کم شنوایی چه ارتباطی با زوال عقل و آلزایمر دارد؟

کم شنوایی چه ارتباطی با زوال عقل و آلزایمر دارد؟

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

بسیاری از سالمندان دچار پیرگوشی هستند. تحقیقات نشان داده است که کم شنوایی می تواند احتمال بروز زوال عقل و آلزایمر را افزایش دهد. افراد دارای زوال عقل و کاهش شنوایی معمولا توانایی خود را در برقراری ارتباطات اجتماعی از دست می دهند. به همین دلیل احتمال بروز افسردگی در اثر افت شنوایی نیز افزایش می یابد.

شیوع کم شنوایی در سالمندان

امروزه کم شنوایی درصد زیادی از سالمندان را تحت تأثیر قرار می دهد. در حقیقت، 75٪ از افراد در سن 70 سال و بالاتر دچار افت شنوایی می شوند. به طوری که سومین بیماری شایع در سالمندان، پیرگوشی به حساب می آید. علاوه بر این کم شنوایی درمان نشده عوارضی برای سلامت شناختی و سلامت روان فرد نظیر آلزایمر و زوال عقل به همراه دارد.

کم شنوایی و تاثیر آن بر آلزایمر

آلزایمر و زوال عقل

انجمن ملی سالمندان، آلزایمر را این چنین تعریف می کند: کاهش عملکرد شناختی - تفکر، حافظه و استدلال و توانایی های رفتاری تا حدی که باعث اختلال در زندگی و فعالیت های روزانه فرد شود.

انواع مختلفی از زوال عقل وجود دارد که شایع ترین آن، آلزایمر است. آلزایمر حدود 700 هزار نفر در ایران را تحت تأثیر قرار داده است. بیماری آلزایمر می تواند خانواده های زیادی را درگیر کند، زیرا آن ها در خانه یا محیط درمانی سعی در کمک به فرد مورد نظر دارند. از آنجا که در آلزایمر عملکرد مغز مختل می شود، نیازهای فرد چه از نظر مالی و چه از نظر مراقبت شخصی می تواند خانواده را بسیار درگیر کند.

ارتباط بین کم شنوایی و زوال عقل

طبق گفته متخصصان، کم شنوایی فقط گوش ها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. کاهش شنوایی می تواند به اختلالات دیگری که با عملکردهای قابل توجه مغز مرتبط هستند، منجر شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که کاهش شنوایی درمان نشده می تواند منجر به ایجاد چالش های گسترده برای سلامتی مغز و سلامت روان شود. به همین دلیل درک رابطه کم شنوایی و زوال عقل بسیار مهم است.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

ارتباط کم شنوایی و آلزایمر

محققان همچنان بر ارتباط بین بیماری آلزایمر و کم شنوایی تمرکز می کنند. یافته های اخیر نشان می دهد که کم شنوایی می تواند نشانه اولیه آلزایمر باشد.

برخی از شرکت کنندگان در مطالعه که کم شنوایی خفیف در ابتدای دوره چهار ساله نشان دادند، بیش از چهار برابر بیشتر از افراد دارای شنوایی نرمال، احتمال ابتلا به اختلالات شناختی خفیف را داشتند. ارتباط کم شنوایی و آلزایمر نشان می دهد که درمان کم شنوایی می تواند به عنوان مداخله ای برای ابتلا به آلزایمر مورد استفاده قرار گیرد.

زوال عقل و افت شنوایی

چگونگی تاثیر کم شنوایی بر بیماری آلزایمر

همانگونه که می دانیم، گوش پس از دریافت  اصوات، آن ها را برای پردازش به مغز می فرستد. این روند با کمک اعصاب شنوایی صورت می گیرد. کم شنوایی باعث می شود تا حجم ارسال اطلاعات به مغز کاهش یافته و قشر مخصوص شنوایی در مغز دچار تنبلی و ضعف شود. این عامل در واقع فاکتوری افزاینده برای آلزایمر و زوال عقل محسوب می شود و می تواند شدت آن را افزایش دهد. با جبران کم شنوایی به کمک سمعک، سطح فعالیت قشر و اعصاب مغزی بیشتر شده و از اثرات مخرب آلزایمر کاسته می شود.

تاثیر کم شنوایی و آلزایمر بر روابط اجتماعی

کم شنوایی و آلزایمر، علاوه بر این که برای خود فرد مشکل ساز می باشد، می تواند عواقبی جدی برای خانواده، دوستان و همکاران فرد نیز داشته باشد. چون فرد مبتلا به زوال عقل و کاهش شنوایی از اجتماع دوری و گوشه گیری می کند.

تاثیر کم شنوایی و آلزایمر بر سلامت روان

ثابت شده است که چندین بیماری عصبی و روانی با کم شنوایی درمان نشده در ارتباط هستند. این بیماری ها شامل آلزایمر، اختلال پردازش ذهنی و افسردگی هستند. کم شنوایی باعث تغییراتی در سلامت کل بدن می شود. تحقیقات بسیاری، تأثیرات قابل توجه کاهش شنوایی بر عملکردهای اجتماعی، روان شناختی و شناختی را تاکید می کند. از دست دادن توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران می تواند به معنای روابط بین فردی ضعیف تر به خصوص برای افراد مبتلا به کم شنوایی و آلزایمر باشد.

کم شنوایی و افسردگی چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

کم شنوایی علاوه بر زوال عقل با افسردگی نیز ارتباط دارد. در یک مطالعه، محققان ارتباط معنی داری بین کاهش شنوایی و افزایش خطر افسردگی در همه سنین مشاهده کردند. اما افراد 18 تا 69 ساله بیشترین خطر را داشتند.

تشخیص افسردگی در افراد مبتلا به آلزایمر می تواند یک چالش اضافی باشد، زیرا افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است در بیان احساسات خود ناتوان باشند. افسردگی زودرس به عنوان یک عامل خطر قابل توجه برای افراد مبتلا به آلزایمر شناخته شده است.

در حالی که سمعک می تواند به انواع کم شنوایی کمک کند، درمان بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل، چند وجهی بوده و شامل موارد زیر است.

  • داروها
  • اصلاح رفتاری و روش های درمانی
  • پرداختن به مشکلات خواب ناشی از زوال عقل
  • سایر روش های درمانی جایگزین

درمان زود هنگام کم شنوایی

نادیده گرفتن کاهش شنوایی می تواند موجب بروز مشکلات دیگری شود. از آنجا که کم شنوایی نمود ظاهری ندارد و بسیاری از اثرات منفی آن در دراز مدت آشکار می شود، همیشه به عنوان یک مسئله سلامتی در اولویت نیست. درمان زود هنگام کاهش شنوایی بسیار حائز اهمیت است، زیرا:

  • به جلوگیری از بروز چالش های سلامتی دیگر کمک می کند.
  • امکان تجویز سمعک و وسایل کمک شنوایی بهتر و امروزی تر را ممکن می کند.
  • به فرد اجازه می دهد تا با سبک زندگی جدید خود سازگار شود.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس