کم شنوایی یک طرفه و بهترین درمان آن

کم شنوایی یک طرفه و بهترین درمان آن

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

کم شنوایی یک طرفه از اختلالات شنوایی است که می تواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند. دلایل ایجاد افت شنوایی در یک گوش متعدد هستند و در این مقاله به این موارد و راههای درمان و جبران کم شنوایی یکطرفه خواهیم پرداخت

کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه به شرایطی گفته می شود که فقط یک گوش فرد دچار ضعف شنوایی و گوش مقابل کاملاً سالم باشد. در صورتی که یک گوش دچار ناشنوایی کامل باشد به این حالت ناشنوایی یک طرفه یا یا ناشنوایی کامل یک گوش (کری یک گوش) گفته می شود.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

علائم کم شنوایی یکطرفه

افراد دارای افت شنوایی یک گوش مشکلات خاصی دارند و این مشکلات نسبت به کاهش شنوایی های دوطرفه تفاوت زیادی دارند. یکی از علائم افت یک گوش، مشکل در جهت یابی و مکان یابی صداست. در حالت طبیعی اطلاعات شنوایی دو گوش با یکدیگر ترکیب می شوند و جهت و منبع صدا به راحتی قابل تشخیص است. هنگامی که کم شنوایی گوش چپ یا گوش راست وجود دارد صدا فقط از طریق گوش سالم قابل دریافت است و امکان جهت یابی و یافتن منبع دقیق صدا وجود ندارد. یکی دیگر از نشانه های کم شنوایی یک طرفه مشکل شنوایی در محیط های شلوغ و پر سر و صداست. گوش انسان و در حالت طبیعی اصوات دریافتی از دو طرف را بررسی و با یکدیگر ترکیب می کند و تمرکز شنوایی روی اصوات دلخواه قرار می گیرد. اما در افراد دارای کم شنوایی یک گوش این پردازش ها به شدت کاهش می یابد و جداسازی اصوات دلخواه از سر و صداهای اضافه سخت تر می شود. یکی دیگر از علائم افت شنوایی یک گوش این است که هنگام صحبت کردن یک فرد در طرف گوش دارای مشکل، شنوایی سخت تر از طرف مقابل است. کم شنوایی یک طرفه باید جدی گرفته شود و در صورت تشخيص آن سریعاً به مراکز شنوایی و متخصص گوش مراجعه شود.

مشکلات ناشی از افت شنوایی یک طرفه

دلایل کم شنوایی یک طرفه

عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث کم شنوایی یا ناشنوایی یک گوش شود. از جمله این موارد می توان به عوامل ژنتیکی و مادرزادی اشاره کرد. در ادامه درباره بیماری های مرتبط با افت شنوایی یک گوشی توضیح خواهیم داد.

بیماری منیر

بیماری منیر یکی از اختلالات‌ گوش داخلی است که به دلیل افزایش فشار مایع گوش داخلی ایجاد می شود. از علائم منیر می توان به کم شنوایی یک طرفه، سردرد، وزوز گوش یکطرفه، سرگیجه و حالت تهوع اشاره کرد. با استفاده از دارو می توان مانع از بروز حملات شدید این بیماری شد، اما کم شنوایی ناشی از آن قابل درمان نیست.

تومور عصب شنوایی

تومور عصب شنوایی یا شوانومای دهلیزی یکی از اختلالاتی است که به علت بروز ضایعه در مسیر عصب گوش ایجاد می شود. این بیماری یک طرفه است و فقط یک گوش را درگیر می‌ کند. از علائم این بیماری می توان به کم شنوایی یک گوشی، وزوز یک طرفه، سردرد و سرگیجه اشاره کرد. در صورتی که در مراحل اولیه این بیماری جراحی انجام شود ممکن است شنوایی به حالت طبیعی برگردد.

سرخک

بیماری سرخک می تواند یکی از عوامل ایجاد کم شنوایی یک طرفه باشد. البته افت شنوایی ناشی از سرخک هميشه یک طرفه نیست و ممکن است هر دو گوش را درگیر کند. افت شنوایی حاصل از سرخک می تواند هم از نوع انتقالی باشد هم از نوع حسی عصبی.

علت ایجاد کم شنوایی یک طرفه

لابیرنتیت

لابیرنتیت به معنای عفونت یا التهاب لابیرنت گوش داخلی است. از جمله علائم این بیماری می توان به کم شنوایی یک گوش، سرگیجه، وزوز گوش و حالت تهوع اشاره کرد. درمان لابیرنتیت با استفاده از دارو امکان پذیر است. ممکن است کم شنوایی ناشی از لابیرنتیت پس از درمان هم باقی بماند.

آرتریت تمپورال

یکی از علائم نادر بیماری آرتریت تمپورال ایجاد کم شنوایی یک طرفه است.

سندروم ری

سندروم ری یک بیماری بسیار نادر است که در افراد کم تراز 18 سال خصوصا کودکان دیده می شود. یکی از علائم این بیماری بروز افت شنوایی یا کری یک گوش است.

دلایل افت شنوایی یک طرفه

انسداد گوش

بسته شدن مجرای گوش به علت جرم یا اجسام خارجی می تواند یکی از دلایل بروز افت شنوایی یک طرفه باشد. معمولاً پس از باز شدن مجرای گوش افت شنوایی هم برطرف می شود. یکی دیگر از دلایل انسداد گوش وجود آترزی یا میکروشیای مادرزادی است. در این اختلالات لاله و مجرای گوش به درستی شکل نگرفته است.

نوروفیبروماتوز نوع 2

نوروفیبروماتوز نوع 2 یا NF2 یکی از اختلالاتی است که موجب ایجاد تومور در سیستم عصبی می شود. یکی از مهم ترین انواع این تومورها، تومور عصب شنوایی است که موجب کم شنوایی یک گوشی می شود.

عفونت گوش خارجی (اوتیت اکسترنال)

عفونت گوش خارجی معمولاً به صورت یک گوشی اتفاق می افتد. یکی از علائم این بیماری، بروز کاهش شنوایی یکطرفه است. پس از درمان دارویی بیماری شنوایی به حالت طبیعی باز می گردد.

زونا

هرپس زوستر یا زونا یک عفونت ویروسی است که در برخی موارد ناحیه سر و گردن و اعصاب آن را درگیر می کند و موجب بروز افت شنوایی گوش چپ یا راست می شود.

علت افت شنوایی در یک گوش

نارسایی عروق مهره ای

این نارسایی موجب جریان خون ضعیف در قسمت پشتی مغز می شود و احتمال ایجاد مشکل شنوایی یک طرفه دارد.

سندروم واردنبرگ

واردنبرگ یک سندروم نادر است که موجب ایجاد کم شنوایی یک طرفه ملایم تا عمیق می شود. سندروم واردنبرگ ممکن است باعث از دست دادن کامل شنوایی شود. استفاده از سمعک در این موارد ضروری است.

اوریون

بیماری اوریون یک عفونت ویروسی است که حدوداً دو سه هفته به طول می انجامد. این بیماری مسری است و در بسیاری از موارد موجب بروز کم شنوایی یا ناشنوایی یکطرفه می شود. پس از درمان بیماری ممکن است کم شنوایی باقی بماند. برای این افراد استفاده از سمعک مناسب توصیه می شود.

ماستوئیدیت

بیماری ماستوئیدیت در واقع التهاب یا عفونت حفره های داخلی استخوان پشت گوش است. این حفره ها با گوش میانی در ارتباط هستند. ماستوئیدیت موجب ایجاد کم شنوایی یکطرفه از نوع انتقالی می شود. معمولاً پس از درمان ماستوئیدیت شنوایی تا حد زیادی به حالت طبیعی باز می گردد.

کم شنوایی ناگهانی یک طرفه یا سکته گوش

سکته گوش یا افت شنوایی ناگهانی یکی از مواردی است که موجب افت شنوایی یک طرفه می شود. این اختلال از جمله اورژانسی ترین موارد گوش و حلق و بینی است. در صورت مراجعه سریع به متخصص گوش و حلق و بینی و تزریق کورتون به گوش ممکن است شنوایی به حالت طبیعی برگردد، در غیر این صورت دائمی خواهد شد. کاهش شنوایی ناشی از سکته گوش از نوع حسی عصبی است.

ضربه به گوش یا سر

وارد شدن ضربه به گوش و سر می تواند موجب اختلال شنوایی یک طرفه شود. در مواردی که به علت ضربه استخوان تمپورال دچار شکستگی می شود کم شنوایی یک گوش به وجود می آید. این افت شنوایی ممکن است جبران ناپذیر باشد.

پارگی پرده گوش

پاره شدن پرده گوش یکی از علل وقوع افت شنوایی یکطرفه است. پارگی پرده گوش به دلایل متعددی رخ می دهد. از جمله مهم ترین این دلایل می توان به ضربه اشاره کرد. در صورت جزئی بودن پارگی پس از درمان شنوایی به حالت عادی برمی‌گردد. اما در مواردی که نیاز به انجام جراحی تمپانوپلاستی است به احتمال زیاد کم شنوایی باقی می ماند.

درمان کم شنوایی یک گوشی

درمان کم شنوایی یکطرفه بستگی به این دارد که عامل ایجاد آن چه چیزی باشد. در صورتی که هر نوع عفونت در گوش خارجی و میانی رخ دهد پس از درمان دارویی شنوایی به حالت عادی برمی ‌گردد. در بسیاری از موارد ممکن است کم شنوایی باقی بماند. خصوصاً در مواردی که قسمت گوش داخلی دچار اختلال شده است. در صورتی که کم شنوایی یک طرفه قابل درمان نباشد، استفاده از سمعک تنها راه بهبود شنوایی است.

کاربرد جراحی برای درمان افت شنوایی یک گوش

افت شنوایی یک گوشی در صورتی با جراحی قابل درمان است که علت ایجاد آن با عمل جراحی برطرف شود. در مواردی که پارگی گوش وجود دارد با استفاده از تمپانوپلاستی می توان شنوایی را تا حدی بهبود بخشید. همچنین هنگامی که تومور عصب شنوایی وجود دارد تنها راه درمان جراحی است. اما ممکن است بعد از جراحی شنوایی به حالت طبیعی برنگردد. عفونت گوش میانی و ماستوئیدیت از دیگر مواردی هستند که با عمل جراحی قابل درمان هستند.

دارودرمانی برای کم شنوایی یک طرفه

استفاده از دارو درمانی هنگامی که عفونت گوش، التهاب، ماستوئیدیت، لابیرنتیت و بیماری منیر وجود دارد ممکن است تا حدی باعث بهبود شنوایی شود. استفاده از آنتی بیوتیک، استروئیدها و کورتون در این زمینه کاربرد دارد.

انواع سمعک مناسب برای افت شنوایی یک گوش

این که چه نوع سمعکی برای کم شنوایی یک طرفه مناسب است بستگی به میزان افت دارد. در صورتی که میزان افت شنوایی تا حد شدید باشد می توان از سمعک های استاندارد استفاده کرد. در صورتی که افت شنوایی در حد عمیق باشد می توان از انواع سمعک های ترانس کرانیال استفاده کرد. از جمله پر کاربردترین این سمعک ها می توان به سمعک کراس اشاره کرد. نوع دیگر از این محصولات سمعک استخوانی یا عینکی است که اصوات طرف آسیب دیده را از طریق ارتعاشات استخوان به گوش سالم منتقل می کند.

بهترین سمعک برای افت شنوایی یک طرفه

سمعک کراس

سمعک کراس به صورت دوگوشی استفاده می شود. در واقع سمعک کراس دارای یک گیرنده صدا که روی گوش آسیب دیده قرار می گیرد و یک دریافت کننده که روی گوش سالم قرار می گیرد. صداهای دریافتی از سمت گوش کم شنوا یا ناشنوا از طریق ارتباط وایرلس به گوش سالم منتقل می شود و بدین صورت فرد هیچ صدایی را در محیط از دست نمی دهد. ایجاد ارتباط دو گوشی و دریافت اصوات رسیده از سمت گوش کم شنوا تاثیر بسیار زیادی در توانایی درک گفتار و شنوایی طبیعی فرد ایفا می کند و سمعک های کراس با ارتباط سریع وایرلس می توانند مشکل همیشگی افراد دارای افت شنوایی یکطرفه را به میزان چشمگیری بهبود بخشند.

کاشت حلزون برای کاهش شنوایی یک گوش

در مواردی که فرد دارای ناشنوایی در یک گوش است یکی از روش های توانبخشی و درمان شنوایی، کاشت حلزون است. کاشت حلزون در ایران برای افت های دو طرفه عمیق انجام می شود و در صورتی که فرد دارای ناشنوایی یک طرفه این عمل را انجام دهد هزینه آن به صورت آزاد محاسبه می شود.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

کم شنوایی یک طرفه در کودکان و نوزادان

به طور کلی از هر 1000 تولد یک کودک دچار کاهش شنوایی یکطرفه می شود. بیشتر این موارد به دلیل عوامل ژنتیکی ایجاد می شود. همچنین برخی بیماری ها نظیر اوریون، سرخک، سندروم واردنبرگ، سندروم ری و آترزی گوش خارجی باعث ایجاد افت يک طرفه در کودکان می شود. علاوه بر آن حدود 3 درصد از کودکانی که در سن مدرسه هستند به افت یک گوش مبتلا هستند. یکی از مهم ترین و شایع ترین دلایل کاهش شنوایی یک گوش در کودکان، عفونت گوش است. شرایط و اقدامات لازم برای کودکان با بزرگسالان متفاوت است. با توجه به اهمیت شنوایی در یادگیری زبان و گفتار این نوع کم شنوایی حتی اگر موقتی هم باشد نياز به تقویت از طریق سمعک دارد.

کاهش شنوایی یکطرفه عمیق (ناشنوایی یک گوش)

ناشنوایی کامل یک گوش معمولاً به علت سکته گوش، تومور عصب شنوایی شدید، دلایل ژنتیکی مانند سندروم ها اوریون و سرخک اتفاق می افتد. در بیشتر موارد درمان دارویی یا جراحی برای این نوع افت شنوایی جوابگو نیست و شنوایی را به حالت عادی بر نمی گرداند. این نوع افت شنوایی در کودکان شایع تر است.

عوارض کم شنوایی یکطرفه

کاهش شنوایی یک طرفه جهت یابی و مکان یابی اصوات را تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین ارتباط دو گوش در ساقه مغز رفته رفته از بین می رود. یکی از سخت ترین شرایط برای افراد دارای این اختلال، وزوز گوش شدید است. از دیگر عوارض کم شنوایی یک گوش می توان به زودرنجی، استرس، انزوا، سرگیجه، بی قراری و عدم درک گفتار در محیط های شلوغ اشاره کرد. قطع ارتباط دو گوش رفته رفته منجر به کاهش قدرت درک و تمایز گفتار شده و می تواند زمینه را برای اختلال پردازش مرکزی فراهم کند. ورودی های صوتی دو گوش به مغز باید همواره حفظ شده و از تنبلی اعصاب و کاهش مسیرهای عصبی مغز جلوگیری کرد.

آیا افت شنوایی یک طرفه دائمی است؟

در بسیاری از موارد کاهش شنوایی یک گوش دائمی و حتی پیشرونده است. تنها در صورتی این افت برطرف می شود که دلیل وقوع آن عفونت گوش خارجی یا میانی، ماستوئیدیت، پارگی پرده گوش، سکته گوش (در صورت اقدام سریع ) و لابیرنتیت باشد. حتی در این موارد هم درمان کم شنوایی یک طرفه قطعی نیست. گاهی اوقات بعد از درمان بیماری شنوایی بهبود می یابد ولی به حالت عادی باز نمی گردد.

آیا کم شنوایی گوش چپ با گوش راست فرق دارد؟

تفاوتی بین افت شنوایی گوش راست و چپ وجود ندارد. دلیل خاصی برای چپ یا راست بودن کم شنوایی وجود ندارد. در صورتی که هر کدام از گوش ها درگیر بیماری های ذکر شده یا تومور و سکته گوش شود کم شنوایی در آن رخ می دهد.

کم شنوایی و وزوز یک گوش نشانه چیست؟

در بیشتر موارد افراد دارای افت شنوایی یکطرفه در همان گوش دچار وزوز می شوند. در صورتی که کم شنوایی و وزوز یک گوش به صورت ناگهانی باشد. یک زنگ خطر به حساب می آید و فوراً باید برای درمان و تشخیص دلیل آن اقدام کرد. خصوصاً هنگامی که با سرگیجه همراه باشد.

بهترین دکتر برای درمان کم شنوایی یک طرفه

بهترین دکتر برای درمان افت شنوایی یک گوشی متخصص گوش و حلق و بینی است. در مواردی که نیاز به جراحی باشد این پزشکان بهترین روش را انتخاب می کنند. در انتخاب متخصص ENT دقت زیادی لازم است. پزشکی را انتخاب کنید که در زمینه گوش و اتولوژی حاذق باشد و تجربه بالایی در این زمینه داشته باشد. در صورتی که افت شنوایی درمان ناپذیر باشد بهترین دکتر برای آن شنوایی شناس (ادیولوژیست) است. ادیولوژیست با استفاده از سمعک و روشهای توانبخشی از بروز افت شنوایی شدیدتر و وزوز گوش جلوگیری می کند.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • Ahoura

    سلام وقت بخیر من صبح که از خواب بیدار شدم یک مایع بدون رنگی توی گوشم بود و بعد از چند ساعت متوجه شدم که گوش راستم یعنی همون گوشی که ازش مایع اومده دچار کم شنوایی شده مشکلش چی می‌تونه باشه عفونته؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. امکان عفونت و پارگی پرده گوشتون وجود داره

  • نیما

    سلام ببخشید من گوشم مادر زادی سمت راستی کم شنوایی داره و خیلی وقته گذشته الانم ۱۷ سالمه و همچنان فلج بلزم دارم ک اونم مادر زادیه ایا درمانی برای کم شنوایی مادر زادی وجود داره؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. تنها روش درمان برای این مدل افت شنوایی استفاده از سمعک هست. هیچ روش دارویی و جراحی برای درمان کم شنوایی گوش راست شما وجود ندارد. عدم استفاده از سمعک میتونه باعث بدتر شدن گوش و ایجاد وزوز بشه.

  • عسل موسوی

    سلام وقت بخیر من از ارپاد زیاد استفاده میکنم با متاسفانه با صدای بلند یک چند روزی هست گوش سمت چپم به مقدار خیلی کم دچار کم شنوایی شده این عفونت هست ؟ اگه دچار کم شنوایی شده باشم چرا گوش راستم هیچ مشکلی نداره ؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر دوست عزیز. برای بررسی باید به پزشک مراجعه کنید. با مواردی که ذکر کردید امکان تشخیص وجود نداره

  • سپیده آرایی‌ پور

    سلام وقتتون بخیر همسر من به علت بیماری اوریون در بچگی گوش سمت راستشون به شدت کم شنوا شده و به همین خاطر از سربازی معاف شدن،الان توی شرکت قسمت خط تولید مشغول به کار هستن که سروصدا اونجا زیاده،من خیلی نگرانم آیا ممکنه به گوش سالمشون آسیب وارد بشه؟؟باید چیکار کنیم؟؟ لطفا راهنمایی کنید????

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. سر و صدا و نویز کاری به طور کلی آسیب زننده هست و باید حتما از محافظ های شنوایی استفاده و هر 6 ماه یکبار شنواییشون رو چک کنند

  • sh Mostafavi

    سلام وقت بخیر من از بچگی دچار پارگی پرده گوش شدم عمل کردم ولی خوب نشد و الان شنوایی گوش چپم خیلی کم شده در حد نشنیدن، میترسم گوش راستم آسیب ببینه چیکار کنم؟ ایا ناشنوایی گوش چپ به گوش راست آسیب میزنه

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. خیر کم شنوایی ناشی از پرده گوش به گوش دیگه منتقل نمیشه اما برای حفظ عملکرد مناسب اعصاب محیطی و مرکزی باید کم شنوایی رو با وسایل تقویتی مثل سمعک تقویت کرد

  • پرستو عابدی

    سلام خسته نباشید پسر من ۷ سالش تو بیمازستان سالم بود بعدا دوباره دکتر بردم سالم بود گوشش اما امسال برا سنجش مدرسه بردم گوش سمت راستش نمی شنوه یا راه درمانی داره ممنون میشم پاسخ بدهید

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر باید علت افت شنوایی مشخص بشه تا درباره روند درمان تصمیم گیری بشه. نتیجه شنوایی سنجی ایشون رو بفرستید برای ما

  • سهراب فتاحی

    سلام من گوش سمت چپم از بچگی کم شنوا بود می خواستم بدون سمعک درمان داره

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. اگر ناشی از افت حسی عصبی باشه تنها راه استفاده از سمعک هست

  • علی م

    سلام من بعد یه دوره بیماری حالا یا کرونا یا سرما خوردگی حاد گوشم دچار وزوز شد نوار گوش گرفتم تا حدود بیست درصد گوشم دچار کم شنوایی شده بود بعد مصرف دارو گوشم کامل خوب شد فقط یه وز وز جزیی موند که زیادم حس نمیشد دوروز بعد این که داروهام تمام شد و نوار گوش دادم و گوشم سالم بود شب به یکباره گوشم کیپ شد فرداش رفتم پیش دکتر نوار گوش نوشت گوشم حدود هشتاد درصد شنواییشو از دست داده بود بازم از داروهای قبل نوشت برام الان ده روز گذشته ولی بهتر نشد وزوز نداره ولی حالت یه سماوره که تو گوشم میجوشه ام ار ای نوشته ولی ده روز دیگه نوبتم میشه لطفا راهنمایی کنید ای اطلاعات که گفتم بیشتر به چه چیزی شبیه سرگیجه و اینا هم ندارم

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. احتمالا مورد شما کم شنوایی ناگهانی بوده. به متخصص مراجعه کنید تا در صورت صلاحدید برایتون از تزریق کورتون استفاده کنند

  • محسن عزتی

    سلام مادر من دو روز قبلی وقتی از خواب بیدار شده گوش سمت راستش ناشنوا شده وصادی وزور و سماور جوشده میده

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. سریعا به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا در صورت ایجاد افت شنوایی ناگهای براشون از کورتون تراپی استفاده کنند

  • سنا ملکی

    سلام خسته نباشید من امروز از خواب که بیدار شدم گوش راستم کلا کم شنوا شده انگار چوب پنبه توش کردم دارم اذیت میشم علت چی میتونه باشه تا الان هم گوشم هیچ مشکلی نداشت میتونه عفونت باشه؟ و راه حل لطفا

    مدیر سایت

    سلام دذوست عزیز. تا کاملا معاینه نشید نمیشه هیچ گونه نظری داد. به پزشک متخصص مراجعه کنید

  • هادی

    سلام دختر من دچار ناشنوایی یکطرفه شده ۷سالش مشکل عصبی هست بهترین راه درمان براش چی هست با تشکر

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. لطفا نتیجه آزمون شنواییشون رو برای ما ارسال کنید

  • الهه معاضدی

    سلام..شنوایی مادر من ۸۰ درصد هست هر دوتا گوش ..براش سمعک داخل گوشی زیمنس گرفتیم..اما اصرار داره که با یکی شم میشنوم و لازم نیست دوتا بذارم. اینجوری هم راحت ترم هم گوشم باز ه یکیش..در حالیکه شنوایی سنجی گقتن دوتا لازمه ..واقعا اگه با یه سمعک صداها رو گوش بده اون گوش دیگه ش ضعیف میشه شنوایی ش که سمعک نداره یا ربطی نداره..مممون

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. وقتی کم شنوایی در این حد یعنی 80 درصد هست حتما باید از هر دو گوش استفاده کنند و برای جلوگیری از افت بیشتر برای هر دو گوش سمعک رو بذارن

  • سینا نامنی

    سلام سینا هستم 37 سال گوش چپم از بچگی کم شنوایی داشته و حتی معافیت پزشکی سربازی بابت همین موضوع ناشنوایی گوش چپم گرفتم تا الان مشکلی هم نداشتم ولی چند وقتی هست این موضوع یه جورایی کلافه کرده منو چه جوری بگم یه جورایی داره خستم میکنه . ایا امیدی هست که بشه یه روزی گوش چپم هم بشنوه ؟؟؟؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. لطفا برگه سنجش شنوایی خودتون رو برای ما ارسال کنید. در حال حاضر بهترین گزینه برای شما استفاده از سمعک هست

  • فرامرز

    سلام من ۳۳سالمه ودردوران کودکی بخاطرتصادف گوشم خونریزی کرده امامتاسفانه تشخیص ندادن ک شنوایی گوش راستم کلاازبین رفته.آیاراهی بعداین همه سال برابازگشت شنوایی وجوددارد؟لطفاراهنمایی کنید

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. اگر حادثه باعث آسیب به حلزون گوش شما شده باشه متاسفانه راه حلی برای بازگشت شنوایی وجود نداره

  • عباس سراج

    سلام من تصادف کردن وگوش چپ من فقط ۱۵ درصد شنوایی داره پرده گوش من سالم است وبحاطر عصب که از مغز میاد شنوایی نداره آیا راهی دارد که درمانش کنم صدای سوت داخل گوش دیوانه ام کرد

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. لطفا عکس برگه سنجش شنوایی خودتون رو برای ما بفرستید تا نظر قطعی خدمتتون داده بشه

  • محمدرضا نوروزی پور

    سلام من گوش سمت راستم کم شنوایی داره اما چپ نه میشنوه و این اتفاق وقتی افتاد که از خواب بیدارشدم علتش چیست؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. کم شنوایی ناگهانی یا سکته گوش میتونه علائم شما رو ایجاد کنه ولی نیز به بررسی بیشتر داره. سریعا به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید

  • رحمت الله رازی

    سلام وقت بخیر مشکل کم شنوایی در سمت گوش راستم و همچنان یه جوری صدا در گوش است علل این کم شنوایی چیست و را حل آن چیست من نزد پزشکان مراجعه کردم اون ها گفتن چسپندگی استخوان داره باید حمل شود آیا به جز از حمل را حل دیگری دارد یا نه .ممنون

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. اگر تشخیص پزشکتون اتوسکلروز باشه با توجه به گسترگی و پیشرفت و نظر جراح، جراحی راه حل مناسبی هست براش

  • یسرا عسکری

    سلام دخترم ۶ ساله هست تازه متوجه شدم گوش سمت چپش شنوایی ندارد زمانیم بدنیا اومد توی بهترین بیمارستان معایناتیم کردن گفتن دخترت هیچ مشکلی نداره بعد مرخص کردن الانم متوجه شدم بردم دکتر معاینه کرون گفتن پرده گوش سالمه وگوشش تمیزه پیش متخصص گوش حلق وبینی وقت گرفتم برای ۴ ماه بعد نوبت دادن ممنون میشم بتونید راهنمایم کنید

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. لطفا برگه سنجش شنوایی ایشون رو برای ما ارسال کنید

  • فاضل عبدی

    سلام خسته نباشین من چند ساله بیماری منیر داشتم که بعلت وخیم بودن بیماری وسرگیجه زیاد مجبور به عمل لابیرنتکتومی انجام دادم که متقابل آن شنوایی کامل یک گوشم را از دست داده ام .آیا سمعک ویا کاشت حلزون برای گوشم جواب میده یا نه تشکرات فراوان

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. اگر شنوایی یک سمت رو کاملا از دست دادین باید از سمعک های کراس که روی هر دو گوش قرار میگیرند استفاده کنید. برگه سنجش شنواییتون رو ارسال کنید تا اطلاعات لازم خدمتتون داده بشه

  • سامان احمدی

    با سلام برای درمان ناشنوایی یک طرفه حاصل از بیماری اریون چه سمعکی باید استفاده بشه؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. این مورد بستگی به مقدار افت شنوایی هست که ایجاد شده. لطفا نوار گوش ایشون رو برای متخصصین ما ارسال کنید

  • فریده پناهی

    سلام مدتی است گوش راست من کم شنوا شده دکتر برام ام آر نوشته نمی دونم مشگلی چیست لطفا راهنمایی کنید

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. در موارد افت شنویی یکطرفه همواره از تست های تکمیلی مثل MRI کمک گرفته میشه. انجام بدین و نتیجه رو به پزشکتون نشون بدین

  • بهمن بهمن یار

    ۲۵ سال میشود دچار کم شنوایی در گوش چپ شدم ولی متاسفانه پیگیری نکردم.آیا بعد این همه تاخیر نیز اگر پیگیری کنم درمان حاصل میشود

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. باید سنجش شنوایی انجام بشه تا از نوع و میزان افت شنوایی گوش چپ مطلع بشیم. در نظر داشته باشد که درمان قطعی برای این مشکل ممکن نیست و باید توانبخشی شنوایی با کمک سمعک صورت بگیره

  • حامد جلیلی

    سلام خواهر شوهر من گوش درد داشت الان جند روز زایمان کرده چند قطره روغن زیتون ریختیم الان سنگینی سر و سنگینی گوش احساس داره چکار باید کرد

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. اقدام بسیار اشتباهی انجام دادید و لازمه سریعا ایشون رو پیش متخصص گوش و حلق و بینی ببرید. ممکن هست پرده گوش دچار پارگی بوده و روغنی که در مجرای گوش ریختید  به ساختارهای گوش میانی نفوذ کرده باشه

  • ابوالفضل گلی نژاد

    سلام من ۱۰ سالمه و یک گوش من از وقتی که بدنیا آمدم ناشنوا هست و چرک کرده ممکنه تومور باشه؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر. برای اظهار نظر دقیق باید کلیه مدارک پزشکی شما بررسی بشه

  • سیروانی

    آقا الان از این سمعکی که معرفی کردید چه برندی هست و قیمتش چنده؟

    مدیر سایت

    سلام. در حال حاضر سمعک های کراس از برند زیمنس و فوناک موجود هست. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کلینیک تماس بگیرید و برگه سنجش شنوایی خودتون رو ارسال بفرمایید

  • مهسا نوری

    سلام ایا جرم گوش به مرور زمان باعث کم شنوایی میشه حتی اگه شست و شویی گوش انجام بشه؟

    مدیر سایت

    سلام. خیر جرم گوش در صورتی که کاملا مجرای گوش رو ببنده ممکنه باعث افت شنوایی جزئی بشه. در غیر این صورت خیر

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس