درجات مختلف افت شنوایی و انواع کم شنوایی

درجات مختلف افت شنوایی و انواع کم شنوایی

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

کم شنوایی در همه افراد به یک میزان رخ نداده و با درجات و شکل های مختلف بروز پیدا می کند. نوع افت شنوایی نیز در افراد مختلف متفاوت است و همیشه دلیل یکسانی ندارد. در این مقاله با انواع کم شنوایی ها و درجات مختلف آن بیشتر آشنا می شویم

محدوده شنوایی انسان چند دسی بل است و انسان قادر به شنیدن چه فرکانس هایی است؟

انسان صدای مختلف را در محدوده منفی 10 دسی بل به بالا می شنود. افراد دارای شنوایی نرمال قادر به شنیدن کوچک ترین صداها هستند. هر چه صدا بلندتر باشد دارای دسی بل بیشتری است. اصوات بالاتر از 90 دسی بل می تواند به شنوایی آسیب وارد کند. در بررسی شنوایی سنجی محدوده 10- دسی بل تا 120 دسی بل قابل بررسی است.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

محدوده شنوایی انسان از فرکانس 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز است. هر چه صدا بم تر باشد دارای فرکانس کمتری است و هر چه صدا زیرتر و تیزتر باشد، فرکانس بالاتری دارد. البته همه افراد صداهای داخل این محدوده فرکانسی را نمی شنوند. شنوایی طبیعی در محدوده فرکانسی 500 هرتز تا 4 کیلو هرتز برای گفتار عادی و زندگی روزمره کافی است.

درجه بندی کم شنوایی چگونه انجام می شود؟

درجات کم شنوایی بر اساس نتایج حاصل از تست ادیومتری یا همان نوار گوش مشخص می شود. افراد مختلف دارای توانایی های متنوعی در شنیدن صدای ضعیف و بلند هستند. شنوایی دقیقاً مانند اثر انگشت و هر فرد با دیگری متفاوت است.

ادیوگرام یا نوار گوش چیست؟

ادیوگرام یا نوار گوش نموداری است که نشان دهنده قدرت شنوایی و میزان کم شنوایی انسان است. نوار گوش با استفاده از تست شنوایی سنجی (ادیومتری) به دست می آید و به صورت خطوط متصل به هم نمایش داده می شود. نمودار نوار گوش نشان می دهد که قدرت شنوایی فرد در فرکانس های مختلف چند دسی بل است. رنگ نمودار ادیوگرام برای گوش راست قرمز و برای گوش چپ آبی است. درجات کم شنوایی از روی محدوده دسی بل این نمودار مشخص می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب نوار گوش مراجعه کنید.

انواع درجات کم شنوایی

انواع درجات کم شنوایی با اصطلاحاتی نظیر شنوایی طبیعی، کم شنوایی جزئی، کم شنوایی ملایم، کم شنوایی متوسط، افت شنوایی متوسط تا شدید، کاهش شنوایی شدید و افت شنوایی عمیق مشخص می شود. هر چه شنوایی فرد ضعیف تر باشد نمودار حاصل از تست شنوایی سنجی یا نوار گوش او در جدول مربوطه پایین تر قرار می گیرد.

کم شنوایی خفیف (جزئی) (Slight Hearing loss)

در صورتی که آستانه های شنوایی در محدوده 15 تا 25 دسی بل باشد فرد دارای کم شنوایی خفیف است. ممکن است شخص دارای این حد از افت شنوایی هیچ مشکلی نداشته باشد و اصلاً متوجه ضعف جزئی شنوایی خود نشود. کم شنوایی خفیف در پارگی های جزئی پرده گوش، بسته شدن کانال گوش به علت جرم، شروع پیرگوشی، شروع بیماری منیر و غیره دیده می شود. کاهش شنوایی خفیف نیازی به مداخلاتی نظیر سمعک ندارد.

کم شنوایی ملایم (Mild Hearing loss)

هنگامی که شنوایی فرد در محدوده 25 تا 40 دسی بل باشد فرد دارای کاهش شنوایی ملایم است. کم شنوایی ملایم را باید جدی گرفت. زیرا می تواند نشانه شروع کاهش شنوایی های بیشتر باشد. در صورتی که این نوع افت شنوایی موجب اختلال در زندگی روزمره و ارتباطات فرد گردد باید از سمعک استفاده شود. استفاده از سمعک در کودکان دارای افت ملایم ضروری است. زیرا کودکان در دوره زبان آموزی و یادگیری هستند و هر گونه افت شنوایی می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

کم شنوایی ملایم

کم شنوایی متوسط (Moderate Hearing loss)

کم شنوایی متوسط هنگامی است که آستانه های شنوایی فرد در نوار گوش بین 40 تا 55 دسی بل باشد. افت شنوایی متوسط به دلایل مختلفی رخ می دهد. افراد دارای این مقدار از نقص شنوایی در برقراری ارتباطات روزانه، شنیدن صدای تلویزیون، شنیدن گفتار در محیط های شلوغ و جلسات مشکل جدی دارند. سمعک برای این افراد ضروری است. معمولاً استفاده از سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی در این افراد امکان پذیر است.

کم شنوایی متوسط

کم شنوایی متوسط تا شدید (Moderate to severe Hearing loss)

اگر آستانه های شنوایی فرد در محدوده 55 تا 70 دسی بل باشد کم شنوایی از نوع متوسط تا شدید است. مشکلات این افراد در برقراری ارتباط و شنوایی بیشتر از افت های متوسط است. استفاده از سمعک در این افراد ضروری است و امکان استفاده از مدل های داخلی گوشی و پشت گوشی وجود دارد.

کم شنوایی شدید (Severe Hearing loss)

افت شنوایی زمانی شدید است که آستانه های فرد در محدوده 70 تا 90 دسی بل باشد. افرادی دارای کاهش شنوایی شدید تقریباً در شنیدن تمام اصوات مشکل دارند. برقراری ارتباط روزانه، تلویزیون، مکالمات تلفنی، جهتیابی و غیره در این افراد تحت تاثیر شدیدتری قرار می گیرد. این افراد حتماً باید از سمعک برای شنوایی شدید در هر دو گوش استفاده کنند. بهترین سمعک برای این افراد از نوع پشت گوشی پاور است.

کم شنوایی شدید

کم شنوایی عمیق (Profound Hearing loss)

افرادی که سطح شنوایی آن ها بیش تر از 90 دسی بل است دارای افت شنوایی عمیق هستند. این افراد را ناشنوا می نامند. افت عمیق به دلایل مادرزادی و اکتسابی اتفاق می افتد. بسته به شدت افت شنوایی برای جبران آن از سمعک یا کاشت حلزون استفاده می شود. بهترین نوع سمعک برای افت شنوایی عمیق از نوع پشت گوشی سوپر پاور است.

کم شنوایی عمیق

شکل های مختلف کم شنوایی

افت شنوایی به سه گروه انتقالی، حسی عصبی و آمیخته تقسیم می شود. بسته به اینکه کدام قسمت از گوش فرد دچار ضایعه شده باشد یکی از این سه حالت اتفاق می افتد.

کم شنوایی انتقالی (Conductive Hearing loss)

کم شنوایی هدایتی یا انتقالی زمانی اتفاق می افتد که اختلالی در مجرای گوش یا گوش میانی وجود داشته باشد. این نوع نقص فقط به دلیل مسدود شدن ضعیف تحرک گوش میانی و خارجی اتفاق می افتد. در واقع حلزون گوش و اعصاب آن کاملاً سالم است، فقط مانعی بر سر راه صداها قرار گرفته است. از جمله دلایل بروز افت انتقالی می توان به پارگی پرده گوش، بسته بودن مجرای گوش به صورت مادرزادی، جرم گوش، اتواسکلروز، کلستاتوما، عفونت گوش، تومورهای گوش میانی، از هم گسیختگی استخوانچه ها و اختلال عملکرد شیپور استاش و چند مورد دیگر اشاره کرد. در بسیاری از موارد امکان درمان کم شنوایی انتقالی با دارو و جراحی وجود دارد. اما در صورتی که جراح گوش و حلق و بینی انجام عمل را مناسب نبیند فرد باید از سمعک استفاده کند. بهترین سمعک برای این افت ها از نوع پشت گوشی است. در مواردی که گوش عفونت یا پارگی پرده ندارد امکان استفاده از سمعک نامرئی هم وجود دارد.

کم شنوایی انتقالی

 کم شنوایی حسی عصبی (sensorineural Hearing loss)

افت شنوایی حسی عصبی زمانی اتفاق می‌ افتد که وضعیت گوش خارجی و میانی فرد کاملاً نرمال باشد و ایراد از گوش داخلی یعنی حلزون گوش و یا عصب گوش باشد. معمولاً افت های  حسی عصبی علاوه بر کاهش توانایی شنیدن صداها باعث کمتر شدن مقدار درک گفتار هم می شود. افت حسی عصبی دلایلی نظیر پیر گوشی، منیر، لابیرنتیت، تومور شوانومای وستیبولی، ضربه صوتی، کم شنوایی ناشی از سر و صدا، داروهای سمی برای گوش و یا دلایل مادرزادی دارد. استفاده از انواع سمعک برای افت شنوایی حسی عصبی بلامانع است. البته مناسبترین مدل سمعک برای این افت ها بسته به نوع و مقدار کم شنوایی مشخص می شود.

کم شنوایی حسی عصبی

کم شنوایی آمیخته یا ترکیبی (mixed Hearing loss)

افت شنوایی آمیخته یا میکس زمانی اتفاق می افتد که هر دو نوع کاهش شنوایی به صورت همزمان وجود داشته باشد. یعنی فرد دارای افت انتقالی و حسی عصبی به صورت همزمان باشد. در این افراد هم گوش داخلی درگیر است هم گوش میانی یا خارجی. همانند سایر کاهش شنوایی ها افراد دارای این افت هم باید از سمعک مناسب استفاده کنند.

کم شنوایی آمیخته یا ترکیبی

چه درجه ای از کم شنوایی نیاز به سمعک دارد؟

هر نوع کاهش شنوایی که باعث بروز اختلال در ارتباطات و زندگی روزمره فرد شود نیاز به سمعک وجود دارد. در بزرگسالان کم شنوایی بیشتر از 35 دسی بل به سمعک احتیاج دارند. اما در کودکان افت های شنوایی بیشتر از 25 دسی بل (افت ملایم به بالا) به تقویت نیاز است.

درجه کم شنوایی انتقالی چقدر است؟

افت شنوایی انتقالی حداکثر 60 تا 70 دسی بل است. در صورتی که حلزون گوش کاملاً سالم باشد و اختلالی در گوش میانی یا خارجی وجود داشته باشد کم شنوایی انتقالی رخ می دهد و بیشترین اندازه آن در محدوده افت متوسط تا شدید قرار می گیرد.

درجه کم شنوایی حسی عصبی چقدر است؟

بسته به نوع اختلال درجه کاهش شنوایی حسی عصبی از ملایم و خفیف (20 دسی بل) تا عمیق (بیشتر از 90 دسی بل) است. کاهش شنوایی حسی عصبی هر چه بیشتر باشد اختلال درک گفتار و میزان مشکل فرد بیشتر خواهد بود.

کدام درجه از کم شنوایی در کودکان و نوزادان به سمعک نیاز دارد؟

با توجه به اهمیت بالای شنوایی برای یادگیری زبان و گفتار و پیشرفت تحصیلی و اجتماعی نوزادان و کودکان، حتی کاهش شنوایی های ملایم (25 تا 40 دسی بل) هم باید توسط سمعک تقویت شود. نادیده گرفتن افت شنوایی در کودکان و نوزادان عواقب جبران ناپذیری در زمینه یادگیری گفتار و پیشرفت کودک دارد. تا سن 14 سالگی سمعک استاندارد برای کودکان از نوع پشت گوشی است.

شنوایی افراد کم شنوا در چه محدوده ای است؟ به چه کسی کم شنوا می گویند؟

به افرادی که شنوایی آن ها از 20 دسی بل بالاتر است کم شنوا گفته می شود. افراد کم شنوا در برقراری ارتباط و شنیدن صداهای محیط دچار مشکلاتی هستند. درصد زیادی از افراد کم شنوا می توانند از سمعک استفاده کنند.

به چه افرادی ناشنوا گفته می شود؟

به افرادی که دارای کم شنوایی عمیق در هر دو گوش هستند ناشنوا می گویند. این افراد هیچ صدایی را در حالت طبیعی نمی شوند و برای شنوایی باید از سمعک های قدرتمند یا کاشت حلزون استفاده کنند.

تست سالم بودن گوش

برای بررسی سالم بودن گوش می توان از تست شنوایی سنجی که توسط ادیولوژیست انجام می شود استفاده کرد. با استفاده از تست های آنلاین نمی توان سالم بودن یا نبودن گوش را تشخيص داد.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • مرضیه رحیمی

    سلام من رفتم شنوایی سنجی گفت یک گوش من نمی شنود.چاره ای هم ندارد یعنی باسمعک درست نمی شه. پس من هیچ استخدامی نمی تونم شرکت کنم؟؟؟ الان من یک معلولیت دارم؟؟؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. کم شنوایی یکطرفه با توجه به شدت کم شنوایی قابل درمان و جبران با سمعک های مخصوص هست. در مواردی که افت شنوایی در یک گوش شدت زیادی داشته باشه میشه از سمعک های کراس استفاده کرد. لطفا برای نظردهی دقیق تر نتیجه شنوایی سنجی خودتون رو برای ما ارسال کنید

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. کم شنوایی یکطرفه با توجه به شدت کم شنوایی قابل درمان و جبران با سمعک های مخصوص هست. در مواردی که افت شنوایی در یک گوش شدت زیادی داشته باشه میشه از سمعک های کراس استفاده کرد. لطفا برای نظردهی دقیق تر نتیجه شنوایی سنجی خودتون رو برای ما ارسال کنید

  • بهاران

    سلام خسته نباشید حدود یک هفته هستش که صدای سوت در گوشم ایجاد شده آیا درمان داره ؟ بعلت این صدای سوت سطح شنوایی هم پایین اومده ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    مدیر سایت

    سلام وقت شما بخیر. سوت گوش یا وزوز گوش بنابر دلایل بسیار زیادی میتونه ایجاد بشه و برای تشخیص علت وزوز باید آزمایشات ادیومتری و در صورت نیاز سایر آزمایش ها هم انجام بشه. برای انجام سنجش شنوایی خودتون با ما تماس بگیرید

    مدیر سایت

    سلام وقت شما بخیر. سوت گوش یا وزوز گوش بنابر دلایل بسیار زیادی میتونه ایجاد بشه و برای تشخیص علت وزوز باید آزمایشات ادیومتری و در صورت نیاز سایر آزمایش ها هم انجام بشه. برای انجام سنجش شنوایی خودتون با ما تماس بگیرید

  • من

    سلام گوش من ۶۰ یا ۶۵ درصد نمی شنود از کجا بدونم چند دسی بل هست؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. باید نتیجه شنوایی سنجی شما رو دید تا از لحاظ دسی بلی مقدار افت شنوایی رو بیان کرد

  • محمد احمدی

    اگر زحمت نیست میشه لطفا قانون زیر که مربوط به اموزش پرورش هست رو برام تفسیر کنید کاهش حداکثر شنوایی دوطرفه در فرکانس بالای ۲۰۰ (دوهزار) تا ۴۰ (چهل) دسی بل قابل قبول است و بیشتر ممنوع است. منظورش هر گوش 40 db هست یا چی؟؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. این قانون یعنی افت شنوایی در نمودار اایوگرام شما در فرکانس 2000 هرتز نباید بیشتر از 40 دسی بل باشه

  • محمد احمدی

    سلام وقت بخیر میشه لطفا اینو برام تفسیر کنید منظورم اینه که شخصی که از یک گوش ناشنواست میتونه استخدام بشه با این تبصره پایین کاهش حداکثر شنوایی دوطرفه در فرکانس بالای 200 (دوهزار) تا 40 (چهل) دسی بل قابل قبول است و بیشتر ممنوع است.

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر طبق تبصره ای که فرستادین خیر. اظهار نظر نهایی به عهده کارشناسان سازمان مربوطه هست

  • فرزین دانش مقدم

    باسلام واحترام:ضمن عرض ادب ارادت بنده د سال۲۰۱۲۰۱۳۶۴و ۵۰۸۰۱۳۶۵جمعا بمدت ۷ماه و۲۳روز بصورت بسیجی درمنطقه جنگی حضورداشته دراین مدت ۸ عملیات جنگی یعنی حد فاصله سال ۶۴و۶۵ (۷ماه و۲۳) بودم ودوبارمجروح شدم اینجانب متولد۱۳۴۹۰۶۰۱یعنی ۱۵ ساله بودم بنده پس ازاتمام جنگ و ادامه بروزعوارض ناشی ازجنگ تحمیلی رژیم بحثی عراق ۱)مشکلات کلیوی ازسال۱۳۷۹ وپس طی درمان ۱.۵ ماه در۸۶دربیمارستان ساسان بستری شدم برای بررسی تمام موارد شرح خویش دنبال این واون بودم وبعد ازترخیص ازبیمارستان ۲روزهم بیمارستان شهرک غرب بستری شدم ۲)بابت کلیوی وریه ها تحت درمان بستری شدم بعدازانجام هرگونه معاینات وبررسی ها هردوپزشک بیماری بنده راناشی ازعوارضی شیمیایی ومزمن تشخیص داده وجزءبیماران صعب العلاج ومدالعمر اعلام نمودن

  • فرزین دانش مقدم

    باسلام واحترام،اینجانب فرزین دانش مقدم یکی ازجانبازان ۸سال دفاع مقدس بارژیم بحثی عراق برعلیه بعدازچندسال گذران جنگ احساس می کردم ازناحیه شنوایی دچارمشکل شده وتوان متوجه شدن موضوع بار اول برآن میبایستی تکراری میشد پس از طی مدت زمان بلند متوجه اعم ازناراحتی عصبی وافت بسیارش ایی بالای درگیرم ازسال ۱۳۸۰ پی گیرناراحتی عصعبی وافت شنوایی شدید دارم درموردعصبان وروان بیش از۲۰ میشه جزءبیماری صعب العلاج بوده وهستم بابت شنوایی نیزتعریفی چندان ندارد بنیادفقط صورت سانحه میخواد ایران خدمت لطفا خواهشمند است راهنمایی وارائه طریق کنید،باتشکرفرزین دانش مقدم

  • مجید منصوری

    با عرض سلام و ادب من 39 سالمه عصب گوشم ضعق جزئی داشت تا 5سال پیش حدود 10 درصد ضعیف بود الان 25 درصد شده. آیا راهی هست؟ گفتن واسه سمعک یا کاشت هلزون زوده ولی واقعا اذیت میشم

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر برای اظهار نظر دقیق تر لطفا نتایج شنوایی سنجی خودتون رو برای ما راسال کنید

  • نسیم احمدی

    با تشکر از مطالب شما... پزشک پسرم گفته گوش راستش ۷۰ درصد شنوایی نداره از مدل حسی عصبی. میشه بگید چند دسیبل شنوایی نداره. تا بدونم از سربازی معاف خواهد بود یا نه.

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. برای معافیت باید افت شنوایی هر گوش بالای 55 دسی بل باشه

    جلیل ده مجنونی

    سلام من کفالت می‌خوام بگیرم گوش چپ مادرم ۷۰دسی با وراستش۶۰دسی بل قبول ندارن نظام وظیفه دلیلشو میشه بگین لطفا؟

  • حسین

    سلام. یک دختر ۴ ساله، اندازه شنوایی گوش های راست و چپ اش هر کدام ۹۰ دیسی‌بل است. و حرف هم نمی‌زند و فقط کمی صوت ها را انجام می‌دهم مانند چیغ زدن. مادرزادی است، چون سابقه ناشنوایی و لال در دایی و عمه اش هم موجود می‌باشد. لطفا بگید آیا تداوی دارد؟ اگر بلی کدام نوع تداوی؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. متاسفانه برای دریافت تقویت شنوایی سن 4 سال مقداری زیاد هست چرا که دوره زبان آموزی موثر کودک سپری شده. اما دریافت تقویت باید براشون انجام بشه و نتایج به صورت دوره ای بررسی بشه تا مشخص بشه پیشرفتی در کودک دیده میشه یا خیر

    ندا فرهادی

    سلام لطفا سریعتر به پزشک گوش و حلق و بینی و شنوایی سنج و در کنارش گفتاردرمان مراجعه کنین .. کودک شما با شرایطی که گفتین کاندید کاشت حلزون هست و میتونه یک زندگی عادی مثل بقیه ی افراد داشته باشه.

  • رضا توران

    سلام وقت بخیر. برای کم شنوایی شدید که اینجا گفتید راهی به جز سمعک وجود نداره؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. علاوه بر شدت کم شنوایی، نوع اون هم مهم هست. اگر کم شنوایی شما از نوع انتقالی باشه ممکن هست با درمان های دارویی ویا جراحی کم شنوایی تا حد زیاد جبران بشه اما برای کم شنوایی شدید حسی عصبی تنها راه استفاده از سمعک هست

  • ناصر بابایی

    سلام من 30 سالمه و فقط صدای ریز و جیغ مانند رو متوجه نمیشم میشه بگین من چه نوع کم شنوایی دارم ؟

    مدیر سایت

    سلام برای مشخص شدن نوع کم شنوایی لازمه که سنجش شنوایی دقیق انجام بشه.

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس