ارتباط دیابت و کم شنوایی

ارتباط دیابت و کم شنوایی

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

کم شنوایی ناشی از دیابت یکی از عوارض قند خون بالا به شمار می رود. تحقیقات نشان داده اند که افراد دارای دیابت، احتمال بیشتری دارد که به کم شنوایی دچار شوند. علت کم شنوایی ناشی از دیابت هنوز مشخص نشده است. ولی می توان به تاثیر آن روی اعصاب و رگ های خونی اشاره کرد. عواملی مختلفی می توانند در جلوگیری از کم شنوایی در این افراد تاثیر گذار باشند. به طور مثال می توان به کنترل قند خون و فشار خون، ورزش کردن و کنترل سالانه شنوایی اشاره کرد.

شیوع کم شنوایی در بین افراد دارای دیابت

حدود 5 تا 6 میلیون نفر در ایران مبتلا به دیابت هستند، بیماری که با قند خون بالا مشخص می شود. بین 90 تا 95 درصد مبتلایان به دیابت، به دیابت نوع 2 مبتلا هستند که می تواند در هر سنی بروز کند. مدیریت درمان دیابت بسیار مهم است. وقتی سطح قند خون به خوبی کنترل نشود، ممکن است خطر ابتلا به کم شنوایی افزایش یابد.

علت کم شنوایی در افراد دارای دیابت

مشخص نیست که عوامل کم شنوایی در مبتلایان به دیابت کدامند. مشخص است که قند خون بالا می تواند به رگ های خونی در بدن، از جمله گوش آسیب برساند. اگر مدت طولانی مبتلا به دیابت بودید و به خوبی کنترل نشده است، ممکن است به شبکه وسیع رگ های خونی کوچک در گوشتان آسیب وارد شده باشد.

تحقیقات نشان می دهد که زنان مبتلا به دیابت ممکن است کاهش شنوایی بیشتری نسبت به افراد فاقد این بیماری داشته باشند. این همچنین در مورد زنان مبتلا به دیابت که به خوبی کنترل شده است نیز صدق می کند.

یکی دیگر از عوارض دیابت، آسیب عصبی است. ممکن است آسیب به اعصاب شنوایی منجر به کم شنوایی شود. برای درک کامل ارتباط بین دیابت و کم شنوایی، تحقیقات بیشتری لازم است.

کم شنوایی و دیابت

نتایج تحقیقات در مورد کم شنوایی ناشی از دیابت

مطالعات نشان می دهد که در افرادی که دیابت دارند نسبت به افرادی که دیابت ندارند، کم شنوایی دو برابر شایع تر است.

در یک مطالعه در سال 2008، محققان داده های تست شنوایی بزرگسالان بین 20 تا 69 سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن ها نتیجه گرفتند که دیابت با آسیب رساندن به اعصاب و رگ های خونی ممکن است در کاهش شنوایی نقش داشته باشد. مطالعات مشابه ارتباط احتمالی بین کم شنوایی و آسیب عصبی را نشان داده اند.

نویسندگان این مطالعه هیچ تمایزی بین دو نوع دیابت نوع 1 و نوع 2 قائل نشده اند. اما تقریباً همه شرکت کنندگان نوع 2 داشتند.

در سال 2013 ، محققان مطالعات انجام شده از 1974 تا 2011 در مورد دیابت و کم شنوایی را تجزیه و تحلیل کردند. آن ها نتیجه گرفتند که مبتلایان به دیابت، دو برابر بیشتر از افراد فاقد دیابت، دچار کم شنوایی هستند. با این حال، این محققان محدودیت های زیادی را مشاهده کردند، مانند داده های مبتنی بر مطالعات مشاهده ای.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

عوامل خطرساز کم شنوایی برای افراد دیابتی کدامند؟

عوامل خطرساز کم شنوایی در مبتلایان به دیابت نوع 2 نامشخص است. اگر مشکل مدیریت سطح قند خون دارید، احتمالاً دچار کم شنوایی ناشی از دیابت خواهید شد. به همین دلیل پیروی از برنامه درمانی دیابت، نظارت بر وضعیتتان و مراجعه مرتب به پزشک بسیار مهم است.

اگر شما همزمان به دیابت و کم شنوایی مبتلا هستید، لزوماً به این معنا نیست که این دو با هم ارتباط دارند. دلایل مختلف دیگری وجود دارد که شما ممکن است شنوایی خود را از دست بدهید. این دلایل شامل موارد زیر است.

  • قرار گرفتن در معرض صدای بلند مانند انفجار
  • قرار گرفتن بلند مدت در معرض سر و صدا مانند موسیقی بلند
  • افزایش سن
  • سابقه خانوادگی کم شنوایی
  • جرم گوش یا وجود جسم خارجی در گوش
  • ویروس یا تب
  • مشکل ساختاری در گوش
  • پارگی پرده گوش
  • برخی داروهای خاص، مانند داروهای شیمی درمانی

افت شنوایی در افراد مبتلا به دیابت

کم شنوایی ناشی از دیابت چگونه تشخیص داده می شود؟

کاهش شنوایی ناشی از دیابت می تواند آنقدر تدریجی باشد که متوجه آن نشوید. کودکان و بزرگسالان در هر زمان می توانند کم شنوایی را تجربه کنند. اگر فکر می کنید دچار مشکل شنوایی شده اید، از خودتان سؤالات زیر را بپرسید.

  • آیا کسی شکایت کرده است که شما گوش نمی دهید؟
  • آیا اغلب از مردم می خواهید که حرف خود را تکرار کنند؟
  • آیا از اینکه مردم انگار زیر لب حرف میزنند شکایت می کنید؟
  • آیا در مکالمات با بیش از دو نفر مشکل دارید؟
  • آیا دیگران شکایت کرده اند که شما به تلویزیون یا رادیو، با صدای بلند گوش می دهید؟
  • آیا با مکالمات در اتاق های شلوغ مشکل دارید؟

اگر به بیش از یکی از این سؤالات پاسخ مثبت دادید، باید شنوایی خود را ارزیابی کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کنید.

پزشکان با معاینه گوش شما شروع می کنند تا ببینند انسداد، مایع یا عفونت آشکار وجود دارد یا خیر. تست دیاپازونی می تواند به پزشکتان در تشخیص انواع کم شنوایی کمک کند. همچنین می تواند در تعیین اینکه آیا مشکل عصبی در گوش میانی یا گوش داخلی وجود دارد نیز کمک کند.

بر اساس نتایج، ممکن است شما به یک متخصص گوش، حلق و بینی یا شنوایی شناس مراجعه کنید. یکی دیگر از ابزارهای تشخیصی، آزمون ادیومتری یا شنوایی سنجی است. در طول این آزمایش، یک هدفون مخصوص را در گوش خود قرار می دهید. صداها در محدوده ها و سطوح مختلف به طور همزمان به یک گوش ارسال می شوند. از شما خواسته می شود وقتی صدا را می شنوید، پاسخ دهید.

دیابت و افت شنوایی

کم شنوایی در افراد دارای دیابت چگونه درمان می شود؟

سمعک رایج ترین گزینه برای درمان کم شنوایی است. بسیاری از انواع سمعک ها در مراکز شنوایی شناسی موجود هستند. شنوایی شناس می تواند در انتخاب بهترین گزینه مطابق با نیازهای زندگیتان به شما کمک کنند. سایر روش های درمان کم شنوایی به علت آن بستگی دارد و ممکن است شامل موارد زیر باشد.

  • داروها، مانند آنتی بیوتیک برای عفونت گوش حاد
  • رفع جرم گوش یا انسداد
  • کاشت حلزون

ممکن است در صورت کاهش شنوایی شدید، جراحی لازم باشد. به طور مثال موارد زیر ممکن است منجر به جراحی شود.

  • نقص هنگام تولد
  • ضربه مغزی
  • تجمع مایع مزمن گوش میانی
  • عفونت مزمن گوش
  • تومورها

اگر داروهای جدیدی دریافت کرده اید، حتما در مورد تداخلات احتمالی آن ها سؤال کنید.

اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا بین دیابت و کاهش شنوایی ارتباط مستقیم وجود دارد، اما به اشتراک گذاشتن اطلاعات بین پزشکان ایده خوبی است. به این ترتیب، آنها هر کدام تصویر بهتری از سلامت کلی شما دارند.

انواع خاصی از کم شنوایی موقتی هستند. درمان زودرس ممکن است عامل اصلی بهبودی باشد. برای برخی از انواع کم شنوایی، افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا از شانس کمتری برای بهبودی برخوردارند.

چشم انداز شما بستگی به علت کم شنوایی و معالجه دارد. هنگامی که کم شنوایی شما تشخیص داده شد، باید پزشکتان برنامه مناسبی را جهت پیشرفتتان تدوین کند.

چگونه می توان از کم شنوایی ناشی از دیابت جلوگیری کرد؟

اگر مبتلا به دیابت هستید، باید هر سال شنوایی خود را ارزیابی کنید. برای جلوگیری از کم شنوایی و سایر عوارض موارد زیر را رعایت کنید.

  • برنامه دارویی خود را دنبال کنید.
  • قند خون راکنترل کنید.
  • فشار خون را کاهش دهید.
  • وزن خود را مدیریت کنید.
  • اگر می توانید روزانه ورزش کنید.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس