عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

بروز رسانی : ۱۴ آذر ۱۴۰۲

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

شنوایی شامل بخش های مختلفی است که یکی از آن ها گوش میانی است. سیستم شنوایی به طور کلی از گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل می شود. در هر کدام از این بخش ها ممکن است به دلایل مختلفی مشکلاتی به وجود آید. یکی از مشکلات و بیماری های شایع که در ناحیه گوش میانی به وجود می آید عفونت گوش میانی است. در اصطلاح پزشکی به این عارضه اوتیت مدیا گفته می شود. در بسیاری از موارد کودکان دچار این عارضه می شوند و احتمال ابتلای آن ها نسبت به بزرگسالان بیشتر است. در برخی از موارد این عفونت گوش به صورت خود به خود از بین می ‌رود. حتی در مواردی فرد مبتلا متوجه وجود این بیماری نمی شود. در مواردی هم که بیماری مقداری قوی تر است می توان با انجام برخی مراقبت ها و کنترل و تحمل درد باعث درمان آن شد. اما در صورتی که این بیماری شدید باشد برای درمان از دارو های مختلفی استفاده می شود. در ادامه درباره این بیماری و روش های درمان آن توضیح می ‌دهیم.

عفونت گوش میانی چیست؟

اوتیت مدیا یک بیماری عفونی است که در ناحیه گوش میانی به وجود می آید. اوتیت مدیا یک بیماری عفونی است که در ناحیه پشت پرده گوش به وجود می آید. این بیماری بر اثر ویروس ها و باکتری ها به وجود می ‌آید. التهاب گوش میانی باعث می شود مایعات بیش از حد در ناحیه داخل گوش جمع شوند. در مواردی که این عفونت بیش از حد رشد کند ممکن است به پرده گوش آسیب وارد کند. این عفونت را می توان به دو نوع حاد و مزمن تقسیم کرد. در مواردی که فرد به نوع مزمن این بیماری مبتلا باشد ممکن است آسیب های دائمی به سیستم شنوایی او وارد شود. بنابراین اقدام نکردن برای درمان می تواند مشکلاتی را برای فرد به همراه داشته باشد. در صورت ابتلا به این بیماری ممکن است صدا ها به خوبی از گوش خارجی به گوش داخلی منتقل نشوند.

علت عفونت در ناحیه گوش میانی

چندین دلیل می تواند باعث بروز این بیماری شوند. در اکثر موارد ویروس ‌ها و باکتری ‌ها باعث به وجود آمدن این عفونت ها می شوند. معمولاً زمانی که فرد دچار آنفولانزا، سرماخوردگی و یا حساسیت می ‌شود این مشکل برای او به وجود می آید. البته در موارد دیگری هم پیش می آید که این عفونت ها منشاء دیگری داشته باشند. در برخی از موارد به دلیل برخی حساسیت ‌ها در ناحیه مجرای بینی، گلو و شیپور استاش التهاب هایی به وجود می آید. یکی از دلایل دیگری که باعث اوتیت مدیا می ‌شود شیپور استاش است. زمانی که این مسیر متوقف می شود گوش میانی هم دچار التهاب می ‌شود. در واقع مسدود شدن این مسیر باعث می شود در گوش میانی مایعاتی جمع شوند. شیپور استاش به مسیر های باریکی گفته می ‌شود که از گوش میانی شروع شده و تا پشت گلو و ناحیه پشتی قسمت تنفسی ادامه دارند. یک مورد دیگر که باعث این عارضه می شود آدنوئید ها هستند. این اجزا بافت های لایه ای کوچکی هستند که در پشت بینی قرار دارند. این اجزا بر روی سیستم ایمنی بدن هم تاثیر می گذارند. به دلیل اینکه این لایه ها نزدیک به شیپور استاش هستند می ‌توانند در هنگام تورم باعث ایجاد التهاب در ناحیه گوش میانی بشوند.

علائم اوتیت مدیا یا عفونت گوش میانی

این بیماری هنگام بروز خود با علائمی همراه خواهد بود. التهاب گوش میانی در کودکان و بزرگسالان مقداری متفاوت است. بنابراین علائم این بیماری هم در کودکان و بزرگسالان می ‌تواند متفاوت باشد. بنابراین لازم است برای بزرگسالان و کودکان این علایم را به صورت جداگانه بیان کنیم. معمولاً این علائم به صورت سریع به وجود می ‌آیند. به این گونه که بیمار احساس می کند خیلی سریع علائمی غیر طبیعی برای او به وجود آمده ‌اند. این علائم که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم نشانه ی این بیماری بوده و فرد زمانی آن ها را احساس می‌ کند باید به پزشک مراجعه کند. پس از تشخیص اوتیت مدیا ش برای درمان انتخاب می شود.  در ادامه به طور جداگانه به این علائم در کودکان و بزرگسالان می پردازیم.

علائم عفونت گوش میانی در نوزادان و کودکان

 معمولاً این بیماری در کودکان بیشتر به وجود آمده و با علائم بیشتری همراه خواهد بود. یکی از علائمی که به همراه نوزاد و کودک خواهد بود درد در گوش است. این درد در هنگام خواب افزایش پیدا می کند. همچنین کودک احساس می کند که گوش او تیر می‌ کشد. این بیماری باعث می شود که کودک در خوابیدن با مشکل رو به رو شود. در چنین شرایطی نوزاد گوش خود را می کشد و بیش از حد گریه می کند. برخی از نوزادان و کودکان دچار کم شنوایی می شوند. به همین دلیل به صدا ها واکنش یا پاسخ نمی ‌دهند. یک نشانه ی دیگری که این بیماری برای کودکان به همراه دارد عدم تعادل است. در بسیاری از موارد کودک هنگام ابتلا به این بیماری تب 38 درجه یا بیشتر از آن را تجربه می کند. برخی از نوزادان و کودکان در گوش خود تخلیه مایعات را دارند. عفونت گوش میانی در کودکان با سردرد همراه خواهد بود. بچه ها در زمان ابتلا به این بیماری اشتهای خود را از دست می ‌دهند. والدین نباید منتظر بمانند که فرزندان آن ها همه ی این علائم را داشته باشد سپس به فکر درمان او باشند.

علائم عفونت گوش میانی در بزرگسالان

 معمولاً بزرگسالان با علائم کمتری همراه خواهند بود. در واقع این بیماری برای بزرگسالان با شدت کمتری بروز پیدا می کند. البته منظور ما این نیست که بزرگسالان نباید نگران این بیماری باشند. در صورتی که این عارضه به موقع درمان نشود و به حال خود رها شود می تواند مشکلات جدی را برای بزرگسالان به همراه داشته باشد. بهتر است به موقع به پزشک مراجعه شود تا با استفاده از دارو های ساده جلوی این بیماری گرفته شود. یکی از علائمی که اوتیت مدیا در بزرگسالان دارد ایجاد درد در گوش است. شدت این درد به میزان عفونت به وجود آمده در گوش بستگی دارد. یک نشانه دیگر این بیماری در افراد بزرگسال ایجاد فشار در گوش است. از دیگر علائم این عفونت می توان به ایجاد مایع در گوش میانی اشاره کرد. برخی از افراد در حین بروز این بیماری دچار کم شنوایی می شوند. بزرگسالان نباید منتظر باشند که این عارضه به طور خود به خود درمان شود و باید اقدامات لازم را انجام دهند.

تشخیص عفونت در گوش میانی

برای اینکه بتوانیم یک روش درمانی قطعی برای این عارضه پیدا کنیم باید ابتدا آن را به طور دقیق تشخیص دهیم. به این منظور باید آزمایشاتی بر روی کودک انجام شوند. چندین آزمایش وجود دارد که با استفاده از آنها می توان مشکلات گوش میانی را تشخیص داد. در ادامه به این روش های کاربردی در تشخیص عفونت خواهیم پرداخت.

بررسی با اتوسکوپ پنوماتیک

 یک دستگاه که به طور مخصوص برای تشخیص عفونت های ناحیه گوش از آن استفاده می شود اتوسکوپ پنوماتیک است. متخصص ادیولوژی با استفاده از این ابزار مجرای گوش را مشاهده کرده و می ‌تواند از این طریق متوجه شود که در پشت پرده گوش مایع چقدر جمع شده است. این دستگاه مقداری فشار هوا را به گوش می فرستد و باعث تحرک پرده گوش می شود. در صورتی که گوش میانی التهاب داشته باشد پرده گوش حرکت نمی کند. به این ترتیب می ‌توان متوجه شد که آیا فرد دچار این بیماری می باشد یا نه.

تمپانومتری 

 تمپانومتری هم یک تست شنوایی است که می ‌تواند عفونت این ناحیه را تشخیص دهد. تمپانومتری در این زمینه دارای دقت بالایی است و در اکثر موارد از آن استفاده می شود. در این تست می ‌توان میزان حرکت پرده گوش را اندازه گیری کرد. هرچه حرکت پرده گوش کمتر باشد به این معنی است که عفونت بیشتری در گوش میانی وجود دارد. در این تست یک وسیله در گوش قرار داده می‌ شود که مجرای گوش را به طور کامل می بندد. پس از آن فشار هوا در گوش تنظیم می شود و پرده گوش حرکت می کند. این فشار هوا کم و زیاد می ‌شود. بر اساس میزان حرکت پرده گوش نموداری به دست می ‌آید که نشان دهنده میزان التهاب گوش میانی می باشد. این تست توسط ادیولوژیست انجام می‌ شود.

تمپانونسنتز

این روش را هم می ‌توان برای تشخیص و هم برای درمان به کار برد. در این روش از یک میله باریک برای سوراخ کردن پرده گوش استفاده می شود. این روش در موارد بکار گرفته می ‌شود که بیمار دارای علائم حادی باشد. با ایجاد سوراخ در پرده گوش مایعات از آن خارج می شوند. لازم است پس از انجام این کار بر روی مایعات آزمایشاتی انجام شوند. این روش زمانی انجام می ‌شود که دیگر روش ها کارایی نداشته باشند. این روش باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود.

بازتاب سنج آکوستیک

در این آزمایش مقدار صدای بازگشتی از پرده گوش شنیده می شود. این روش به طور غیرمستقیم میزان التهاب موجود در گوش میانی را اندازه گیری می کند. در موارد عادی پرده گوش صدا های زیادی را جذب می کند. اما در صورتی که در پشت پرده گوش مایعات جمع شده باشند و التهاب وجود داشته باشد صدای کمتری جذب شده و درصد بالایی از آن انعکاس پیدا می‌ کند. از این طریق می ‌توان میزان التهاب پشت پرده گوش را مشخص کرد.

دیگر آزمایش ها

برای تشخیص این عارضه آزمایش های دیگری هم وجود دارند. البته این تست ها توسط متخصص های دیگر انجام می ‌شوند. این تست ها در مواردی انجام می ‌شوند که فرد علاوه بر عفونت دچار مشکلات شنوایی دیگر هم شده باشد. معمولاً این مشکلات بیشتر در کودکان به وجود می آیند. به عنوان مثال در مواردی هم کودک دچار عفونت بوده و هم دچار مشکلات گفتاری می باشد. در چنین مواردی کودک برای انجام بررسی ‌های لازم به دیگر متخصصین ارجاع داده می ‌شود.

انواع اوتیت مدیا

اوتیت مدیا شامل انواع مختلفی می شود. در واقع این عفونت ها بر اساس موارد مختلفی دسته بندی می شوند. هر کدام از این نوع  التهاب ها روش های درمانی خاصی دارند. شاید به همین دلیل است که این تقسیم بندی شکل گرفته است. بر این اساس این التهاب ها را به چند نوع اوتیت مدیای حاد، اوتیت مدیا مزمن، اوتیت مدیا به همراه افیوژن و اوتیت مدیای خلط آور مزمن تقسیم بندی می کنند. این موارد همه در ناحیه ی گوش میانی به وجود می ‌آیند اما از نظر ساختار و تاثیر گذاری با هم تفاوت های زیادی دارند.

انواع اوتیت مدیا یا عفونت گوش میانی

اوتیت مدیا حاد

 التهاب حاد گوش میانی شایع ترین بیماری عفونی است که در این ناحیه به وجود می آید. این بیماری باعث می شود گوش میانی متورم و آلوده شود. همچنین در ناحیه گوش میانی مقداری مایعات جمع می شود. در اکثر موارد این بیماری همراه با تب خواهد بود. معمولاً این بیماری منشا باکتریایی دارد. این عارضه در مواردی باعث به وجود آمدن عفونت در ناحیه دستگاه تنفسی فوقانی می شود. این امکان وجود دارد که این بیماری در حین سرماخوردگی رخ دهد. این بیماری دارای علائم ناگهانی می باشد.

عفونت گوش میانی با افیوژن(OME)

 در برخی از موارد پس از اینکه مدتی این عفونت ها در گوش باقی بماند امکان بروز این عارضه به وجود می آید. در واقع این عارضه زمانی بروز پیدا می‌ کند که مایعات در پشت پرده گوش جمع شوند. ممکن است افراد علائم این بیماری را نداشته باشند اما در آزمایش ها تست آن ها مثبت شود. اما در مواردی هم این بیماری با علائم خود همراه خواهد بود. وجود مایع در پشت پرده گوش فشاری را در این ناحیه افزایش می دهد و باعث درد می شوند.

عفونت مزمن گوش میانی با افیوژن(COME)

در این بیماری مایعات ناحیه گوش میانی به طور مکرر به این ناحیه بر می گردند. این مایعات ممکن است با عفونت یا بدون آن باشند. این موضوع باعث می شود که توانایی بیمار بالا برود و قدرت مبارزه با آن کم شود. در چنین مواردی قدرت شنوایی بیمار هم کاهش پیدا می‌ کند. در این موارد برای درمان باید به بهترین متخصص مراجعه شود.

اوتیت حاد مکرر

 این بیماری همان اوتیت حاد است که در ابتدا به آن اشاره کردیم. با این تفاوت که به صورت مکرر بروز پیدا می ‌کند. در مواردی که بیمار به این نوع بیماری مبتلا می شود علائمی همچون کم شنوایی، تب، احساس گرفتگی گوش و... را خواهد داشت. این علائم به صورت مقطعی به وجود می آیند.

اوتیت مزمن چرکی(خلط آور)

 در این موارد امکان دارد خطراتی بیمار را تهدید کند. در چنین مواردی این عفونت ها به صورت چرکی از گوش سرازیر می شوند. این موضوع می تواند باعث وارد شدن آسیب به پرده گوش و حتی پارگی آن شود. چنین مواردی باید هر چه زود تر درمان شوند.

عوارض عفونت گوش میانی

ایجاد عفونت در ناحیه گوش میانی عوارضی را برای بیمار به همراه دارد. این عوارض در مواردی می توانند خطراتی را به همراه داشته باشند. میزان این عوارض به نوع بیماری و مقدار پیشرفت آن بستگی دارد. در اکثر موارد این عوارض برای کودک بیشتر هستند. یکی از مشکلاتی که این بیماری به همراه دارد درد است. این درد معمولا در هنگام خواب شدت می گیرد. در چنین مواردی افراد مبتلا به این بیماری به سختی می خوابند. در برخی از موارد اوتیت مدیا باعث وارد شدن فشار به پرده گوش و در مواردی باعث پارگی آن می‌ شود. معمولاً افرادی که به این بیماری مبتلا هستند اشتهای خود را از دست می ‌دهند. برخی از بیماران مبتلا به اوتیت مدیا تب بالای 38 درجه را تجربه می ‌کنند و این موضوع می ‌تواند خطرناک باشد. در برخی از این نوع بیماری ها مایعاتی از گوش به بیرون ترشح می یابند. ممکن است برخی از کودکان به دلیل این بیماری تعادل خود را از دست بدهند.

عوارض عفونت گوش میانی

پیشگیری از اوتیت مدیا

برخی از کار ها وجود دارند که با انجام آن ها می ‌توان تا حدودی از بروز این بیماری جلوگیری کرد. یکی از کار هایی که افراد باید انجام دهند جلوگیری از ورود آب به داخل گوش می باشد. معمولاً افراد به همین دلیل دچار این عارضه می شوند. همچنین باید مراقب باشند به پرده گوش آسیب وارد نشود. افرادی که در ناحیه گلو و بینی دچار التهاب می شوند باید به فکر درمان آن باشند. زیرا این عفونت ها ممکن است از طریق شیپور استاش به گوش میانی نفوذ کنند. همچنین افرادی که دچار آنفولانزا و سرماخوردگی می‌ شوند باید به موقع درمان شوند تا این بیماری منجر به التهاب در گوش میانی نشود. پزشک باید به این منظور آنتی ‌بیوتیک تجویز کند و از این طریق از این بیماری جلوگیری کند. به این گونه احتمال به وجود آمدن این عفونت ها کم می ‌شود.

درمان عفونت گوش میانی

چند روش برای درمان این عارضه وجود دارد. در برخی از موارد این عارضه به طور خود به خودی از بین می ‌رود و نیازی به درمان ندارد. این اتفاق زمانی می ‌افتد که این بیماری شدید نباشد. اما در مواردی که این عفونت ها پیشرفت کنند این امکان وجود نداشته و باید روشی برای درمان انتخاب شود. یک روش دیگر که در این موارد به کار گرفته می‌ شود درمان با آنتی بیوتیک است. معمولاً اکثر جراحان از این روش برای درمان بیماران خود استفاده می کنند. معمولاً در کنار این دارو ها از دارو های آنتی ‌بیوتیک هم برای بیماران استفاده می ‌شود. سن افراد هم در انتخاب روش های درمانی تاثیر گذار است. در صورتی که پس از درمان فرد دوباره دچار این عارضه شود باید از روش تخلیه کانال گوش استفاده شود.

چرا تشخیص و درمان عفونت گوش میانی کودکان اهمیت بالایی دارد؟

مرحله تشخیص نه تنها برای اوتیت مدیا بلکه در همه ی بیماری ها از اهمیت بالایی برخوردار است. تا زمانی که از التهاب موجود در گوش کودک اطلاع نداشته باشیم نمی ‌توانیم روش مناسبی را برای او در نظر بگیریم. در واقع یکی از مهم ترین مراحل درمان تشخیص درست بیماری است. به همین منظور زمانی که کودک علائم این بیماری را داشته باشد آزمایش ‌های مختلفی بر روی او انجام می‌ شوند تا بیماری او به طور دقیق شناسایی شود.

کاربرد سمعک در عفونت گوش میانی

در برخی از موارد لازم به استفاده از سمعک می‌ شود. در واقع افرادی که این عفونت در گوش آن ها مزمن می‌ شود و تا همیشه باقی می ‌ماند لازم است از سمعک استفاده کنند. این عفونت در موارد پیشرفته به مرور زمان باعث افت شنوایی می شود. یکی از بهترین راه ها برای تقویت شنوایی سمعک است. در مواردی هم ممکن است این عفونت ‌ها درمان شوند اما اثرات آن از جمله کم ‌شنوایی باقی بماند. در این موارد هم لازم است برای بهبود بیماری از سمعک استفاده شود. اگر شما هم به این دلایل دچار کم شنوایی شده ‌اید می ‌توانید برای دریافت مناسب ترین سمعک برای خود به مرکز حس دوم مراجعه کنید.

همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر راجع به سمعک و قیمت آن روی کلمه سمعک کلیک کنید.

آیا اوتیت مدیا باعث پارگی پرده گوش می ‌شود؟

در بسیاری از موارد ممکن است این عارضه باعث شود که پرده گوش پاره شود. بنابراین رخ دادن این اتفاق دور از انتظار نیست. البته این اتفاق معمولاً زمانی می افتد که عفونت منجر به ترشح مایعات در گوش شود. بیرون زدن مواد چرکی می ‌تواند باعث این عارضه شود. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می دهد که برای درمان این عارضه دیر اقدام شود. هرچه عفونت پشت پرده گوش بیشتر باشد امکان پارگی آن هم بیشتر می‌ شود. بنابراین بهتر است که سریع تر درمان صورت گیرد تا فرد دچار پارگی پرده گوش نشود. در صورتی که پرده گوش پاره شود علاوه بر عفونت باید روش هایی برای ترمیم پرده گوش به کار گرفته شوند. در چنین مواردی ابتدا باید عفونت خشک شود سپس به ترمیم پرده گوش پرداخته شود.

مراقبت از گوش دارای عفونت در بخش میانی

فردی که دچار این عارضه می شود باید اقداماتی را انجام دهد. این اقدامات قبل و بعد از درمان باید انجام شوند. مهم ترین کاری که بیمار باید انجام دهد مراجعه به متخصص است. این فرد باید دارو هایی را که ادیولوژیست یا متخصص گوش و حلق و بینی برای او تجویز کرده است را به طور منظم مصرف کند. این فرد باید در جلسات متعددی به متخصص مراجعه کند. متخصص در هر جلسه تاریخ مراجعه بعدی بیمار را مشخص می ‌کند. این فرد زمانی که ببیند بیمار به طور کامل بهبود یافته است از او می ‌خواهد که دیگر به او مراجعه نکند. بیمار باید مراقب باشد که آب به داخل گوشش نفوذ پیدا نکند. بهتر است همه افراد این موضوع را رعایت کنند.

چرا کودکان بیشتر دچار عفونت گوش میانی می شوند؟

همان طور که بیان کردیم نوزادان و کودکان بیشتر دچار این التهاب ها می شوند. دلیل اصلی عفونت گوش میانی در کودکان این است که شیپور استاش کودکان بدون زاویه و به صورت افقی می باشد. این در حالی است که شیپور استاش بزرگسالان دارای زاویه است. به همین دلیل این امکان وجود دارد که محتویات داخل دهان و بینی به ناحیه گوش میانی انتقال پیدا کنند. یک دلیل دیگر این است که نوزادان به طور مداوم در حال مکیدن هستند. این موضوع باعث می ‌شود که از طریق شیپور استاش آن ها مایعات به قسمت گوش انتقال پیدا کنند. اما در سنین بالا این عضو بدن زاویه دار بوده و از این طریق از نفوذ مواد مختلف به گوش میانی جلوگیری شود.

راه های کاهش درد عفونت گوش

عفونت در قسمت گوش میانی معمولاً با درد همراه خواهد بود. برای کاهش این درد معمولاً از مسکن استفاده می شود. معمولاً از دارو هایی همچون استامینوفن، ایبوپروفن، ادویل و... استفاده می شود. البته این دارو ها تنها زمانی باید استفاده شوند که پزشک آن ها را تجویز کرده باشد زیرا مصرف برخی دارو ها برای کودکان می تواند خطر ساز باشد. در مواردی هم از قطره های بی حس کننده استفاده می شود. این دارو ها در مواردی استفاده می شوند که در ناحیه پرده گوش پارگی یا زخم وجود نداشته باشد. مصرف این دارو ها باعث می ‌شود فرد تا چند ساعت درد را احساس نکند. در کنار این دارو ها روش ‌های درمانی هم به کار گرفته می‌ شوند.

آنتی بیوتیک برای درمان عفونت گوش

معمولا برای درمان عفونت ها از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. البته توصیه می شود حتی اگر علائم بیماری هم از بین برود بیمار دارو ها را تا آخر مصرف کند و دوره درمانی خود را کامل کند. در صورتی که دارو ها به طور کامل مصرف نشوند ممکن است این بیماری دوباره برای فرد به وجود آید. آنتی بیوتیک ها معمولاً برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده هستند. می ‌توان گفت در همه موارد از این دارو ها استفاده می شود. در صورتی که این دارو ها باعث درمان نشوند از روش های دیگری همچون تخلیه کانال های گوش استفاده می شود.

آیا عفونت در گوش میانی مسری است؟

یک سوال که در موارد زیادی پرسیده می شود این است که آیا اوتیت مدیا مسری است یا نه. برای پاسخ باید بیان کنیم این بیماری قابل انتقال نمی باشد. بنابراین افراد باید بدانند این امکان وجود ندارد که این بیماری را از فرد دیگری بگیرند. افراد تنها به دلیل بیماری، وارد شدن آسیب و رعایت نکردن برخی نکات دچار این بیماری می شوند. بیماری هایی مسری هستند که از طریق فردی به فرد دیگر قابل انتقال باشند.

درمان عفونت گوش چقدر طول می کشد؟

مدت زمان درمان این نوع عفونت ها اصلا مشخص نیست. این زمان در افراد بسته به موارد مختلفی متفاوت است. این مدت زمان به نوع بیماری، سطح پیشرفت آن، مهارت پزشک و... بستگی دارد. در برخی از موارد این مشکل نیاز به درمان ندارد و به طور خود به خودی خوب می شود. در مواردی هم نیاز به چند ماه استفاده از دارو می باشد.

بهترین زمان برای مراجعه به پزشک

بهترین زمان برای مراجعه به پزشک زمانی است که فرد از وجود این بیماری اطلاع داشته باشد. در واقع بیمار باید حتی اگر یکی از علائم این عفونت ‌ها را داشت به متخصص مراجعه کند. بهتر است تشخیص اینگونه بیماری ها به پزشک سپرده شود. همان طور که بیان کردیم این عارضه می تواند در مواردی باعث وارد شدن آسیب های جدی شود، بنابراین باید جدی گرفته شود. والدین باید مراقب فرزندان خود باشند و هوشیارانه به آن‌ ها توجه داشته باشند تا بدانند چه زمانی دچار تغییر می شوند.

شیردهی و عفونت گوش نوزاد

در بسیاری از موارد نوزادان به همین دلیل دچار این عارضه می شوند. مکیدن بیش از حد نوزادان می ‌تواند باعث این بیماری شود. دلیل اصلی این عارضه افقی بودن شیپوراستاش آن ها می باشد. این عضو در افراد بزرگسال دارای زاویه بوده و به همین دلیل امکان بروز این مشکل در آن ها کمتر است. نفوذ شیر به قسمت گوش میانی می ‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود.

عفونت گوش میانی و سرگیجه

در بسیاری از موارد به دلیل اوتیت مدیا فرد دچار سرگیجه می ‌شود. سرگیجه هایی که به این دلیل رخ می‌ دهند دارای شدت و قدرت زیادی هستند. به گونه‌ ای که از آن ها به عنوان سخت ترین سرگیجه‌ ها یاد می ‌شود. معمولاً در چنین مواردی در کنار این نوع عدم تعادل فرد حالت تهوع و استفراغ هم خواهد داشت. این علایم به صورت آنی برای بیمار به وجود می آیند.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس