درمان کم شنوایی یکطرفه با سمعک
کم شنوایی یکطرفه یکی از معضلاتی است که بسیار برای فرد آزاردهنده است. کم شنوایی یکطرفه می تواند در اثر موارد زیادی مانند ضربه به سر، تومور مغزی، سکته گوش یکطرفه و برخی از موارد شدید منیر ایجاد شود. کم شنوایی در یک گوش اگر در اثر مشکلات حسی عصبی ایجاد شود راه درمان خاصی ندارد و باید حتما از سمعک مناسب برای درمان و توانبخشی این افراد استفاده کرد. از مشکلات متعددی که کم شنوایی یک طرفه گوش ایجاد می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
برای اطلاع از سمعک های موجود و قیمت سمعک مقاله قیمت سمعک را مطالعه کنید.
- جهت یابی منبع صوت امکان پذیر نیست و فرد معمولا در مکان یابی اصوات دچار مشکل می شود
- درک گفتار و تمایز کلمات بسیار کمتر می شود مخصوصا در محیط های شلوغ و در حضور نویز محیطی
- گوش بهتر نمی تواند به تنهایی درک گفتار خوبی را برای فرد به همراه داشته باشد
- در صورت استفاده از سمعک پر قدرت برای گوش دچار کم شنوایی ممکن است شنوایی گوش سالم نیز در اثر تقویت بیش از حد با اختلال مواجه شود
آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم
نوبت دهی حضوری و آنلاین:
02188871085 02188871589
09354353539 09129358402
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
درمان کم شنوایی یک طرفه با سمعک معمولی
همانطور که گفته شد استفاده از دارو درمانی و جراحی برای کم شنوایی های حسی عصبی ممکن نیست و تنها راه باقیمانده استفاده از سمعک مناسب است. استفاده از سمعک معمولی و یک گوشی به دلیل تفاوت زیاد بین سطح شنوایی دو گوش بسیار مشکل است و معمولا بیمارانی که در یک گوش دچار افت شنوایی هستند تجربه خوبی از سمعک های معمولی ندارند.
استفاده از سمعک معمولی برای این نوع کم شنوایی معضلات زیادی به دنبال دارد. اول این که حتی اگر صدا به خوبی برای گوش کم شنوای تقویت شود و فرد بتواند وجود صدا در این سمت را تشخیص دهد باز هم صدا هنگامی که به مغز می رسد دچار تغییرات و دیستورشن زیادی می شود که عملا تشخیص و تمایز سیگنال گفتاری برای مغز غیر ممکن می شود. در این صورت تنها راه ممکن اتکا به گوش بهتر است، حتی اگر خود این گوش هم کم شنوایی داشته باشد. در موارد کم شنوایی در یک سمت، توانایی مکان یابی و جهت یابی به میزان زیادی مختل می شود و دلیل آن هم اثر سایه ای سر است که رسیدن اصوات به گوش دیگر را ناممکن می کند. اثر سایه ای سر پدیده ای است که زمانی رخ می دهد که صدا پس از رسیدن به یک گوش سر را دور زده و به گوش دیگر می رسد. با رسیدن به گوش دیگر از شدت صدا تا حدود 7 دسی بل کاسته شده و کمتر می شود. 7 دسی بل کاهش ممکن است ناچیز به نظر برسد اما در بیشتر موارد این فاصله ای است که بین درک شدن و درک نشدن یک سیگنال گفتاری توسط مغز وجود دارد. اثر سایه ای سر در حالت سکوت و محیط های خلوت به مقدار کافی آزار دهنده است و هنگامی که در محیط شلوغ و نویزی باشید این معضل حتی بغرنج تر خواهد شد و اگر کسی از سمت گوش ضعیف تر با شما صحبت کند هیچگونه درکی از گفته های وی نخواهید داشت. همانطور که مشاهده می کنید کم شنوایی یکطرفه علاوه بر معضلاتی که کاهش شنوایی معمولی به دنبال دارد، مشکلات عدیده و بیشتری را نیز برای فرد ایجاد می کند.
درمان کم شنوایی یکطرفه با سمعک معمولی به دلیل محدودیت هایی که ذکر شد نتیجه مناسب به دنبال ندارد. اگر اختلاف سطح شنوایی بین دو گوش بیش از حد باشد و تنها برای گوش بدتر سمعک گذاشته شود ممکن است تقویت بیش از حد این گوش حتی در عملکرد گوش بهتر و نرمال نیز تداخل ایجاد کند. در این حالت عدم تعادل بین اصوات رسیده به دو گوش بدتر هم می شود و نتیجه ای جز بدتر شدن شنوایی طبیعی به دنبال ندارد.
درمان کم شنوایی یکطرفه با سمعک مناسب CROS
سمعک کراس سیستمی است که از همکاری دو سمعک روی دو گوش حاصل می شود. یکی از سمعک ها روی گوش بدتر قرار گرفته و صدای رسیده از این سمت را دریافت می کند. این سمعک اطلاعات را به کمک امواج وایرلس به گوش بهتر که سمعک دارد فرستاده و این سمعک صدا را به گوش بهتر می رساند. به این ترتیب اصوات رسیده به گوش بدتر برای شنیده شدن به گوش بهتر فرستاده شده و درک گفتار بالاتری با دور زدن اثر سایه سر ایجاد می شود. در این حالت اختلاف زمانی بین اصوات رسیده به دو گوش باعث احیای توانایی جهت یابی فرد شده و تمایز گفتار را به دلیل دریافت کلیه اصوات به میزان چشمگیری بهتر می کند.
سمعک های کراس به دو نوعCROS و BICROS تقسیم می شوند. نوع بای کراس در مواقعی استفاده می شود که گوش بهتر خود دارای مقداری کم شنوایی است و صدای رسیده باید مجددا بر اساس افت شنوایی این گوش تقویت شود. سمعک کراس ساده در مواردی استفاده می شود که یک گوش کم شنوایی شدید تا عمیق داشته و شنوایی گوش مقابل نرمال و نزدیک به نرمال است. در آزمایش ثابت شده است که استفاده از سمعک کراس برای کم شنوایی یکطرفه بسیار موثر است و می تواند درک گفتار فرد را تا حد زیادی ارتقا دهد. مشکل و محدودیتی که استفاده از سمعک کراس دارد کاهش قابلیت ها و تکنولوژی هایی است که می توان برای تنها یک گوش از آن استفاده کرد. در واقع سمعک های کراس قدیمی از تکنولوژی های کمتری به نسبت سمعک های ساده برخوردار بودند. اما این مشکل با معرفی مدل های جدید مرتفع شده و امروزه شاهد جدیدترین تکنولوژی ها در سمعک های کراس هستیم.
مدل سمعک کراس مناسب برای افت شنوایی یکطرفه
یکی از شرکت ها و تولید کننده هایی که تمرکز زیادی روی کم شنوایی یک سمتی و سمعک کراس داشته است، سمعک فوناک است. فوناک از پیشرو ترین کمپانی های تولید سمعک و مدل های کراس است و محصولات خود در هر نسل را به این ویژگی تجهیز کرده است. از جدیدترین سمعک های کراس فوناک می توان به مدل Audeo Paradise اشاره کرد. این سمعک بر خلاف دیگر سمعک های کراس می تواند مجموعه کاملی از انواع تکنولوژی ها را برای گوش بهتر فراهم کند تا اصوات رسیده به گوش بهتر در بهترین و شفاف ترین حالت خود باشند.
سمعک های CROS P فوناک در دو مدل شارژی که با باطری لیتیوم یون مجهز شده و می تواند ارتباط دو گوشی را برای 12 ساعت فراهم کند و همینطور نسخه معمولی که از باطری شماره 13 استفاده می کند، عرضه شده است. نسخه باطری خور می تواند انرژی مورد نیاز برای یک هفته استفاده را فراهم کند. تکنولوژی فوناک CROS P باعث می شود تا قابلیت درک گفتار در نویز و محیط های شلوغ به شدت بهتر شود و همینطور باعث می شود تا مکالمات را در محیط های شلوغ و بدون در نظر گرفتن جهت صدا، دنبال کنید.
علاوه بر این نسل جدید سمعک های فوناک یعنی Paradise امکان اتصال به تقریبا هر وسیله هوشمند در بازار مانند سیستم های اندروید و آیفون را فراهم می کند. این یعنی می توانید صدای موزیک، تلویزیون، تبلت و مکالمه تلفنی خود را به طور مستقیم از موبایل آیفون به سمعک فوناک پارادایس خود منتقل کنید. از دیگرمزیت های سمعک فوناک برای کم شنوایی یکطرفه، توانایی شناسایی محیط صوتی با قابلیت AutoSense OS 4.0 و سنسورهای حرکتی داخل سمعک است. این قابلیت به شما کمک می کند تا در صورت تغییر محیط صوتی نیز به تغییر برنامه و انتخاب بهترین تنظیمات برای سمعک کراس خود نداشته باشد.
از ویژگی های بسیار جالب این مدل سمعک فوناک که با کمک سنسورهای حرکتی فراهم شده است این است که در صورت زنگ خوردن موبایل خود می توانید با دو بار ضربه زدن مختصر به سمعک، تلفن خود را جواب داده و صحبت کنید. از تکنولوژی های کاربردی سمعک کراس پارادایس آدئو فوناک قابلیت Speech Enhancer که تقویت بیشتری برای صداهای ضعیف در محیط های ساکت اعمال می کند و Dynamic Noise Cancellation که نویز محیط در شلوغی را کمتر می کند و برای افت شنوایی یک گوش بسیار کاربردی است، هستند. نکته قابل توجه درباره این سمعک این است که فوناک محدودیت های قبلی سمعک های کراس یعنی نبود تکنولوژی بالا و به روز را جبران کرده و سمعک کراس شما، پیشرفته ترین محصول این کمپانی و جزو به روز ترین آن ها است.
در افت های شنوای یکطرفه و در مواردی که گوش بهتر هم افت مختصری دارد تنها رساندن صدا به گوش بهتر کافی نیست و سمعک باید با کمک تکنولوژی های پیشرفته خود تا حد ممکن محدودیت های صوتی را از میان برداشته و خالص ترین و شفاف ترین صدای ممکن را به فرد برساند. لازم به ذکر است که کپانی های دیگر سمعک نیز محصولات کراس را تولید می کنند اما از پیشرفته ترین مدل های موجود می توان به مدلهای فوناک اشاره کرد.