صدا درمانی یا درمان صوتی وزوز گوش چیست؟
صدا درمانی وزوز گوش در ابتدا بر اساس اصل حواس پرتی معرفی شدند. این روش نوعی توانبخشی وزوز گوش محسوب می شود. در اوایل سال 1903 ، پزشکی به نام Spaulding از صدای پیانو برای مطابقت با فرکانس وزوز گوش در بیمارانش استفاده کرد. او تا جایی که وزوز گوش نامفهوم شود، نواختن فرکانس های مختلف را به وسیله پیانو ادامه داد. گروهی از محققان نیز با استفاده از صداهای سطح پایین ( برای غنی سازی صدا)، نظریه "عادت به سیستم شنوایی بی نظم" را برای کنترل و بهبود وزوز گوش ارائه کردند.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
مکانیزم صدا درمانی وزوز گوش
برخی از افراد احساس می کنند استفاده از اصوات برای درمان وزوز باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیک واقعی در حساسیت قسمت های شنوایی مغز می شود. در حالی که برخی دیگر فکر می کنند که این فرآیند یک حواس پرتی روانی یا روشی برای کمک به آرامش است. همچنین ممکن است ترکیبی از این موارد باشد. آنچه مشخص است این است که اکثر مبتلایان به وزوز گوش از این روش درمانی به شکلی دیگر استفاده می کنند. صدا درمانی وزوزگوش می تواند به عنوان یک تکنیک خودیاری یا به عنوان مؤلفه ای از برنامه های وسیع تر مدیریت وزوز گوش استفاده شود. ساند تراپی با پشتیبانی متخصص شنوایی (شنوایی شناس) قابل انجام است.
مطالعات تحقیقاتی نشان می دهد که درمان صوتی وزوز در مقایسه با روش مشاوره تاثیر بیشتری در بهبود وزوز گوش دارد. بنابراین بهتر است به عنوان یک ابزار در کنار سایر روش ها مورد استفاده قرار گیرد، نه به عنوان یک راه حل به خودی خود. استفاده از صدا درمانی در صورتی که به درمان های حرفه ای دسترسی ندارید، از ساده ترین کارهایی است که می توانید برای خود انجام دهید.
انواع صدا درمانی وزوز گوش
روش های مختلفی برای صدا درمانی وزوز گوش در دسترس می باشد. صدای محیط، سی دی یا پخش کننده mp3، رادیو، برنامه تلفن هوشمند و مولد های صوتی تولید کننده صدای پوششی از جمله ابزارهای کاربردی برای مدیریت و توانبخشی وزوز گوش، از طریق ساند تراپی به شمار می رود.
چهار مورد آخر، قابلیت ارائه اصوات طبیعی، نویز سفید و یا موسیقی ملایم را دارا هستند. همچنین بسیاری از سمعک های هوشمند امروزی، توانایی ارائه صدایی اضافه(مکمل) با تقویت لازم را دارند. نوع صدا درمانی وزوز مناسب به شرایط شخصی و ترجیحات شما بستگی دارد. اکثر افراد با صدایی که نیاز به توجه و تمرکز زیادی نداشته و گوش دادن به آن ناخوشایند نیست، بهترین نتیجه را می گیرند.
صدای محیط برای بهبود وزوز
برخی از صداهای پیش زمینه محیطی مانند سر و صدای ترافیک، هیاهوی دفتر شلوغ، صدای باد و یا امواج دریا در ساحل، توجه فرد به وزوز گوش را کاهش می دهند. برخی اوقات ممکن است باز کردن یک پنجره، تمام غنی سازی صدای مورد نیاز شما را فراهم کند. استفاده از فن و یا یک ساعت در اتاق خواب می تواند از ابزار های دیگر درمان وزوز محسوب شود.
سی دی ها و پخش کننده های موسیقی
گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش و صداهای طبیعت از طریق سی دی ها و یا پخش های کننده های موزیک، از روش های موثر در صدا درمانی وزوز گوش (ساند تراپی) می باشد. انتخاب موسیقی بر اساس علاقه و ترجیح شخصی خود فرد می باشد. موزیک انتخاب شده نباید برای فرد ناخوشایند به نظر برسد. انتخاب نامناسب موسیقی می تواند تاثیر منفی داشته باشد.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
مولد های صوتی برای درمان وزوز
مولدهای صوتی، دستگاه های قابل حملی هستند که می توان در موقعیت هایی مانند هنگام خواب از آن بهره مند شد. پخش صداهای آرامش بخش توسط این دستگاه در کاهش توجه نسبت به وزوز نقش بسزایی داشته و بسیار موثر است. در اکثر این دستگاه ها می توان میزان صدا را متناسب با شنوایی تنظیم کرد. همچنین با استفاده از تایمر دستگاه می توان زمان قطع صوت و خاموش شدن را به دلخواه انتخاب کرد. بیشتر این وسایل از طریق برق یا باتری کار می کنند.
صدا درمانی برای کاهش وزوز گوش و راحتی خواب
در صورت مشکل داشتن در خوابیدن، گوش دادن به صدایی دلپذیر و آرامش بخش می تواند بسیار کمک کننده باشد. اگر در تمام طول شب از صدایی با شدت ملایم بهره مند شوید، در ساعات اولیه بیداری که محیط اطراف ساکت است، توجه شما نسبت به وزوز گوش به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
برخی از مولد های صوتی و اکثر دستگاه های پخش کننده CD و mp3 می توانند به یک بلندگو بالشpillow speaker) ) وصل شوند. این امر باعث می شوند صدا توسط اطرافیان کمتر شنیده شود. با این حال بسیاری از افراد بدون وزوز گوش نیز از گوش دادن به صداهای آرامش بخش در شب لذت می برند.
مولد صدای پوششی
تولید کننده صدا های پوششی به عنوان ژنراتور نویز سفید نیز شناخته می شوند. این ابزار قبلاً به عنوان ماسکر (پوشاننده) شناخته می شدند.
تولید کننده های صدای پوشاننده، نویز سفید مداومی ایجاد می کنند. این صدای ملایم شبیه به صدای خارج از ایستگاه رادیو می باشد. این ابزار صدا درمانی بخشی اختیاری از صدا درمانی وزوز گوش است و همواره باید به عنوان بخشی از برنامه مدیریت وزوز گوش توسط شنوایی شناس در نظر گرفته شود. این ابزار مانند سمعک های کوچک به نظر می رسد. همانند سمعک ها، این ابزار نیز می تواند در گوش یا پشت گوش قرار گیرد. با این حال بهتر است ژنراتورهای صدا در پشت گوش جایگذاری شوند زیرا باعث انسداد گوش نمی شوند. بسیار مهم است که هنگام استفاده از این وسایل گوش شما مسدود نشده و شنوایی شما تحت تاثیر قرار نگیرد. انسداد گوش حتی باعث بلندتر شنیده شدن صدای وزوز می شود.
سمعک برای وزوز گوش
اگر کم شنوایی حتی بسیار خفیف دارید و با زحمت می شنوید، سمعک ها به احتمال زیاد میتوانند به شما کمک کنند. آنها از طریق دسترسی آسان تر به صدای محیطی روزمره، شکل مکملی از غنی سازی صدا را فراهم می کنند. بیشتر افراد هنگام روشن کردن سمعک صدای وزوز گوش خود را با شدت کمتری می شنوند. بعلاوه درصدی از وزوز گوش ممکن است به دلیل اصل کم شنوایی و عملکرد خود به خودی و نامنظم عصب های شنوایی ایجاد شده باشد که با استفاده از سمعک این مشکل رفع خواهد شد. با این حال سمعک ها را می توان در کنار صوت درمانی نیز استفاده کرد. امروزه اکثر برندهای تولید کننده سمعک از امکانات مخصوص برای پوشش صدای وزوز استفاده می کنند. از سمعک های مخصوص و مجهز برای وزوز گوش می توان به مدل LinX از کمپانی ریساند اشاره کرد که با برنامه موبایل مخصوص وزوز به نام ReSound Relief app کنترل صوت پوشاننده را به خود فرد واگذار می کند. از دیگر انواع سمعک برای وزوز گوش که به خوبی پاسخگوی نیاز کاربر بوده است مدل X زیمنس یا سیگنیا است که با فناوری Notch Therapy بدون اینکه متوجه صدای پوشانننده شوید می تواند صدای وزوز را بسیار کمرنگ و ناپدید کند.
نحوه استفاده از صدا درمانی وزوز گوش
هدف از درمان وزوز گوش این است که افراد بتوانند به گونه ای به وزوزگوش خود عادت کنند. به نحوی که بیشتر اوقات این صدا توسط مغز "فیلتر شده" باشد. حتی اگر هنوز هم وجود داشته باشد.
در ساند تراپی اگر از سطح شدتی استفاده کنید که اندکی کمتر از حجم صدای وزوز گوش باشد، احتمالا بیشترین بهره حاصل می شود. برخی افراد برای تسکین خود، از صدای بلندی که باعث ضعف وزوز گوش می شود استفاده می کنند. این روش (ماسک کردن وزوز) معمولا منجر به عادت طولانی مدت نمی شود. حتی گاهی هنگام خاموش کردن این ماسکر، وزوز گوش بلند تر به نظر می رسد.
مدت زمان استفاده از صدا درمانی
بیشتر افراد از این موضوع که وزوز گوش آن ها تهاجمی است و همچنین درمان صوتی مفید است، آگاه هستند. با این حال در بسیاری از مواقع تا زمان عادت به وزوز گوش خود، از صدا درمانی بهره مند نمی شوند و ادامه این روش را برای مدت طولانی ضروری نمی دانند. افرادی که از ژنراتورهای صوتی پوشاننده استفاده می کنند، معمولاً فقط تا زمانی که احساس کنند قادر به کنترل بهتر وزوز گوش خود هستند از آنها استفاده می کنند. ممکن است در مدت زمانی کوتاه الگوی بهتری در خواب فرد ایجاد شود. به همین دلیل استفاده از ژنراتورهای صوتی در هنگام خواب، لزوما برای مدت زمانی طولانی ضروری به نظر نمی رسد.
نحوه بهره مندی از صدا برای درمان وزوز گوش
برای صدا درمانی وزوز گوش روش های بسیاری وجود دارد. در جستجوی خود خلاق باشید. یکی از فاکتورهای مهم در ساند تراپی، استفاده از صدایی آرامش بخش و راحت می باشد. تولیدکننده های پوشاننده صدا و ژنراتورهای صوتی تختخواب ممکن است توسط شنوایی شناسی یا کلینیک گوش و حلق و بینی، به عنوان بخشی از برنامه درمان و بهبود وزوز گوش ارائه شود.