این رگ های خونی ریز، می تواند وزوز گوش ضربان دار را ایجاد نماید.

دلیل صدای ضربانی گوش چیست؟

تشخیص وزوز ضربانی گوش

در صورت احساس وزوز ضربانی در گوش های خود، به پزشک متخصص مراجعه کنید. معمولا معاینه این مساله با بررسی علايم و تاریخچه ی پزشکی آغاز می شود.

گوش دادن به صدای قفسه ی سینه، گردن و جمجمه با استفاده از وسیله ای به نام استتوسکوپ مرحله ی بعدی معاینه است. در صورتی که پزشک طی معاینه صدای ضربان مانندی را بشنود، نوع وزوز گوش شما عینی می باشد. در غیر این صورت این صدا به عنوان یک احساس ذهنی تلقی می شود. آزمون های شنوایی نیز برای تشخیص وجود کم شنوایی و میزان آن بسیار کمک کننده هستند. برای انجام تست های شنوایی، می توانید به کلینیک های شنوایی سنجی مراجعه کنید. در برخی موارد آزمایشات تصویر برداری از جمله سونوگرافی، MRI، سی تی اسکن و آنژیوگرافی برای کمک به تشخیص اختلال توصیه می شود.

همچنین در برخی موارد آزمایشات فشار خون برای بررسی کمی و کیفی جریان خون استفاده می شود. علاوه بر این آزمایش خون، برای بررسی بیماری تیروئید یا کم خونی نیز قابل انجام می باشد.

در صورت وجود وزوز گوش ضربان دار مراجعه به یک متخصص قلب و عروق، توصیه می شود. پزشک متخصص قلب با معاینات و آزمون های ویژه، مشکل شما را مورد بررسی قرار می دهد.

عوارض وزوز گوش ضربان دار

وزوز گوش ضربان دار با ایجاد برخی مشکلات می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. مشکلات خواب از جمله عوارض وزوز ضربانی گوش محسوب می شود. خواب ضعیف نیز باعث ایجاد مشکلاتی مانند عدم تمرکز، کمبود انرژی و اختلالات قلبی عروقی می شود. افزایش وزن و به طور کلی مشکلات ناشی از افزایش متبولیسم نیز از عوارض خواب کم و بی کیفیت می باشد.

درمان وزوز گوش ضربانی

درمان وزوز گوش ضربان دار

در اکثر موارد درمان وزوز گوش ضربان دار با پرداختن به علت اصلی مشکل، انجام پذیر می باشد. فشار خون بالا و شرایط نامناسب ورید و شریان، معمولاً با ترکیبی از داروها و همچنین تغییر سبک زندگی قابل درمان است.

مصرف کم سدیم، ورزش منظم، عدم استعمال سیگار و کنترل استرس از جمله روش های کاهش و یا رفع وزوز گوش می باشد. در برخی موارد علت زنگ گوش وجود یک مشکل خاص در شریان یا سیاهرگ می باشد. در این موارد برای درمان بیماری، به عمل جراحی یا روش سوند گذاری نیاز می باشد. در این فرآیند یک لوله ی مشبک انعطاف پذیر، به نام استنت، در شریان مسدود شده قرار می گیرد تا آن را باز کرده و جریان خون را بهبود بخشد.

صدا درمانی

در صورتی که مشکلات عروق خونی قابل درمان نباشد، صدا درمانی وزوز گوش برای کاهش و درمان آن کمک کننده خواهد بود. این روش شامل پخش نویزهای پس زمینه، مانند موسیقی ملایم یا نویز سفید می باشد. در این روند درمانی سعی می شود گوش فرد نسبت به وزوز بی توجه شده و همچنین حساسیت مغز نسبت به وجود آن کاهش یابد. رفتار درمانی نیز از دیگر روش های درمان این اختلال محسوب می شود. در واقع این روش نوعی گفتگو درمانی است که برای تغییر شیوه ی فکر کردن در مورد یک مشکل به منظور تغییر واکنش عاطفی و نحوه رفتار نسبت به آن استفاده می شود.

منبع : www.healthline.com

 


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد سمعک real اتیکن

قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد سمعک real اتیکن

سمعک real اتیکن، ورژن ارتقا یافته سمعک more است. این سمعک دارای بهره گیری از سیستم DNN و هوش مصنوعی به پردازش عمیق عصبی اتیکن مجهز است و...

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • سعیده بخشی

    سلام وقت بخیر، من این صدای وز وز گوش که دقیقا عین نبض میزنه و صدای گردش خونم رو فقط شبا موقع خواب میشنوم یعنی به محض اینکه دراز میکشم این صدا شروع میشه و قبلا کم بود و یه گوشم بود جدیدا شدید شده و هر دو گوشم صدا میده ولی وقتی پا میشم سرپا دیگه این صدا قطع میشه،،، بنظرتون باید برم متخصص قلب یا شنوایی سنجی؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. برای معاینه باید به هر دو تخصص مراجعه کنید تا از سلامت این دو سیستم اطمینان حاصل بشه

  • امین

    سلام وقت بخیر. مادرم ۵۰ ساله است و صدای تپش قلب را در گوشش احساس میکند، یکی دو بار فشارش بالا بود ولی دیگه فشارش بالا نیست و همچنان همینطوره؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    مدیر سایت

    سلام دسوت عزیز. فشار خون بالا میتونه باعث افزایش خونرسانی به ساختارهای گوش و شنوایی بشه و میتونه وزوز گوش رو هم ایجاد کنه. تست شنوایی سنجی و معاینه برای مادر باید انجام بشه تا دقیق تر نظر داد

  • کاربر گوگل

    سلام وقتتون بخیر ببخشید من یک ماهی هست گوش سمت چپم نبض داره البته درد هم میکنه دردش دائم نیست حالا تیر کشیدن داره وقتی دندون های آسیایی بالایی رو روی پایینی ها فشار میدم صدا کمتر میشه لطفا راهنماییم کنید که مشکل از گوشم هست یا چیز دیگه؟؟!

    مدیر سایت

    سلام دسوت عزیز. ممکن است مشکل از مفصل فک یا اعصاب دندانی یا خونرسانی زیاد به ساختارهای گوش و شنوایی باشه. پیشنهاد میشه به متخصص گوش و حلق و بینی و فک و صورت مراجعه کنید

  • دریا

    با سلام من حدودا یه هفته میشه گوش چپم صدای باد به شکل تپش میشنوم گاهی هم همراه وز وزه همین صدا زیر گوشم گردنمو که فشار میدم صدا قطع میشه 18 هفته ای باردار هم هستم از وقتی باردار شدم اینجوریم اوایل فقط وقتی دراز می‌کشیدم یه صدای نامحسوس وز وز میشنیدم بعدن اینجوری شده صدا بشدت زیاد تمرکزمو بهم میریزه مشکل از چیه چ دکتری باید برم قبلا متخصص گوش و حلق رفتم گفتن گوشت و شنواییت سالمه

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. این مورد ممکن هست به دلیل خونرسانی بیشتر به سر و گردن و ارگان های شنوایی ایجاد شده باش. ویزیت متخصص قلب و عروق و همینطور سر و گردن میتونه برای شما مفید باشه

  • محمد مودب

    سلام لطفا راهنمایی بفرمایید صدای شریان خون خیلی در گوش همسرم زیاده ام آر آی هم انجام داده ولی نتیجه خاصی نشون نداده چه باید کرد؟دکتر های گوش و حلق و بینی و مغز و اعصاب هم رفته اما هیچکدوم هیچ کاری نکردند و بلد نیستند حلش کنند چه باید کرد لطفا بفرمایید

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. وزوز ضرباندار گوش میتونه در اثر خونرسانی بیش از حد به گوش و ارگان های شنوایی ایجاد بشه و در کنار درمان هایی که انجام دادین ویزیت متخصص قلب و عروق هم موثر هست

  • ال رضا

    سلام چند وقته ضربان قلبمو میشنوم. صدای آزار دهنده ای. وقتی سرمو روی بالشت میزارم به واضح صدارو میشوم چه کنم؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. برای بررسی سلامت سیستم قلبی عروقی خودتون به پزشک قلب و عروق و متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا منشا وزوز ضربانی مشخص بشه

  • خانم فخرانی

    سلام .گوش من به قول خودمان گفتنی ،هُو هُو میکنه ، یعنی من برای کسی حالتم رو‌میخوام بگم ، گفتم گوش من قلب داره ، قشنگ عین نبض و قلب ضربان داره ، جدیدا اینطوری شده ، هر وقت قرص ریپنتین یا مسکن می خورم بدتر ، بلند میشن میشینم بدتر .چه کنم؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. باید ازانظر فشار خون و خونرسانی به گوش مورد بررسی قرار بگیرید. پیشنهاد میشه به متخصص قلب و عروق مراجعه بفرمایید

    محمد یعقوبیان

    سلام دوست عزیز روزی چند دقیقه عضلات گردن و پشت گردن ماساژ بدین این صدا کم کم قطع میشه

  • تاتاری

    سلام ممنون از مطالب خوب و مفید شما جهت درمان وزوزگوش ضربانی باید به متخصص گوش مراجعه کنیم ؟تشکر

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. وزوز ضربانی تا حد زیادی به فشار خون و مشکلات قلبی عروقی ربط داره. میتونید اول به متخصص شنوایی و سپس به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید

  • Sm

    سلام علت شنیدن صدای جریان خون در قسمت پس سری چیه؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. این مشکل میتونه ناشی از فشار خون و یا مشکل در عروق خونی باشه اما برای تشخیص دقیق باید توسط متخصص ویزیت و معاینه بشین

  • فرزان

    سلام این بیماری درمان دارد و تو چند جلسه رفع میشه ؟

    مدیر سایت

    سلام. برای درمان وزوز ضربانی باید ابتدا عامل دقیق آن شناسایی شود. روشهای درمانی متنوعی نظیر جراحی، دارودرمانی، سمعک و تحریک الکتریکی و مغناطیسی برای این نوع وزوز وجود داره.  

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس