بهترین راه درمان جرم گوش چیست؟

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

جرم گوش یا سرومن گوش

کانال گوش ماده ای روغنی به نام سرومن تولید می کند که بیشتر به عنوان جرم گوش شناخته می شود. سرومن گوش را از گرد و غبار، ذرات خارجی و میکرو ارگانیسم ها محافظت می کند. همچنین از پوست کانال گوش در برابر تحریکات ناشی از آب محافظت می کند. در شرایط عادی، سرومن اضافی راه خود را از کانال و داخل گوش به طور طبیعی باز می کند و تخلیه می شود.

هنگامی که غدد شما بیشتر از حد لازم سرومن تولید می کنند، ممکن است این جرم سفت شده و گوش را مسدود کنند. هنگامی که گوش خود را تمیز می کنید، می توانید به طور تصادفی سرومن را عمیق تر فشار دهید و باعث انسداد شوید. تجمع جرم گوش یک دلیل شایع برای کاهش شنوایی موقت است. هنگام تمیز کردن جرم گوش در خانه باید احتیاط زیادی کنید. اگر مشکل همچنان ادامه داشت، به پزشک خود مراجعه کنید. به طور کلی درمان سریع و بدون درد است و شنوایی می تواند به طور کامل ترمیم شود.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

دلیل جرم گوش

علت جرم گرفتن گوش

برخی از افراد مستعد تولید بیش از حد جرم گوش هستند. با این حال، سرومن اضافی خود به خود منجر به انسداد کانال گوش نمی شود. در حقیقت شایع ترین علت انسداد در اثر سرومن گوش، تلاش برای خارج کردن آن در منزل است. استفاده از گوش پاک کن، گیره ها یا سایر اشیاء موجود در کانال گوش نیز می تواند جرم را عمیق تر کرده و انسداد ایجاد کند.

همچنین در صورت استفاده مکرر از هدفون، احتمال تولید جرم گوش نیز بیشتر است. آنها می توانند سهواً مانع از بیرون آمدن سرومن گوش از مجرای گوش شده و باعث انسداد شوند.

نشانه ها و علائم تجمع جرم گوش

ظاهر جرم گوش از رنگ زرد روشن تا قهوه ای تیره متفاوت است. رنگهای تیره لزوماً نشانگر انسداد نیستند. علائم تولید سرومن گوش بیش از حد شامل موارد زیر است.

  • کم شنوایی ناگهانی یا جزئی، که معمولاً موقتی است
  • وزوز گوش و صدای اضافی که به معنی شنیدن صداهایی در گوش بدون وجود منبع خارجی است
  • احساس پری در گوش
  • درد گوش

عدم تخلیه جرم گوش و انسداد کامل مجرای گوش می تواند زمینه ساز ایجاد عفونت شود. در صورت تجربه علائم عفونت گوش به پزشک خود مراجعه کنید. علایم عفونت ناشی از جرم گوش عبارتند از:

  • درد شدید گوش
  • درد گوشی که فروکش نمی کند
  • ترشح بدبو از گوش
  • تب
  • سرفه
  • کم شنوایی
  • سرگیجه

توجه به این نکته ضروری است که کاهش شنوایی، سرگیجه و گوش درد دلایل زیادی دارد. اگر هر یک از این علائم مکرر است به ادیولوژیست یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. ارزیابی کامل پزشکی می تواند در تعیین اینکه آیا این مشکل ناشی از مایع اضافی گوش یا مشکل بهداشتی دیگر است، کمک می کند.

درمان جرم یا سرومن گوش

جرم گوش در کودکان

گوش کودکان مانند بزرگسالان به طور طبیعی جرم تولید می کند. اگرچه برداشتن جرم گوش ممکن است وسوسه کننده باشد، اما انجام این کار می تواند به گوش کودک آسیب برساند.

اگر گمان می کنید کودکتان سرومن گوش بیش از حد دارد یا کانال گوشش مسدود شده است، بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. پزشک کودک همچنین ممکن است هنگام معاینات منظم گوش متوجه جرم اضافی شده و در صورت لزوم آن را برطرف کند. همچنین، اگر متوجه شدید کودکتان انگشت یا اشیاء دیگر را به گوش خود وارد می کند، از پزشک بخواهید که گوش های کودکتان را برای وجود سرومن بررسی کند.

جرم گوش در بزرگسالان

جرم گوش در بزرگسالان نیز می تواند مشکل ساز باشد. برخی از بزرگسالان ممکن است تا زمانی که جرم گوششان موجب کم شنوایی نشده است، نسبت به آن بی تفاوت باشند. در حقیقت، بیشتر موارد کم شنوایی انتقالی در بزرگسالان مسن در اثر تجمع جرم گوش ایجاد می شود. این باعث می شود صداها کم تر به حلزون گوش برسند. استفاده از سمعک هم می تواند به انسداد سرومن گوش کمک کند.

راه های درمان جرم گوش

هرگز نباید سعی کنید خودتان جرم گوش را خارج کنید. این کار می تواند آسیب بزرگی به گوش وارد کند و منجر به عفونت یا کم شنوایی شود. با این حال می توانید خودتان را از شر سرومن اضافی گوش خلاص کنید. در صورت لزوم فقط برای قسمت های بیرونی گوش خود از گوش پاک کن استفاده کنید.

قطره نرم کننده جرم گوش

برای نرم کردن سرومن گوش، می توانید قطره های بدون نسخه مانند گلیسیرین فنیکه که برای این منظور ساخته شده اند خریداری کنید. همچنین می توانید از مواد زیر استفاده کنید:

  • روغن معدنی
  • آب اکسیژنه
  • کاربامید پراکسید
  • روغن بچه
  • گلیسرین

شستشوی جرم گوش

شستشوی گوش

راه دیگر برای برداشتن جرم گوش، شستشوی گوش است. در صورت آسیب دیدگی یا سابقه عمل جراحی پزشکی روی گوش، هرگز سعی نکنید گوشتان را شستشو دهید. شستشوی پرده گوش پاره شده می تواند باعث کم شنوایی یا عفونت شود.

برای شستشوی گوش می توان به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد. لازم است پیش از مراجعه از قطره های نرم کننده برای نرم شدن جرم گوش استفاده کنید تا با شستشو به آسانی خارج شود.

برای برداشتن جرم گوش، پزشک ممکن است از موارد زیر استفاده کند.

  • شستشو با آب ولرم
  • ساکشن
  • کوروت، که یک ابزار کوچک با نوک خمیده است

دستورالعمل های پزشک خود را برای مراقبت های بعدی با دقت دنبال کنید. اکثر افراد بعد از برداشتن جرم گوش به خوبی عمل می کنند. شنوایی اغلب بلافاصله به حالت عادی برمی گردد. با این حال، برخی از افراد مستعد تولید بیش از حد سرومن هستند و دوباره با این مشکل روبرو خواهند شد.

شمع گوش

شمع گوش به عنوان درمانی برای سرومن گوش و موارد مشابه به بازار عرضه می شوند. با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به مصرف کنندگان هشدار می دهد که این محصولات ممکن است ایمن نباشند.

این روش شامل قرار دادن یک لوله روشن از موم زنبور عسل یا پارافین در گوش است. فرضیه این است که مکش تولید شده جرم را از کانال گوش بیرون می کشد. طبق اعلام FDA، استفاده از این شمع ها می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • سوختگی گوش و صورت
  • خون ریزی
  • پارگی پرده گوش
  • جراحات ناشی از چکه موم شمع
  • خطرات آتش سوزی

این روش می تواند به ویژه برای کودکان خردسال که هنوز مشکل دارند، خطرناک باشد. گزارش هایی از جراحات و سوختگی دریافت شده است که برخی از آنها نیاز به جراحی سرپایی دارند.

جرم گوش در حالی که گاهی اوقات آزار دهنده است، ولی بخش طبیعی از سلامت گوش است. شما باید از پاک کردن جرم گوش با اشیاء خودداری کنید زیرا این امر می تواند مشکل را بدتر کند. در موارد شدید، گوش پاک کن حتی می تواند به پرده گوش یا کانال گوش آسیب برساند.

جرم گوش چه تاثیرات منفی بر استفاده از سمعک دارد؟

یکی از پارامترهایی که می تواند تجربه فرد در استفاده از سمعک را با اختلال و مشکل مواجه کند، جرم گوش یا سرومن است. در درجه اول باید توجه داشت که در اثر جاگذاری روزانه سمعک ممکن است جرم مجرای گوش به مرور متراکم شده و با تجمع در جلوی پرده گوش مانع از دریافت درست اصوات شود. در ثانی جرم گوش خود یکی از عوامل موثر در خرابی بلندگوی سمعک به خصوص در مدل های داخل گوشی و رسیور داخل مجرا است. در این حالت ممکن است خرابی سمعک و سوختن رسیور یا بلندگو به کرات فرد را آزار داده و هزینه بر باشد. به همین دلیل لازم است قبل از تهیه سمعک به خصوص در مدل های ریک و داخل گوشی، شستشوی گوش انجام شده و مجرا در بهترین و تمیزترین حالت خود قرار داشته باشد.

منبع :www.healthline.com

 


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

معرفی تکنولوژی ها و قابلیت های سمعک alpha برنافون

معرفی تکنولوژی ها و قابلیت های سمعک alpha برنافون

سمعک برنافون آلفا یکی از پیشرفته ترین محصولات برند Bernafon است که با تکیه بر فناوری اختصاصی Hybrid Technology™ طراحی شده است. این سمعک برای افرادی با درجات مختلف کم‌ شنوایی، از خفیف تا عمیق، گزینه ای دقیق و کارآمد به شمار می رود. آلفا با هدف بازتولید صدایی طبیعی، شفاف و متعادل طراحی شده تا کاربران در محیط های مختلف بتوانند گفتار را بهتر درک کرده و ارتباط مؤثرتری برقرار کنند.

معرفی تکنولوژی و ویژگی های سمعک  alpha xt برنافون

معرفی تکنولوژی و ویژگی های سمعک alpha xt برنافون

سمعک برنافون آلفا ایکس‌تی که در ژانویه ۲۰۲۲ معرفی شد، نسخه‌ به روزشده ای از مدل های RIC و BTE سری آلفا این برند محسوب می شود. این سمعک جایگزین نسل های قبلی مانند جونا، زرنا و ویرون شده و با بهره‌گیری از فناوری های جدیدتر، تجربه  شنوایی پیشرفته ‌تری را ارائه می دهد. برند برنافون در کشور سوئیس مستقر است و زیرمجموعه گروه ویلیام دمانت، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات شنوایی در جهان و مالک برند اتیکون، به شمار می آید.

معرفی تکنولوژیها قابلیت ها و ویژگی های سمعک encanta برنافون

معرفی تکنولوژیها قابلیت ها و ویژگی های سمعک encanta برنافون

سمعک encanta alpha XT برنافن در مارچ 2024 جایگزین مدل قبلی خود یعنی سمعکalpha XT  شد. این سمعک که  اولین تولید آن در دسته سمعک‌های miniRITE قرار دارد با تمرکز بر چهار سطح تکنولوژی، طیف گسترده‌ای از محصولات را متناسب با درجات مختلف کم‌شنوایی، سبک‌های زندگی و بودجه‌های مختلف تولید کرده است.  در ادامه سمعک encanta مدل های cic و iic هم تولید کرده است.

معرفی انواع سمعک edge استارکی و تکنولوژی آنها

معرفی انواع سمعک edge استارکی و تکنولوژی آنها

سمعک Edge AI استارکی جدیدترین مدل از سمعک های استارکی است که با بهره ‌گیری از فناوری هوش مصنوعی (AI) به کاربران این امکان را می دهد تا تجربه شنوایی بهینه ای داشته باشند. این سمعک با استفاده از هوش مصنوعی و پردازنده عصبی G2، قادر است به طور هوشمند نویزهای پس ‌زمینه را مدیریت کرده و صدای واضح ‌تری ارائه دهد.

تکنولوژی و قابلیت های سمعک signature استارکی

تکنولوژی و قابلیت های سمعک signature استارکی

سمعک های سری Signature از برند استارکی جدیدترین نسل از سمعک های سفارشی این شرکت هستند که با ظرافت بالا، دقت مهندسی و توجه ویژه به راحتی کاربر طراحی شده‌ اند. این سری کوچک‌ ترین مدل های موجود در خانواده استارکی را شامل می شود و مناسب افرادی است که به دنبال سمعکی کم ‌حجم، نامحسوس و در عین حال قدرتمند هستند.

ویژگی، تکنولوژی و قابلیت های سمعک genesis استارکی

ویژگی، تکنولوژی و قابلیت های سمعک genesis استارکی

ویژگی، تکنولوژی و قابلیت های سمعک genesis استارکی شامل چه مواردی است؟

تکنولوژی و ویژگی سمعک های evolv استارکی

تکنولوژی و ویژگی سمعک های evolv استارکی

تکنولوژی و ویژگی سمعک های evolv استارکی شامل چیست؟

تکنولوژی و ویژگی های سمعک livio استارکی

تکنولوژی و ویژگی های سمعک livio استارکی

تکنولوژی و ویژگی های سمعک livio استارکی چیست؟

سمعک real اتیکن چه تکنولوژی ها و قابلیت هایی دارد؟

سمعک real اتیکن چه تکنولوژی ها و قابلیت هایی دارد؟

سمعک real اتیکن، ورژن ارتقا یافته سمعک more است. این سمعک دارای بهره گیری از سیستم DNN و هوش مصنوعی به پردازش عمیق عصبی اتیکن مجهز است و...

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • امیر حافظ

    سلام ایا داخل منزل خودمنو هم میتونیم گوشمون رو شست وشو بدیم؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. خیر برای شستشوی گوش باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا بهتون قطره بدن و بعد از چند روز استفاده می تونید برای شستشو مجددا مراجعه کنید.

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس