سازگاری با سمعک چیست و عادت پذیری چقدر زمان می برد؟
با خرید سمعک های جدید، قدم بزرگی در جهت بهتر شنیدن و افزایش کیفیت زندگی خود برداشته اید. وقتی سمعک جدیدی دریافت می کنید، باید صبر و حوصله داشته باشید تا دوره سازگاری با سمعک را بگذرانید.
کم شنوایی، اغلب به صورت تدریجی و در طی سالیان اتفاق می افتد. بنابراین ممکن است متوجه کاهش شنوایی خود نشده باشید. هنگامی که برای اولین بار از آن استفاده می کنید، ممکن است کمی برای سیستم مرکزی عصبی شما شوک آور باشد، زیرا سمعک ها به یکباره صدا ها را بلند کرده و وروردی سیستم شنوایی را بیشتر می کند.
مغز می تواند با شرایط جدید سازگاری پیدا کند. با این حال برای عادت و سازگاری با سمعک جدید و الگوی تقویت صوتی آن، زمان لازم است. صداهایی که مدتی طولانی نشنیده اید، دوباره در دسترس قرارمی گیرند. حتی اصواتی مانند صدای قدم های خودتان ممکن است متفاوت و بلندتر از آن چه به خاطر می آورید به نظر برسند. دلیل این امر این است که ما با مغز خود می شنویم و کم شنوایی باعث کاهش وروردی صوتی به مغز شده و به نوعی آن را تنبل کرده است. بنابراین مغز ما باید دوباره یاد بگیرد که چگونه می تواند همه اطلاعات صوتی جدیدی که وارد می شود را پردازش کند. این پروسه کمی طول می کشد، بنابراین صبر داشته باشید و مطمئن باشید بعد از مدتی به صدا های جدید عادت خواهید کرد.
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
نکاتی برای سازگاری با سمعک
یکی از مهم ترین فاکتور های سودمندی سمعک، گذراندن دوره عادت پذیری و عادت کردن به صدای جدید است. جهت سازگاری با سمعک های جدید خود، نکاتی مهم و مفیدی را برایتان جمع آوری کرده ایم.
تا حد امکان از سمعک های خود استفاده کنید
عادت کردن به سمعک در ابتدا ممکن است خسته کننده باشد. برای سازگاری مغز، انرژی ذهنی زیادی لازم است. بعضی از افراد بعد از چند ساعت استفاده خسته می شوند و احساس می کنند که باید سمعک را از گوش خود بردارند. این کار برای چند روز اول یا دوره اولیه تنظیم، قابل قبول است. با این حال باید سعی کنید زمان استفاده از سمعک را بیشتر کرده و هر روز بیشتر از روز قبل از آن استفاده کنید. همچنین توصیه می کنیم که در دوره عادت پذیری، سمعک را بیشتر در محیط های آرام و ساکت استفاده کنید. حتی اگر احساس می کنید که مفید نیست. با استفاده در محیط آرام خانه، مغز شما به شنیدن صداهای پس زمینه عادت می کند.
زمانی که از سمعک استفاده نمی کنید آن ها را در جای امنی بگذارید
سمعک ها معمولا ساختاری سخت و محکم دارند، با این حال ممکن است در اثر ضربه شدید آسیب ببینند. بنابراین هنگامی که از آن ها استفاده نمی کنید، آن ها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. نه تنها سمعک های شما می توانند آسیب بینند بلکه باتری های آنها به دلیل احتمال بلعیده شدن توسط کودک یا حیوانات خانگی می تواند خطرناک باشد.
سمعک ها را دور از آب نگه دارید
سمعک نوعی وسیله الکتریکی بوده و مکان های مرطوب مانند حمام، گرد و غبار و خاک برای آن مناسب نیست. اگر در منطقه مرطوب زندگی می کنید با ادیولوژیست خود در این باره صحبت کنید تا سمعک دارای قابلیت ضدآب برای شما تجویز کند.
با استفاده از سمعک می توانید به شرایط عادی خود بازگردید
زمان آن است که شنوایی خود را با جهان تنظیم کنید. اگر ولوم تلویزیون را زیاد کرده بودید، از کسی که دارای شنوایی طبیعی است، بخواهید که ولوم تلویزیون را در حد معمولی تنظیم کند. این کار به شما کمک می کند تا در شرایط عادی دوره سازگاری با سمعک را گذرانده و به آن عادت کنید. می توانید تلویزیون را با زیرنویس تماشا کنید، تا بتوانید به مغز خود برای ارتباط صدا و زبان کمک کنید. همچنین می توانید با بستن چشمان خود به دستگاه های خود عادت کنید و سعی کنید تشخیص دهید که صداها از کجا می آیند.
برای انجام تنظیمات مجدد و دوره ای به ادیولوژیست خود مراجعه کنید
بعد از استفاده از سمعک طبیعی است که یک سری سوالات و مشکلات برایتان پیش آید. به همین خاطر باید تعدادی جلسه پیگیری با ادیولوژیست خود تنظیم کنید. ادیولوژیست یک سری راهکار های عملی برای استفاده و نگهداری سمعک به شما پیشنهاد خواهد کرد که بسیار مفید و کاربردی هستند. همچنین می توانید مشکلات صوتی خود را با وی مطرح کنید تا از تنظیم مجدد سمعک برای راحتی بیشتر شما استفاده کند.
استفاده از قابلیت های سمعک ممکن است در ابتدا دشوار باشد
آیا در اتصال سمعک های خود به تلفن یا سایر لوازم الکترونیکی مشکلاتی دارید؟ شاید به استفاده از برنامه ای که سمعک های شما را به دستگاه های دیگر وصل می کند، نیاز دارید. ادیولوژیست می تواند به شما کمک کند تا بتوانید از ویژگی های فنی سمعک خود استفاده کنید.
مشکلات خود را در دوره عادت پذیری سمعک یادداشت کنید
هر گونه مشکل خود را در برگه ای ثبت کنید. در برخی مواقع مشکلات ایجاد شده برای سمعک پس از بازه زمانی چند روزه برطرف می شود. این یادداشت ها را هنگام مراجعه به کلینیک شنوایی، با ادیولوژیست خود در میان بگذارید.
نگهداری روزانه و مرتب از سمعک
هر روز از یک پارچه تمیز استفاده کنید تا جرم گوش یا سایر مواد زائد را از سطح سمعک پاک کنید. اگر سمعک قابل شارژ دارید، قبل از شارژ مجدد آن ها حتماً این کار را انجام دهید. به یاد داشته باشید که در این راه تنها نیستید و ادیولوژیست شما نیز در کنارتان بوده و جهت راهنمایی و استفاده ی بهینه از سمعک نهایت تلاش خود را به کارمی گیرد.
هیچ کس نمی تواند همه چیز را بشنود
بعضی مواقع افرادی که برای اولین بار از سمعک استفاده می کنند، فکر می کنند که دستگاه های جدید آن ها به اندازه کافی کار نمی کنند. این می تواند به این دلیل باشد که آن ها در طول سالیان، شنیدن طبیعی را فراموش کرده اند. پس هنگامی که شروع به استفاده از سمعک می کنند، ممکن است ناامید شوند که چرا نمی توانند هر صدایی که در اطرافشان وجود دارد را بشنوند. به خاطر داشته باشید که مغز به صورت خودکار بعضی از اصوات محیطی را نادیده می گیرد. علاوه بر این اکثر افراد دارای شنوایی طبیعی نیز نمی توانند همه چیز را بشنوند یا آن را پردازش کنند. باید برای نهایت استفاده از سمعک، انتظارات خود را تعدیل کرده و به شنوایی شناس و سمعک جدید خود اعتماد کنید.
سعی کنید در حالی که به توانایی های شنوایی جدید خود عادت می کنید، ولوم کنترل سمعک را بیش از حد تغییر ندهید. همچنین در دوره اولیه استفاده سعی کنید از تغییر زیاد برنامه ها خودداری کنید تا مغز شما فرصتی برای فیلتر کردن اطلاعات داشته باشد.