درمان سکته گوش نیاز به اقدام فوری دارد (یک دقیقه هم یک دقیقه است!)

درمان سکته گوش نیاز به اقدام فوری دارد (یک دقیقه هم یک دقیقه است!)

بروز رسانی : ۱۴ آذر ۱۴۰۲

افت شنوایی ناگهانی یا سکته گوش از مشکلات ناگوار سیستم شنوایی است که به علت های گوناگون فرد را درگیر میکند. اگر شما یا یکی از اطرافیان با این معضل روبرو شده باشد حتما با آن آشنایی کافی دارید. در این مقاله قصد داریم در مورد راه های تشخیص و مخصوصا درمان کم شنوایی ناگهانی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

کری ناگهانی یا سکته گوش چیست؟

کم شنوایی ناگهانی حسی عصبی (SSLH)، معمولاً به عنوان افت شنوایی ناگهانی شناخته می شود که به آن سکته گوش هم می گویند. از بین رفتن سریع شنوایی است که در اغلب اوقات ناشناخته بوده و به یکباره یا در طی چند روز رخ می دهد.  سکته گوش بیشتر به دلیل ایجاد مشکل در اندام های حسی گوش داخلی اتفاق می افتد. افت شنوایی ناگهانی اغلب معمولا در یک گوش تأثیر می گذارد.

افراد مبتلا به کری ناگهانی اغلب صبح هنگام بیدار شدن از خواب، متوجه افت شنوایی خود می شوند. برخی دیگر وقتی سعی می کنند از گوشی که دچار کاهش شنوایی است استفاده کنند، مانند زمانی که از تلفن استفاده می کنند، متوجه این موضوع می شوند. در برخی دیگر نیز صدای بلند و نگران کننده پاپ (pop) مانند، درست قبل از آسیب شنوایی به گوش می رسد.  علاوه بر این افراد مبتلا به این اختلال ممکن است متوجه یک یا چند مورد از این علائم نیز شوند: احساس پر بودن گوش، سرگیجه و زنگ گوش (وزوز گوش). بعضی اوقات افراد مبتلا به کم شنوایی ناگهانی مراجعه به پزشک را جدی نمی گیرند زیرا فکر می کنند کاهش شنوایی آنها به دلیل آلرژی، عفونت سینوسی، جرم گوش و یا سایر شرایط شایع است.

کم شنوایی ناگهانی

با این وجود باید علائم ناشنوایی و کم شنوایی را بخشی از فوریت های پزشکی در نظر بگیرید و فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگرچه همه یا مقداری از شنوایی حدود نیمی از مبتلایان به کم شنوایی ناگهانی بهبود می یابد، معمولاً در طی یک یا دو هفته پس از شروع آن، تاخیر در تشخیص و درمان می تواند اثربخشی درمان را کاهش دهد. دریافت به موقع معالجه، احتمال اینکه حداقل بخشی از شنوایی فرد بهبود پیدا کند را افزایش می دهد.

کارشناسان تخمین می زنند که کم شنوایی ناگهانی هر سال بین یک تا شش نفر در هر 5000 را درگیر می کند، اما تعداد واقعی بیماران کم شنوایی ناگهانی می تواند بسیار بیشتر از این مقدار باشد زیرا کم شنوایی ناگهانی اغلب تشخیص داده نمی شود. این آسیب شنوایی ممکن است در هر سنی برای افراد اتفاق بیفتد، اما بیشتر اوقات در بزرگسالان در اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 رخ می دهد.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

چه عواملی باعث کم شنوایی ناگهانی می شود؟

انواع اختلالات موثر بر گوش می تواند باعث کم شنوایی ناگهانی شود اما فقط در حدود 10 درصد از افرادی که به این اختلال مبتلا هستند دلیل قابل شناسایی دارند. برخی از فاکتورهایی که احتمال ابتلا به سکته گوش را سرعت می بخشند، موارد زیر هستند.

  • عفونت ها
  • ضربه مغزی
  • بیماری های خود ایمنی
  • قرار گرفتن در معرض داروهای خاصی که سرطان یا عفونت های شدید را درمان می کنند
  • مشکلات گردش خون
  • اختلالات عصبی مانند MS
  • اختلالات گوش داخلی، مانند بیماری منیر

بیشتر این علل با سایر شرایط پزشکی یا علائمی همراه هستند که نشان دهنده تشخیص صحیح است. عامل دیگری که باید در نظر بگیرید این است که آیا کم شنوایی در یک یا هر دو گوش اتفاق می افتد. به عنوان مثال، اگر کم شنوایی ناگهانی فقط در یک گوش رخ دهد، تومورهای عصب شنوایی باید به عنوان علت رد شوند. بیماری خود ایمنی ممکن است باعث کم شنوایی ناگهانی در یک یا هر دو گوش شود.

دلایل سکته گوش ناگهانی

کم شنوایی ناگهانی چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورت بروز علائم کم شنوایی ناگهانی، پزشک باید ابتدا کم شنوایی انتقالی و کاهش شنوایی ناشی از انسداد گوش که می تواند به دلیل تجمع مایع و یا جرم در داخل گوش باشد را بررسی کند.

در صورتی که حین معاینات اولیه، دلیل واضح و مشخصی برای این اختلال یافت نشود، پزشک طی چند روز از شروع علائم، انجام آزمایشاتی مانند ادیومتری تن خالص (شنوایی سنجی) را به بیمار توصیه می کند تا احتمال وجود هرگونه کم شنوایی مشخص شود. این آزمون ها توسط شنوایی شناس انجام می شود.

با این آزمایش تشخیصی (Pure Tone Audiometery (، متخصص شنوایی شما می تواند میزان افت شنوایی در فرکانس های مختلف را اندازه گیری کند. یکی از نشانه های کم شنوایی ناگهانی می تواند از دست دادن حداقل 30 دسی بل (دسی بل اندازه گیری شدت صدا) در سه فرکانس در طول 72 ساعت باشد. این افت مثلاً باعث می شود گفتار مکالمات عادی، مانند زمزمه به نظر برسد. بیماران ممکن است تغییرات ظریف و ناگهانی در شنوایی خود داشته باشند و ممکن است با آزمایش های دیگر تشخیص داده شوند.

اگر به ناشنوایی ناگهانی مبتلا شده باشید، پزشک احتمالاً آزمایشات دیگری را امتحان می کند تا سعی کند علت اصلی کم شنوایی ناگهانی شما را تعیین کند. این آزمایشات ممکن است شامل آزمایش خون، تصویربرداری MRI)) و تست های تعادل باشد.

سکته گوش چگونه درمان می شود؟

متداول ترین درمان کم شنوایی ناگهانی، به ویژه هنگامی که علت آن ناشناخته باشد، کورتیکواستروئیدها هستند. استروئیدها می توانند بسیاری از اختلالات را درمان کنند و معمولاً با کاهش التهاب، کاهش تورم و کمک به بدن، در مبارزه با بیماری عمل می کنند. پیش از این استروئیدها به شکل قرص مصرف می شدند. در سال 2011، یک کارآزمایی بالینی با حمایت NIDCD نشان داد که تزریق داخل گوشی به همان اندازه استروئیدهای خوراکی مؤثر است.

 پس از این مطالعه پزشکان تزریق مستقیم استروئيدها به گوش را در دستور کار خود قرار دادند و به این ترتیب دارو به داخل گوش جریان می یابد. تزریق می تواند توسط بسیاری از متخصصان گوش و حلق و بینی انجام شود و گزینه خوبی برای افرادی است که نمی توانند استروئید خوراکی مصرف کنند یا می خواهند از عوارض جانبی آن خودداری کنند.

درمان کم شنوایی ناگهانی

استروئیدها برای این که بهتر تاثیر را داشته باشند باید در اسرع وقت مصرف شوند و حتی ممکن است قبل از بازگشت و مشخص شدن نتایج همه آزمایشات استفاده از آن توصیه شود. درمانی که با بیش از دو تا چهار هفته تأخیر آغاز شود تاثیر زیادی نخواهد داشت. در صورت تشخیص علت اصلی کم شنوایی ناگهانی، ممکن است به درمان های اضافی نیز نیاز باشد. به عنوان مثال اگر این اختلال در اثر عفونت ایجاد شده باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. اگر داروهایی مصرف کرد باشید که برای گوش سمی (ototxic ) بوده اند، ممکن است به شما توصیه شود که داروی خود را تغییر دهید.

 اگر یک وضعیت خود ایمنی باعث شود سیستم ایمنی بدن شما به گوش داخلی حمله کند، پزشک ممکن است داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی بدن را تجویز کند. اگر کم شنوایی شدید است و به درمان پاسخ نمی دهد و یا در هر دو گوش رخ داده است، ممکن است پزشک استفاده از سمعک (برای تقویت صدا) را برای شما توصیه کند. برای دریافت مشاوره در زمینه خرید سمعک و تجویز مناسب ترین نوع باید به شنوایی شناس خود مراجعه کنید.

چه تحقیقاتی در مورد کم شنوایی ناگهانی در حال انجام است؟

از آنجا که در بیشتر موارد علل کم شنوایی ناگهانی شناخته شده نیست، محققان انواع مختلف این اختلال، عوامل خطر و دلایل کم شنوایی ناگهانی را در نظر می گیرند. به عنوان مثال محققان در حال مطالعه این موضوع هستند که چه تغییراتی در گوش داخلی، مانند اختلال در جریان خون یا التهاب، باعث ایجاد کاهش شنوایی می شود. محققان همچنین روش های جدیدی برای استفاده از تصویربرداری را برای کمک به تشخیص کم شنوایی ناگهانی و شناسایی بالقوه دلایل آن آزمایش می کنند.

محققان با پشتیبانی NIDCD همچنین در تلاشند تا روشهای توزیع داروهای داخل گوشی را با تزریق داخل عضلانی بهبود دهند. دانشمندان در حال توسعه راه هایی برای تزریق دارو به میکروسفرهای ریز هستند که می توانند به آرامی دارو را آزاد کنند. این امر به پزشکان اجازه می دهد تا راه حل یک مرتبه تزریق داروی رها کننده با سرعت آرام به داخل گوش را جایگزین روشی کنند که در آن چندین مرتبه تزریق یک داروی سنتی با سرعت بالا انجام می شود. تیم دیگری از دانشمندان در حال مطالعه استفاده از مغناطیس و آهنربای مخصوص برای فشار آوردن به ذرات تزریق شده به داخل گوش هستند تا در نتیجه این کار، دارو به طور مساوی و مؤثر توزیع شود.

منبع : www.nidcd.nih.gov

 


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • مجید اعرابی

    سلام وقت به خیر من با گرفتگی گوش مشکلم شروع شد و تا یک نصفه روز تبدیل شد به ناشنوایی کامل سمت چپ ولی با گوش راست شنوایی دارم به بیمارستان امیراعلم مراجعه کردم نوار گوش گرفتم و دکتر دو جور قرص تجویز کردن پنتوفاگس ۴۰ رو ناشتا و پردنیزولون رو یکی و نصف بعد از صبحانه / دومین روز از نقاهت میگذره هیچ تغییری نکرده اقدام دیگری لازمه انجام بشه ؟ سپاسگزارم

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر دوست عزیز. لازم هست طبق نظر و دستور پزشک متخصص عمل کنید

  • Ali

    سلام وقت بخیر بنده تو خواب ناگهان احساس کردم گوشم کر شده و ی صدایی تو سرم میپیچه انگار ولی همون لحظه بیدار شدم شنوایی برگشت همون لحظه دلیلش چیه؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. اگر یک بار رخ داده اححتمالا دلیل فیزیولوژیک نداشته. در صورت تکرار حتما به متخصص مراجعه کنید

  • مهران پردل

    سلام . روزتون بخیر . به تشخیص متخصص و نوار گوش ، گوش راستم سکته کرده ... الان مدتی گذشته و باهاش کنار اومدم .... فقط اینکه هنو ی سرگیجه ای دارم !! باید چکار کنم ؟ سرگیجه ب نوعی ک تغییر حالت میدم ( نشستن برخاستن یا هر نوع عکس العمل سریع ) آیا باید به دکتر اعصاب مراجعه کنم ؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. برای بررسشی وضعیت سرگیجه تون بهتره به متخصص گوش و حلق و بینی در زمینه سرگیجه مراجه کنید

  • میلاد.میرزایی

    سلام وقتتون بخیر. من سه سال پیش افت شنوایی گوش سمت چپ برام اتفاق افتاد دکتر رفتم کری ناگهانی تشخیص داد و برام کورتون تجویز کرد بعد از پنج روز مصرف شنوایی کامل برگشت سال بعدش دوباره برام همون گوش اتفاق افتاد بازم با کورتون برطرف شد شیش ماه بعد دوباره اتفاق افتاد که دو روز بعد خود به خود برطرف شد تابستان امسال هم باز همینطور . یک ماه پیش انفولانزا گرفتم بازم برای همون گوشم اتفاق افتاد باز دکتر رفتم برام کورتون نوشت ولی ایندفعه کامل برنگشته و صداهای با فرکانس پایین رو یکم نا مفهوم میشنوم . آب دهنم رو که قورت میدم انگار یک مایع چسب ناک تو گوشمه یا بعضی وقت ها احساس فشار تو گوشم میکنم . ام آر آی هم دادم تومور نداشتم . دکتر هم اصلا وقت نمیزاره توجه کنه به حرفام. میشه راهنماییم کنید لطفا

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. وقت بخیر. بهتره آزمون تمپانومتری گوش رو برای بررسی وضعیت عفونت در گوشتون انجام بدین

  • سعید عبدی

    با درود من دچار ویروس چشمی شدم و پس از حدود یکماه در تاریخ ۱۴بهمن دچار کری ناگهانی گوش راست شدم و از ۳ روز بعد به مدت ۷ روز بتامتازون تزریق کردم. ضمن اینکه به مدت یک هفته هم قرص ویرابکس ۱۰۰۰ را روزی دو مرتبه خوردم. بار اول که تست شنوایی سنجی انجام دادم دکتر گفتند شما سلول هایی مویی شنوایی خود را از دست داده اید و گوش کلا کر شده. عکس هم گرفتم تومور نداشتم. پس از یک هفته از تزریق و خوردن قرص دوباره تست انجام دادن و شنوایی هیچ تغییری نکرده بود. آیا باید کورتون مستقیم به گوش تزریق شود و یا اقدامی دیگر انجام دهم. می خواهم بدانم من برای همیشه کر شده ام؟ و الان حدود ۱۷ روز گذشته آیا ما زمان مناسب درمان را از دست داده ایم؟؟ با سپاس از شما

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. روند درمان شما بسته به نظر منخصص گوش و حلق و بینی شما هست و ممکن هست برای همه افراد تزریق کورتون جواب نده. دنبال روی نظر پزشکتون باشید و در صورتی که دیدین شنوایی ثابت شده برای تهیه سمعک مناسب اقدام بفرمایید

  • فاطمه

    سلام من دو هفته پیش گوشم عفونت کرد و درد شدیدی داشت یهو کیپ شدو با مصرف انتی بیوتیک عفونت از بین رفته و دکتر معاینه کرد گفت جرمم نداره امروز ب دکتر گوش و حلق مراجعه کردم ازم نوار گوش گرفتن گفتن گوشت کم شنوایی عصبی داره برات کورتون تجویز میکنم من ۲۵ سالمه و خیلی سختمه تحمل ناشنوایی ایا با کورتون گوشم درست میشه کورتون برام عوارضی نداره

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. تزریق کورتون برای افت های شنوایی ناگهان و بدون دلیل انجام میشه. اما در مورد شما مشخصا عفونت باعث کم شنوایی بوده.پیشنهاد میشه به متخصص دیگه ای مراجعه کنید

  • علی مرتضوی

    سلام وقت بخیر من آخر سال 98 یکباره شنوایی گوش چپم رو از دست دادم متاسفانه چون یک روز قبل از شروع سال جدید این اتفاق برام رخ داد و نتونستم دکتر مناسب با بیماری که دارم رو برم و بعد از تعطیلات درمان رو شروع کردم که دیگه دروران طلای درمان تموم شده بود در طول این مدت گوشم وز وز شدید داره چند روزی هم هست گوشت سمت راستم از خواب که بیدار میشم چسبندگی داره و بعد از چند ثانیه به حالت طبیعی برمیگرده سوالم در مورد همین چسبندگی گوش سمت راستمه که چکار بکنم که مشکلی برام ایجاد نکنه و سوال دمومم در مورد اینه آیا سمعک جوابگوی گوش سمت چپی من که کلا شنوایشو از دست داده هست و آیا عمل های جراحی وجود داره که من بتونم شنوایمو بدست بیارم جدا از بحث هزینه های مالی این عمل با تشکر از شما دوست عزیز

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. قبل از هرگونه اظهار نظری باید سنجش شنوایی شما رو ببینیم. لطفا به شماره های واتساپ ما ارسال کید تا بهترین راه حل خدمتتون معرفی بشه

  • مهدی

    سلام من ۱۳ سالمه و یک مدتی گوشم درد میکرد ولی توجه نکردم الان یه چند وقتی هست که گوش سمت چپم شنواییشو از دست داده

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. برای اظهار نظر دقیق تر باید برگه سنجش شنوایی خودتون رو برای ما بفرستید

  • اسفنديار تباح فر

    سلام من گوش راستم يكساله كه سكته كرده وشنوايي ام كامل ازبين رفته وصداي شديد صوت ممتد داخل گوشمه و خودم كه صحبت ميكنم ويا باشروع صداهاي پيرامونم شدت صداي داخل گوش بيشتر مي شود سوالم اينه كه آيا راهي براي درمان هست كه اين صدا قطع بشه داروهاي مختلفي هم مصرف كردم ولي نتيجه اي نداده

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. این مورد به میزان آسیبی که سکته گوش به سیستم شنوایی وارد کرده، بستگی داره. لطفا نتیجه سنجش شنوایی خودتون رو ارسال کنید

    اسفنديار تباح فر

    سلام چطوري نوار شنوايي را بفرستم خدمتتان ؟؟؟؟

  • نگار ترابی

    سلام وقتتون بخیر من مادرم گوش سمت راستشون سکته کرده و با تزریق کورتون هم درمان نشد الان گوش سمت چپ هم داره شنواییش کم میشه علتش چیه؟!

    مدیر سایت

    سلام. باید شنوایی به طور مداوم ارزیابی بشه و مشخص بشه روند نزولی داره یا خیر. در این مدت تحت نظر پزشک خودتون باشید

  • طاهره تهمتن

    سلام بنده سال 96گوش راستم یه دفعه ناشنوا شد دکترا گفتن سکته ی گوشه از همون موقع وزوز می‌کنه تقریبا یه ماهی هست گوش چپم هم داره وزوز می‌کنه نوار گوش گرفتم شنوایش خوبه علت چیه ؟ایا درمانی برای کری گوشم ووزوزگوشم هست لطفاً راهنمایی کنید

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. لطف کنید برگه سنجش شنوایی تون رو برای ما ارسال کنی. برای کری گوش که گفتید درمانی در حال حاضر وجود نداه و باید روی درمان وزوزتون تمرکز کرد

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس