5 نکته مهم برای حفاظت از شنوایی که ما را از سمعک بی نیاز می کند

5 نکته مهم برای حفاظت از شنوایی که ما را از سمعک بی نیاز می کند

بروز رسانی : ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

معمولا افراد مبتلا به کم شنوایی تمایل زیادی به استفاده از سمعک ندارند و اگر توانایی لازم را داشتند و به قبل باز می گشتند با تمام وجود از قدرت شنیدن خود نگهداری می کردند. در این مطلب قصد داریم راه های پیشگیری که برای محافظت از گوش و سیستم شنوایی موثر است را با هم بررسی کنیم.

محافظت از شنوایی

شنوایی یکی از کارآمدترین حس های انسان است که نقش بسیار مهمی در کیفیت زندگی و تعالی وی ایفا می کند. متاسفانه اگر اختلالی در عملکرد این حس ایجاد شود قابل بازگشت نبوده و تنها می توان با راه های جبرانی از اثرات منفی این رویداد کاست.

دكتر فلیپه سانتوس، استادیار گوش و حلق و بینی در دانشكده پزشکی هاروارد می گوید: «بیشتر کم شنوایی به دلیل افزایش سن یا قرار گرفتن در معرض صداهای بسیار بلند است». سانتوس می گوید: «در برخی دلایل کمتر متداول، بیماران علائم خود را نادیده می گیرند و فکر می کنند که مشکلاتشان برطرف می شود، غالباً ما فرصت های درمانی را از دست می دهیم که اگر زودتر ارزیابی می شدند نتیجه می توانست بسیار بهتر باشد.

تخمین زده می شود که حدود 48 میلیون آمریکایی درجاتی از کم شنوایی دارند. در اینجا برخی از شرایط، رفتارها و داروهای مرتبط با آسیب شنوایی و همینطور نحوه جلوگیری از خطرات ناشی از آن ها گفته می شود.

داروهای مضر برای کم شنوایی

داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول و جنرال)، ایبوپروفن (Advil و عمومی) و آسپیرین، اگر در مقدار زیاد و در دوره های طولانی مصرف شوند با افزایش خطر کم شنوایی یا وزوز گوش در ارتباط هستند. همچنین هیدروکودون / استامینوفن (Vicodin و عمومی) و quinines، که برای درمان مالاریا استفاده می شوند، خطرات آسیب به شنوایی دارند.

سایر داروهای نجات دهنده زندگی می توانند مستقیماً و به طور دائمی به شنوایی آسیب برساند. این داروها شامل آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید (در بین اولین آنتی بیوتیک ها، اما اکنون فقط برای عفونت های بسیار جدی کابرد دارد) و داروی شیمی درمانی سیس پلاتین است. به کم شنوایی ناشی از داروها مسمومیت گوش هم می گویند.

دلایل بروز کم شنوایی

عفونت ها

یک عفونت ویروسی یا باکتریایی می تواند به طور ناگهانی توانایی شنیدن را از شما سلب کند و اگر به سرعت معالجه نشود، می تواند ماندگار باشد. سانتوس می گوید: «عفونت گوش شایع ترین دلیل است. اما عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی نیز می تواند آسیب ناگهانی ایجاد کند». اگر متوجه افت ناگهانی شنوایی شدید، به پزشک مراجعه کنید. سانتوس می گوید: درمان سریع با استروئیدها می تواند خطر آسیب دائمی را به حداقل برساند.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09120245946      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

جرم گوش

بعضی اوقات مشکل شنوایی ممکن است به دلیل مشکلاتی مانند انسداد گوش باشد مثل انسداد کانال در اثر جرم گوش که به ویژه در افرادی که از سمعک استفاده می کنند شایع تر است. تمیز کردن با گوش پاک کن، جرم را بیشتر به سمت پرده گوش منتقل می کند.

اگر گوش هایتان احساس خارش یا کیپ شدن دارد به پزشک مراجعه کنید. او ممکن است شما را به یک متخصص گوش، حلق و بینی ارجاع دهد. یک متخصص باتجربه می تواند جرم گوش را با پراکسید هیدروژن شستشو دهد، آن را با روغن معدنی نرم کند یا به صورت دستی از بین ببرد.

جرم گوش و کم شنوایی

بیماری های عمومی

کاهش شنوایی در بین مبتلایان به دیابت دو برابر بیشتر از افراد فاقد دیابت است. سانتوس می گوید: «رگ های خونی کوچک که گوش داخلی را خون رسانی می کنند ممکن است در اثر بیماری هایی مانند دیابت تحت تاثیر قرار بگیرند». کم شنوایی ناشی از دیابت از نوع حسی عصبی است.

پوکی استخوان (که ممکن است به استخوانچه های گوش میانی آسیب برساند) و همچنین فشار خون و کلسترول بالا همگی با افزایش احتمال کم شنوایی مرتبط هستند. درمان مؤثر این مشکلات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به کم شنوایی کمک کند.

دیابت و کم شنوایی

سبک زندگی ناسالم

یک مطالعه جدید در ژاپن نشان داد که افراد سیگاری حدود یک و نیم برابر افراد غیر سیگاری احتمال ابتلا به کم شنوایی با فرکانس بالا را دارند که این امر می تواند درک گفتار را دشوار کند. مطالعات بیشتر نشان می دهد که سایر عوامل سبک زندگی، مانند عدم ورزش نیز ممکن است خطر را افزایش دهند.

اگرچه هیچ یک از این مطالعات ثابت نمی کند که این رفتارها باعث کاهش شنوایی می شوند، یک شیوه زندگی سالم می تواند به نفع تمام اندام های بدن شما از جمله گوش هایتان باشد. به عنوان مثال، یک مطالعه بزرگ نشان داد که زنانی که رژیم های غذاییشان بیشتر روی میوه ها، سبزیجات و غلات کامل متمرکز بوده، 30 درصد کمتر احتمال دارد که به کم شنوایی دچار شوند.

راه های پیشگیری از کم شنوایی

خبر خوب این است که کم شنوایی فرایندی اجتناب ناپذیر نیست. راه کار هایی وجود دارد که می توانید همین حالا انجام دهید تا در حال حاضر و آینده از بروز مشکلات در سیستم شنوایی و گوش خود پیشگیری کنید. به این ایده های مفید نگاهی بیندازید.

از گوش های خود در محل کار محافظت کنید

محیط های پر سر و صدا می توانند خطری برای سلامت گوش باشند. کسانی که در مکان های ساخت و ساز، کارخانه ها، کافه ها و رستوران ها کار می کنند در معرض خطر بیشتری قرار دارند. به طور کلی کارفرمایان وظیفه دارند از گوش های شما در حین کار محافظت کنند، بنابراین حتماً توصیه های ایمنی از جمله پوشیدن گوش با محافظ های خاص مانند ear muffs و earplugs را به کار ببرید. همچنین اطمینان حاصل کنید که هرگز برای مدت طولانی در معرض سر و صداهای بلند نخواهید بود، زیرا قرار گرفتن در معرض صدا به صورت طولانی مدت می تواند منجر به آسیب دائمی در سلول های حساس گوش داخلی شود که قابل جبران نخواهد بود. در صورت امکان به دنبال راه هایی برای کار در محیط های آرام باشید.

هنگام گوش دادن به موسیقی از گوش های خود محافظت کنید

گوش دادن به موسیقی با شدت صدای بالا، می تواند یک تجربه لذت بخش باشد، اما می تواند به آسیب گوش شما منجر شود. درست مانند صدای زیاد در محل کار، هنگام گوش دادن به موسیقی نیز باید احتیاط کنید. اکثر کارشناسان شنوایی توصیه می کنند برای مدت طولانی از قرار گرفتن در معرض سر و صداهای بلندتر از 85 دسی بل خودداری کنید. می توان گفت، 85 دسی بل با صدای زیاد ترافیک شلوغ و پر ازدحام برابری می کند. با این حال، اکثر افرادی که از هدفون استفاده می کنند، صداهایی بیش از 100 دسی بل را دریافت می کنند که به طور قابل توجهی بلندتر از سطح ایمن شنوایی است.

برای محافظت از گوش خود، از هدفون های بدون سر و صدا استفاده کنید. این مدل از گوشی ها صدای محیط را از بین می برد و به شما امکان می دهد موسیقی را با حجم صدای کمتری گوش دهید. همچنین، اگر دوست دارید به مدت طولانی به موسیقی گوش دهید هر ساعت چند دقیقه استراحت کنید تا شنوایی آسیب نبیند. سرانجام، اگر می خواهید شنوایی خود را برای طولانی مدت حفظ کنید، محدودیت هایی را که تولید کنندگان دستگاه در تلفن های همراه و دستگاه های پخش کننده MP3 ایجاد کرده اند، رعایت کنید. در این محدودیت ها معمولاً 60 درصد از حداکثر حجم، آستانه ایمنی را نشان می دهد.

جرم گوش را به درستی خارج کنید

ممکن است فکر کنید که برداشتن موم گوش به سادگی برداشتن نخ پنبه و ماهیگیری است. همانطور که می دانیم روش تمیز کردن گوش ما می تواند بر توانایی بلند مدت ما در تشخیص صداها تأثیر بگذارد. تمیز کردن گوش با پنبه توصیه نمی شود زیرا می تواند باعث شود که پرده گوش آسیب ببیند. به جای آسیب رساندن به بافت های حساس در گوش، فقط از روش های تمیز کردن گوش که توسط متخصصان توصیه می شود، استفاده کنید، مانند شستشو با روغن معدنی و یا محلول های شور. اگر گوش شما بیش از حد جرم تولید می کند با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.

استعمال سیگار را متوقف کنید

استعمال سیگار برای قلب، ریه ها و سلامت دهان شما مضر است. اکثر مردم این موضوع را می دانند اما آیا می دانید که می تواند اثرات دیگری بر گوش و شنوایی شما نیز بگذارد؟ سیگار کشیدن می تواند به بافتهای حساس گوش آسیب برساند، باعث نابودی آن ها شده و منجر به کاهش طولانی مدت عملکرد سیستم شنوایی شود. قطع سیگار و اجتناب از قرار گرفتن در معرض آن می تواند با حفظ توانایی شنیداری شما شود.

شنوایی خود را با آزمون های ویژه بررسی کنید

اکثریت مردم کاهش ظرفیت شنیدن خود را در طول زمان تشخیص نمی دهند زیرا این یک روند تدریجی است. بنابراین، انجام تست شنوایی به طور مرتب، امری ضروری به نظر می رسد. آزمایش های شنوایی به جای اینکه فقط حدس بزنند، یک اندازه گیری عینی از وضعیت گوش شما انجام می دهند و اینکه شما برای محافظت از ظرفیت باقیمانده خود باید چه اقداماتی انجام دهید. در حین معاینه، یک متخصص شنوایی یا ادیولوژیست این موضوع را بررسی خواهد کرد که آیا شما می توانید صداهای خاص و الگوهای گفتار را بشنوید یا خیر. علاوه بر این سیستم شنوایی شما را برای تشخیص هرگونه مشکل احتمالی بررسی خواهد کرد و اگر تشخیص داده شود که دچار کم شنوایی هستید، متخصص شنوایی می تواند بهترین نوع درمان که به طور معمول سمعک می باشد را توصیه کند.

سمعک های امروزی بسیار هوشمند هستند و می توانید از مدل های مختلفی با توجه به سبک زندگی، نیازهای شنیداری و بودجه خود استفاده کنید. علاوه بر این، سمعک ها را می توان با ویژگی هایی مجهز کرد که زندگی روزمره شما را آسان تر می کند.

منبع : https://www.consumerreports.org


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد سمعک real اتیکن

قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد سمعک real اتیکن

سمعک real اتیکن، ورژن ارتقا یافته سمعک more است. این سمعک دارای بهره گیری از سیستم DNN و هوش مصنوعی به پردازش عمیق عصبی اتیکن مجهز است و...

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس